donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentSurinaamse avond in Diergaarde Blijdorp

Surinaamse avond in Diergaarde Blijdorp

-

Does Travel & Cadushi Tours

Op 27 juni organiseert Diergaarde Blijdorp voor de derde keer een gezellige benefietavond ten bate van Paramaribo Zoo. De laatste keer was in 2005. De slingerapen (kwatta) in Paramaribo Zoo betrekken in juli hun nieuwe apeneiland. Dit moderne verblijf bewijst dat de Surinaamse dierentuin eindelijk uit de negatieve spiraal is geklommen. In de jaren negentig ging het bergafwaarts met Paramaribo Zoo, maar sinds 2003 werkt de dierentuin samen met haar Nederlandse collega’s en keerde het tij langzaam maar zeker. Een benefietavond in Blijdorp op 27 juni (en in Artis op 28 juni) moet zorgen voor een extra financiële impuls. Hulp van Nederlandse Surinamers is meer dan welkom want er is een lange weg te gaan. Vandaar dat Blijdorp en Artis voor de derde keer een benefietavond organiseren.

In Blijdorp belooft het een echt Surinaamse feestje te worden. Hopelijk is het goed weer en kunnen de bezoekers genieten van een zwoele zomerse dierentuin. De restaurants en verschillende Surinaamse standjes zorgen voor exotische hapjes. En uiteraard is er dans en muziek: Louis Windzak en Boombastic bijvoorbeeld. Er is een kotoshow en Javaanse gamelanmuziek. Gastheer Quintis Ristie praat de boel aan elkaar en zal ook het laatste nieuws uit Paramaribo Zoo verkondigen. Kortom: een Surinaams wereldfeest. Overigens zijn bakra’s ook welkom op dit Surinaamse feestje.

De toegangsprijs is 6 euro per persoon in de voorverkoop en 8 euro op de avond zelf. Abonnementhouders betalen ook 6 euro. Het feestje begint om 18 uur en duurt tot circa 22 uur. De opbrengst is geheel bestemd voor de dierentuin in Paramaribo.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

5 REACTIES
 1. “lui” uit de politiek SU kunnen ook voor aap spelen…..
  schande dat er geen geld is voor bv de ouwe lui (oudedgn) die pinaren en dat de politiek de andere kant uitkijkt waar het geld ligt om dan te verdwijnen in de zakken van deze “lui”.
  schande dat toch door samenwerking (buitenland) geld moet worden opgehaald tbv instellingen in SU……


  Maak melding
 2. op 27 en 28 juni zijn baviaan en bek en nek dus in de Nederlandse ZOO te bewonderen.Kondre mang ga dus allemaal een bezoekje brengen en vergeet niet een banaan mee te nemen voor bek en nek en onze baviaan


  Maak melding
 3. het enige wat ik hierover kan zeggen,is dat men de dieren hun vrijheid terug geeft.

  de regering kan met moeite de nodige spullen voor het volk importeren.
  dan gaat men op de koop toe gevangen genomen dieren verzorgen.

  wat een toestand meneer


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES