dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijTwee doden in nasleep wateroverlast Oost-Suriname

Twee doden in nasleep wateroverlast Oost-Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 5 jun – Twee kinderen zijn tragisch om het leven gekomen bij incidenten die direct te maken hebben met de wateroverlast in het Lawagebied. Dit meldt minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling, RO. Het betreft twee afzonderlijke incidenten die zich voordeden tijdens evacuatiepogingen.

In één geval raakten drie kinderen te water toen de korjaal van hun ouders omsloeg. Een van de kinderen verdween direct naar de diepte en is niet meer gezien. De twee anderen konden worden gered. De familie was op weg naar veiliger oorden, vanwege het onderlopen van hun woonplaats. In het twee geval sloeg een boot om toen die over een krachtige stroomversnelling moest.

Een van de kinderen werd mee gezogen onder water. Felisi en ondervoorzitter van het parlement Caprino Allendy hebben het gebied bezocht. De eerste conclusies zijn dat er inderdaad enkele dorpen last ondervinden van het stijgende rivierwater. Er zijn dekzeilen uitgedeeld en drinkwater. Opmerkelijk is dat gebieden die tijdens de watersnood in 2006 droog stonden, nu onderlopen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

19 REACTIES
 1. waar is al het geld gebleven die in nederland is opgehaald om preventieve maatregelen te nemen tegen overstromingen en wat heeft de regering venetiaan gedaan om de ellende van de vorige keer niet te laten herhalen?


  Maak melding
 2. Heel treurig dat kinderen de dupe worden dat het geld van Nederland niet voor preventieve maatregelen zijn gebruikt door de regering Venetiaan.


  Maak melding
 3. Ik ben het helemaal eens met de reactie van Prik. Inderdaad, waar is al het geld gebleven? Er is na al die jaren onafhankelijkheid dan ook niets veranderd in de mentaliteit van al die zakkenvullers in de regering. Ik vind het allemaal triest dat het volk hiervan de dupe wordt.


  Maak melding
 4. Er zullen nog meer van zulke natuurrampen komen. Dit zal niet de laaste keer zijn.

  Suriname moet preventieve maatregelen gaan nemen anders wordt het elk jaar een Gironummer openen voor de slachtoffers c.q. regeringsleden.


  Maak melding
 5. hoeveel denk je zelf dat nederland heeft gegeven???? en hoeveel geven ze over het algemeen aan andere landen ? denk je echt dat dit geld genoeg is om de oevers in suriname te beschermen.
  waarom sturen ze niet hun eigen ing. naar suriname om dit te verhelpen, dat doen ze toch ook in andere landen.
  maar ja het is toch suriname waarom helpen.


  Maak melding
 6. als goed lees gaat het om een twee afzonderlijke incidenten en dan denk ik dat niemand dit kon voorkomen en om gelijk de regering de schuld te geven is zeer kort door de bocht de mensheid in het geheel is verantwoordelijk voor deze natuur rampen en als we alleen maar naar suriname kijken word het tijd dat de bossen niet meer worden gekapt als het in deze tempo gaat staat nog ergere dingens te gebeuren kijk maar wat er in de wereld gebeurd birma china ga zo maar door dit is een waarschuwing .


  Maak melding
 7. Zelfs vrijwillige (amateur)bestuurders kunnen professioneel handelen maar de incomtentie van de beroepbestuurders in Suriname slaat alles stuk.Ik hoor de corrupte vakbondsleider Hooplot een extreme de propaganda machine van deze regering reeds gillen; het is de schuld van de militairen dat de regering niet kan optreden. Men wist ruim van te voren dat er problemen ontstonden in het Lawagebied. Men had helicopters moeten inschakelen om tot evacuatie van de bewoners over te gaan. Maar nee hoor. De helicopters van het Nationaal Leger heeft men weg laten roesten uit rancune overwegingen.De schuld van deze rampspoed ligt bij de regering venetiaan en sardjoe.


  Maak melding
 8. @ alfa: toen die man arron en zijn collegas die allemaal op hem leken, huizenver gilden: “Baas in eigen huis”, denk je dat ze geweten hadden wat de echte betekenis van die vier woorden waren?


  Maak melding
 9. beste alfa;
  wij Surinaamers hebben al het kennis van de wereld in huis , hoog opgeleide deskundigen zoals die ene Vampier van dat bus gedoe , mensen die alles zelf kunnen , mensen die kaas van hebben gegeten , hoe om te gaan met kleine en grote problemen , zakken vol geld hebben wij in Suriname , wij zijn niet dom , dan is het toch logies “meneer Alfa” dat Nederland Suriname niet help .Laten wij even eerlijk wezen “meneer Alfa” , u zou toch ook niet met een glas water naar een oceaan gaan ???”meneer Alfa”. Zo helpt Nederland ook aleen maar landen , die het hards nodig heeft.
  vriendelijke groet “meneer Alfa” . daaaaaaaaag .


  Maak melding
 10. Binnen 1 a 2 jaar staat Parbo Noord ( Res. Blauwgrond ) meters onder water. Dan verdrinken geen 2 maar misschien wel duizenden mensen. Het water vd Sur.rivier staat meerdere keren per jaar tot aan de rand of komt net over de Anton Drachten weg ( die als dijk fungeert ?). Alarmerende rapporten hierover en over andere districten ( Coronie )zijn onderin de bureauladen verdwenen. Sur heeft geen struisvogels. Behalve in de nationale Dierentuin: De Essemblee ! Slaap lekker door, regering van Suriname !


  Maak melding
 11. @ nr 12: Suriname had? wel 1, toen ik nog op de ams zat in de jaren negentig, raasde er zo een oude gammele groene vietnam-achtige type helicopter boven de schooldaken te zorg en hoop.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES