maandag, februari 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieEU prijst efficiëntie hulp aan Surinaamse bananen

EU prijst efficiëntie hulp aan Surinaamse bananen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 4 jun – De financiële hulp van de EU aan de Surinaamse bananenindustrie wordt buitengewoon efficiënt besteed. Dit stelt een gemeenschappelijk controleteam van de EU en de ACP-groep van ex-koloniën. Nagegaan is hoe de miljoenen euro’s zijn besteed die de afgelopen vijf jaar werden vrijgegeven. Suriname mag als voorbeeld dienen.

Binnen de ACP is nergens zo efficiënt besteed. De bijna twintig miljoen euro aan hulp is voornamelijk gestopt in herstel en modernisering. Deze aanloop naar privatisering is aardig gelukt onder de Surinaamse beheerders, na het faillissement van Surland. Sinds twee jaar doet het Belgische Univeg mee. “Het huidige productieniveau is ongekend”, zegt operations manager Philippe Durry tegenover de Ware Tijd.

De productie is omhooggeschoten in enkele jaren tijd. De bezoekers hebben de efficiëntie vergeleken met die in de rijstindustrie. Daar zijn de successen aanmerkelijk minder, hoewel ook miljoenen euro’s aan hulp beschikbaar zijn. De afzet op de EU-markt zal voor bananen relatief langer beschermd geschieden dan voor rijst.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

6 REACTIES
  1. waarom niet een keer positief over wat er daar gebeurd ik ben het helemaal eens met posting nummer 3 ga zo door de tijd van coca teelt is voorbij hoopelijk komt die tijd nooit meer terug .


    Maak melding
  2. De arrogante houding tegenover Europa door sommigen is niet verstandig. Wij, Surinamers hebben ruim 30 jaar de tijd gehad om ons te kunnen bewijzen, zelfstandig te kunnen zijn.

    We hebben er een zooitje van gemaakt. Bijna alle belangrijke prudukten zijn vernietigd. Ik vind het niet erg als er Europeanen zijn die steun geven om iets op te starten/bouwen. Dit doen ze niet zomaar want ze hebben ons nodig en wij hebben hun absoluut ook nodig. Wees aub een keertje wijs. De ongepaste trots, kapsjones en arrogantie heeft dit land bijna kapot gemaakt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES