zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMeerdaagse Hindoestaanse immigratie-herdenking

Meerdaagse Hindoestaanse immigratie-herdenking

-

Does Travel - naar Suriname

Niet eerder werden er in Nederland, verspreid over drie dagen, zoveel activiteiten in het kader van immigratie van een bepaalde groep georganiseerd. In Den Haag is een comité gevormd om herdenkingsactiviteiten m.b.t. de immigratie van Hindoestanen, nazaten van contractarbeiders, te organiseren.

Tijdens deze activiteiten zullen belangrijke ontwikkelingen en aspecten van de Hindoestaanse integratie in Suriname en Nederland worden belicht.

De festiviteiten beginnen met een kranslegging door burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag op 5 juni, en worden afgesloten met een wervelende multimedia dans en zang spektakel op 8 juni 2008 in het Lucent Danstheater in Den Haag.

Kijk voor meer informatie op www.hindustaanse-immigratie.nl

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. de heren organisator zijn behoorlijk wakker geschut in nederland.naar zich laat aanzien is de apartheidsgedachte opgehouden te bestaan.
  de integratie begin nu zijn vruchten af te werpen.
  de overige surinamers worden bij deze uitgenodigd om hunne volle medewerking te verlenen als deze gevraagd wordt.
  Surinet/surinamers voorwaarts.


  Maak melding
 2. Het wordt tijd voor een hernieuwde hindoestaande immigratie naar Suriname. Alle intelligentia zit in Nederland. Kijk maar eens naar het grote aantal professoren, doktoren, academici, advocaten, notarissen en academische studenten van Hindoestaans/Surinaamse afkomst in Nederland. Deze mensen hebben het volste recht hun voorouders te bedanken voor de “opportunity”, die zij met beide handen hebben aangepakt. En alleen een intelligent mens kan zich makkelijk integreren. Ik wens de Hindoestaans/Surinaamse gemeenschap in Nederland bezinnigsvolle en vreugdevolle activiteiten toe.


  Maak melding
 3. Geachte Surinamers met een Indiaase roots, gefeliciteerd met de 135 jaar immigratie, het doet mij goed dat vast is komen te staan dat wij het goed hebben gedaan(ik zeg wij ja ook al heb ik Afrikaanse roots).Wij hebben het overleefd,niet dooor het rigide vasthouden aan de cultuur die wij hebben meegenomen uit de verre landen maar omdat wij hebben toegestaan dat de culturen elkaar hebben mogen beinvloeden.Vele mensen hebben het erover dat ook sprake is van conflicten tussen onze respectievelijke culturen, echter wil ik hen er op wijzen dat zelf in homogene gemeenschappen er conflicten zijn. Wij gaan een fantastische toekomst tegemoet, een volk met een diversiteit om van te smullen.(rotie+pom+soato+peprewatra+Tjauw min+kasave brood=Dogla =Suriname)


  Maak melding
 4. blaka bakra,

  Thanks samen zullen we verder moeten ondanks onze verschillen zullen we toch met zijn allen door die ene deur. Em met trots kunnen we spreken eenheid in diversiteit.


  Maak melding
 5. Allemaal zijn we blij om in Suriname te mogen vertoeven. Waar wij ook vandaan mogen zijn gekomen.
  Alleen de absolute éénwording wordt afgeremd doordat onze respectieve landen van herkomst sommigen nog danig bezighoudt.

  Een bezoek aan al die gewesten zal uitwijzen dat wij toch het beste uit zijn in dit land.

  Otherwise feel free.


  Maak melding
 6. Ik ben nog steeds een voorstander van partitioneren van suriname.

  Daar het nog steeds blijk dat een bepaalde groep heel erg jaloers en hatelijk doen tegenover de andere groep omdat ze weten dat ze anders voorbij gestreefd zullen worden.

  Maar het enige waarop men uit is een dwangmatie assimilatie.


  Maak melding
 7. @ nr. 7: Waar dat toe leidt zien we in vele landen in Afrika. Slecht idee, dat partitioneren. Je hebt gelijk dat bepaalde groepen (en laten we nou eens man en paard noemen) de creolen stinkend jaloers zijn op de hindoestanen, omdat de hindoenstanen ervan uitgaan dat kennis macht is. De hindoestanen bereiken daardoor meer dan hen. De creolen kunnen daar bij lange na nog niet aan RUIKEN. Vraag de gemiddelde creool in Suriname of hij weet wat assimilatie betekent….


  Maak melding
 8. Hindoestanen doen het economische gezien, gemiddeld beter, dat is zeker waar. Alleen vind ik het jammer dat men niet voor elkaar opkomt. Andere politieke partijen doen veel voor hun mensen. Krijgen alles gedaan.

  Er is naar mijn idee geen enkel politici/partij die zich druk maak om de genocide op hindoestanen in Suriname. Ze zijn toch met zo veel. Iedereen doet alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Het is triest en jammer. Ook erg triest dat je je niet mag verdedigen op je eigen erf als je dochter, zus etc.. wordt verkracht en vermoord. Daders hebben meer rechten in Suriname als slachtoffers dankzij onze eigen mensen die ook in de politiek zitten.


  Maak melding
 9. Genocide op Hindoestanen in Suriname?

  Van welke planeet bent u afkomstig?
  Of kent u de betekenis van het woord genocide niet? Ik vrees het laatste.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES