Noodhulppakket Suriname tegen eerste klappen crisis

5

PARAMARIBO, 6 jun – Een noodhulppakket moet burgers helpen de eerste klappen te verwerken van de toenemende prijzencrisis. Volgens minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI, wordt het accent gelegd op de meest kwetsbare groepen. Onder meer zullen schoolkinderen tegemoet worden gekomen.

Het oude schoolvoedingproject wordt van stal gehaald. Er zijn reeds vijfduizend schoolkinderen geïdentificeerd op ruim vijftig scholen, die dagelijks voorzien zullen worden van een broodje. Ook zullen bananen en melk worden verstrekt. In de winkels komt goedkopere rijst beschikbaar. Hoe dat voor elkaar te krijgen, wordt nog bekeken. “We willen zo min mogelijk inbreken in het huidige distributiesysteem”, zegt Marica.

Dus wordt met groothandelaren gezocht naar mogelijkheden. Naar alle waarschijnlijkheid zal rijst van gemengde kwaliteit worden aangeboden. De prijs wordt gesubsidieerd. Ook het openbaar vervoer mag op steun rekenen. Particuliere bussen krijgen mogen gedurende hooguit drie maanden gesubsidieerd tanken. “Dan worden de tarieven vrijgelaten”, aldus Marica.


5 REACTIES

 1. Oh daar beginnen we weer…..straks gaan de volgende fase in van KERSTPAKETTEN uit HOLLAND.

  Ik zie het al met deze Kerst.

  *Ik stuur geen Kerstpakketten*


  Maak melding

 2. Een goede zaak. Ik hoop dat de mensen leren van fouten uit het verleden en veel zelf gaan planten.

  Er is vruchtbaar land genoeg voor landbouw en als je honger lijdt in Suriname is het je eigen schuld en ook de schuld van de regering die er weinig mee laat doen.


  Maak melding

 3. Vruchtbaar land,dat wel maar de Surinaamse gemeenschap is in de loop der jaren verwend met allerlei luxe spullen en geld uit europa.
  Ik zie het dus niet zitten dat ze zelf gaan planten.Dit bericht betreft niet de hindoestanen en de javanen.deze mensen zijn van huis uit overleveraars uit eigen krachtinspanning.


  Maak melding

 4. @nr 3,

  PALULU heeft zeker gelijk! DE aziaten van Suirname zullen altijd vanuit een modder groenten verbouwen. Zal ik niet gauw zien en zeggen van een bepaalde groep….heheheh. En dat soort bavianen zie je ook dan vaker op de Nederlandse journaal..
  Vind je het gek dat de gemid. nederlander Suriname ziet als een baviaanland. DOnt blame them!

  De afschaffing van de slaverij neemt een bepaalde bevolkingsgroep letterlijk over…en anno 2008 nog in de hangmat rondhangen….en de blanke (wat zij nooit zullen zijn) meester willen spelen…LOL

  Zimbabwe ligt nog in het verschiedt! Nog een nachtje slapen en dan is het zover….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.