Dalian wil meer Chinezen naar Suriname halen

62

PARAMARIBO, 3 jun – Aannemer Dalian Group wil nog meer Chinese arbeiders naar Suriname halen. Het Chinese bedrijf komt handen tekort om opdrachten van de overheid uit te voeren. Gevreesd wordt dat streefdata niet gehaald zullen worden als niet wordt ingespeeld op een aantal noden. Er zijn nog meer wensen.

Een delegatie van Dalian, vergezeld van de Chinese ambassadeur, Su Ge, heeft deze voorgelegd aan vicepresident Ramdien Sardjoe. Gevraagd is om interventie in drie “urgente” zaken. Voor de Chinese arbeiders moeten ook verblijfsvergunningen in orde worden gemaakt en een rijbewijs voor zware machines. Ook is er behoefte aan een onderkomen voor de machines waarmee straten worden geasfalteerd.

Dalian zit ook te springen om een laterietmijn. Het materiaal is nodig voor versteviging van de Afobakkaweg, voordat het asfalteren kan worden ingezet. Dalian moet de komende twee jaren zo een vierhonderd kilometer aan wegen asfalteren. Het bedrijf wil nog zeker vierhonderd arbeiders uit China halen bovenop de ongeveer tachtig die al in Suriname zijn.


62 REACTIES

 1. Ik kan nog steeds niet begrijpen waarom er Chinezen worden geimporteerd. Op zich niet slecht voor de economie maar waarom kunnen werkloze Surinamers niet opgeleid worden voor zulke klussen of moeten ze altijd werkloos blijven. Meer inkomen/werk betekent minder criminaliteit voor deze groep. Kijk eerst onder je eigen mensen of deze ingezet kunnen worden ervoor.

  Dat de criminaliteit zo hoog is onder de werklozen heeft de regering aan zichzelf te danken.


  Maak melding

 2. Ha ha ha, de directie van Dalian is door de suri-chinesen ingefluisterd dat het lokale arbeidspotentieel wrakhout is dat zich liever laat verzorgen dan zelf de handen uit de mouwen te steken. .


  Maak melding

 3. Waarom moeten het perse chinese arbeiders zijn. what about de mensen in suriname die zonder werk zitten en de vracht boslandnegers die nu in paramaribo hangen en lopen de roven of nietsnutten.


  Maak melding

 4. De regering heeft een contract met die chinezen getekend,heeft 200 miljoen dollar geleend van die zelfde chinezen en gaat dus die arbeiders faciliteren.Het is onnodig drama te maken.
  Die chinezen komen!!!

  Deporteer 500 brazilianen en dan staan we kiet.;)


  Maak melding

 5. Zijn er dan noet genoeg arbeiders in suriname zelf om het karwei te klaren en dan niet gesproken over de werklozen.Zou het niet beter zijn dat de chinezen de surinamers het werk leren zodat zij zelf het werk kunnen doen.want de chinezen hebben een gezegde die luidt Geef een man een vis je hebt hem niet geholpen, leer hem zelf vissen dan pas hebt je hem geholpen.


  Maak melding

 6. Wat een vraag vierhonderd chineesen fa dang
  hebben wij geen arbeiders in suriname die het werk ook kunnen
  ik vind dat dit een grotebelediging is aan onze werkers of zijn ze lui als de pres
  of is dit politiek of wordt er op een of andere mannier gesjoemeld metverblijf vergunningen zet gevangenen in geef ze geen luie behandeling wat denk je dat china doet ze sturen crimineelen naar su dan zijn ze van hun af sranang mang oeng op oeng ai .
  sranang e serie uitverkoop in su
  soso lobie
  basja apoekoejesie


  Maak melding

 7. Now way,
  Surinaamse arbeiders zijn de domsten niet.

  Die gasten moeten verplicht worden gesteld om op alle niveau’s Surinamers in dienst te nemen. Punt uit!

  Wat schiet de Republiek Suriname op met al die niet assimilerende Chinesen?


  Maak melding

 8. Net genoeg om SME over te nemen van de surinamers. ( denk aan het trojaanse paard ).
  Surinamers willen of kunnen het werk niet uitvoeren. Straks krijg je in SME meer vreemdelingen dan de ca.400.000 Autochtone bevolking. Alochtonen krijgen de SME nationaliteit, hebben een eigen politieke partij en komt als no 1 uit de stembus en mag SME regeren ( hebben )volgens de democratie.

  daag, SME


  Maak melding

 9. Suri’s hebben geen werk…daarom.. opleiden. Daarom moet u begrijpen dat wij een stel domoren aan de macht hebben.
  Schurkenbende = Front.


  Maak melding

 10. Vroeger werden de Surinaamse wegen geasfalteerd door Surinaamse bedrijven z.a Baitalie enz.Waarom moeten er nu chinezen naar Suriname komen om de wegen te asfalteren.Ze doen het niet gratis.Dat geld moet betaald worden.En het verdwijnt weer naar China.Terwijl vroeger het geld in Suriname bleef.Ik snap deze regering niet.Er is niets anders dan tjoekoe in het spel.


  Maak melding

 11. ik snap een ding niet de surinamer klagen over armoede en geen werk moet er 400 man uit het buitenland komen waar zij de oud arbeiders van suralco en die mensen die uitgebuit worden door de onderaannemers wie het weet mag het mij uitleggen ik snap er geen moer van de regering moet eers naar de surinaamse aarbeiders kijken dan alls laast naar het buitenland waar moeten met 400 chinesen heen en na dat deze mensen klaar zijn met hun werk gelijk het land uitzetten .


  Maak melding

 12. ik vind dat de chinezen nu brutaal worden.
  kunnen deze niet de boslandcreool in dienst nemen.of zijn ze bang om geconfronteerd te worden met de zovele vakbond strijd in suriname.


  Maak melding

 13. Groot gelijk Dalian, de Surinamers zijn lui en staken voor elke dubbeltje die meer verdiend kan worden. De Surinaamse overheid wordt al nog voor de onafhankelijkheid in 1975 gegijzeld door de volgevreten maffiosi die zich vakbondsleiders noemen. Deze heren moeten maar een vak gaan leren en niet om de haverklap de werkenden opzetten voor loonsverhoging. Werk en inkomen moet voortaan belangrijker worden dan het recht op staking. Maar de Surinamers denken nog steeds in hokjesgeest en dit is de voornaamste reden dat er in 30 jaar nog geen vooruitgang is te bespeuren in Suriname. Beperkt het recht op stakingen, halveer de overheidshuishouding (50 procent minder ambtenaren) en stimuleer de economie door het vereenvoudigen en/of afschaffing van het vergunningenstelsel. Surinamers zijn o zo trots op hun titels, maar in feite hebben ze maar een doel voor ogen: spekken van hun eigen portemonnee. Dit is dus het gevolg van wanbeleid door diverse regeringen. Maakt absoluut niet uit welke kleur en samenstelling de volgende regeringen hebben, de kern van het probleeem zit in het stakingsrecht en het hoog percentage ambtenaren per beroepsbevolking. En er nog een ding waar Suriname trots op mag zijn: alleen in Stalinistische landen mag een president meer dan 2 ambtstermijnen aan de macht blijven. Een president zonder visie leidt tot een land van dolende onderdanen.


  Maak melding

 14. Zijn de Surinamers te beroerd om het werk te doen die de Chinezen doen. Zitten ze te wachten wanneer er een pakket weer uit Nederland word bezorgd. Als pakettendienst ophoud te bestaan zijn ze wel genoodzaakt om alles aan te pakken. Ik zou de familie hier adviseren om geen pakket meer naar Suriname te sturen, gebruik het geld voor jezelf en je kinderen als je die hebt.

  ramsesV


  Maak melding

 15. Chinezen moeten Opa Ruro Vniemendal…aan de macht houden en helpen aan zege 2010.

  Importeer stemvee…. doen jullie maar !!!!!!!!!! Later praten zij over KATIBO.


  Maak melding

 16. Surinamers zijn te “LUI” om te werken en het tweede aspect is “misschien” advies van de NPS (VENE) om chinezen te importeren opdat de kas van de NPS gespekt kan worden want in tegenstelling tot de SURINED’s krijgen “ZIJ” toch alles voor mekaar z.a verblijf, rijbewijs etc.


  Maak melding

 17. vind je het gek dat baitalie dit soort grote opdrachten niet krijg sommge wegen die deze bedrijf heeft geasfalteerd spoelde weg bij een grote regenval die chinezen leveren kwalitiet werk je kan lullen wat je wil je ziet wel dat er een onderlaag en dikke bovenlaag gelecht word daar zijn surinaamse sommige bedrijfen achter gebleven bij het leveren van kwaliteit werk ze willen voor een dubbeltje op de eerste rij zitten en hun vermogen lekker op buitenlandse rekeningen zetten.


  Maak melding

 18. Suriname gaat gewoon naar de klote.Laat staan,mensen die terug keren naar suriname.Denk goed na waar je mee bezig bent.Straks ga je huilen ,want dan is het al te laat.

  tang boeng.

  Ook al is nederland een koude kikker land.

  maar alles is hier goed geregeld.Geen corruptie.

  Gewoon hard werken en lekker genieten van je centjes,ik weet niet wat de mensen elke jaar naar sme gaan doen.Het is geen vakantieland.Maar een fam bezoekje vakantie.

  Je komt met stress terug of ruzie.

  Geem mij maar lekker spanje of aruba of curacao of ilsa magarita .


  Maak melding

 19. Het is puur mentaliteit.Nou, ik heb de chinezen zien werken, tijdens de bouw van de Nis/Antony Nesty sporthal.Het zijn net mieren en werken keihard.Ze klagen niet en voeren uit wat hun gevraagd wordt.Ze zijn altijd op tijd en zeuren niet als het wat later wordt.
  Surinamers zijn mijn kondremangs en ik ken ze heel goed, zijn meestal laat, vragen meteen voorschot en overwerk?? hooo,… no mang.Wanneer de zon fel is gaan ze beschutting zoeken.Ja, op die manier zal Dalian nooit haar einddatum halen.


  Maak melding

 20. Gebruiken we onze eigen mensen niet meer terwijl onze economie zo gezond is!

  je bent een echte waardeloze vent Dalian.

  word tijd dat je vertekt uit onze mooie land viezerik.


  Maak melding

 21. De surinaamse regering moet meer chinezen naar uit china halen. dat is goed voor de ontwikkeling van suriname.
  chinezen zijn harde werkers.


  Maak melding

 22. Zienswijze juridische aantekeningen en openplekken
  Door Doctor BIGI SKRIFI

  Geachte lezers,
  De politiek is blind voor de geslepenheid van deze HULPVERLENERS.
  Vervuld van allerlei onrechtvaardigheid, hebzucht en slechtheid, overmoedigheid, grootsprekerij, vindingrijk in het kwaad om het arme volk en nationaal belang belazeren,is deze overeenkomst getekent door schijnheiligheid en mensen die geen verstand van zaken hebben.
  Deze hulpverlenners bewijzen dat hun invloedsferen tot in de politiek rijkt.
  Hier is sprake van een onrechtmatige daad en wanprestatie tegen ons land. Ieder goed bedrijf weet percies wat de consequenties zijn van een contract met de staat. Hun eisen zijn heilgschennis van de rechten tot bescherming arbeidsmark van landgenoten, en uit gereken wordt het hier misbruikt door de hulpverlenners. Hier zie ik alleen maar vuligheid. Schade aan de economie, werkgelegenheid en buitenlandsbeleid. Deze hulpverleners kunnen gewoon hun gang gaan en niemand die er een probleem in zag, en doet iemand dat wel, dan wordt het via zijn bankrekening opgelost. Waarom zit men te springen om de LATERIET MIJN Voor verhardings materiaal van de wegen? Zijn er geen andere materialen voor verharding, zoals steen slag ect.? Vraag het aan de nederlandse specialisten, wereld beste op dit gebied.O ja Men hun ziel bewerkt met zwaarte magie, dat ze geen nederlands spreken of schrijven.
  Lateriet heeft een hogere economische waarde, bij juiste gebruik, dat weet ook de doorsnee deskundige in het land. Dus laat men eerlijk zeggen dat het voor export is.
  Men wordt bewust genaait in zaken door deze hulp verleners. MEN HEEFT FOUTE DINGENS GEDAAN EN FOUTE BESLISSINGEN GENOMEN IN DE ZAKEN MET DE HULPVERLENRES. DIT IS HET RESULTAAT VAN DE AFHANKELIJKHEID VAN HET BUITENLAND. PASS UP FOR THEM””OENG NO SRIBI”” Een duurzame en rechtvaardige samenleving creeen, kan alleen maar door een balans tussen arbeid zorg. Vooruit kijken, nadenken over de buitenlandse arbeiders in het land. MEN MOET MEER WERKEN AAN HET AANTONEN VAN HET NATIONAAL BELEID AAN HET NATIONAAL BELANG M.B.T. WERKGELEGENHEID EN BUITENLANDSBELEID M.B.T. WERKGELEGENHEID VAN BUITELANDSE ARBEIDERS.
  HET ARME VOLK MOET WEER GELUKKIG WORDEN IN HET LAND. MEN MOET MEER PERSPECTIEF GEVEN AAN HET ARME VOLK.”””wordt men voldoende opgeleid en zijn er voldoende banen”””
  Niet kijken wat ze niet kunnen, maar kijken wat ze wel kunnen.
  Conclusie;
  Wat heeft het geloof in economische bevrijding door DE HULPVERLENERS het land en volk eigenlijk gebracht?
  Het volk heeft in verleden veel moeten verduren, de onafhankelijkheid zien mislukken en zijn nu getuige van foute economie, DE HEBZUCHT VAN FOUTE POLITICIE.
  ALS DIT HET EINDRESULTAAT VAN DE VOORUITGANG MOET ZIJN VOOR LAND EN VOLK, DAN MOET ER IETS MIS MEE ZIJN.

  Zorg goed voor het volk
  Wees rechtvaardig tegen het volk
  Wees eerlijk tegen het volk
  Spreek de waarheid tegen het volk

  STOF TOT NADENKEN VOOR DE GRASS ROOTS

  Genade en zegen van God en cultuur

  Groet ik,

  Doctor BIGI SKRIFI


  Maak melding

 23. OOk eens met nr 24.
  deze firma heeft ook jarenlang “gewerkt”aan ontwatering van Paramaribo en de situatie is alleen maar slechter geworden. wegen gaan kapot nog voordat ze klaar zijn met asfalteren.
  maar 400 chinesen laten halen, klinkt alsof in suriname geen werklozen zijn. Veel mankracht voor dit soort werkzaamheden bestaat vaak uit niet vakspecifiek geschoold personeel. daar heb je maar een paar van nodig die zorgen dat de rest goed loopt.


  Maak melding

 24. jullie doen bijna allemaal dat de chinezen vieze buitenlanders zijn. die chinezen weten tenminste wat werken betekent, aan aangezien er zo weinig mensen in suriname wonen zou het niet erg zijn als er een paar chinezen hierheen komen. door hun zware en goedkope arbeid zal de surinaamse economie daar meer van profiteren

  PS: wij zijn eigenlijk ook allemaal (behalve de indianen) buitenlanders.


  Maak melding

 25. In 1 ding zijn de Surinamers te vergelijken met de Nederelanders,alleen 1 verschil Nederlanders zijn niet lui.Toen in de jaren ’60/’ 70 de Nederlanders niet het werk konden verrichten werden er gastarbeiders gehaald,Portugezen,Spanjaarden,Italianen,Turken en Marokkanen die mensen werden geronseld om het werk te komen doen,waar de Nederlanders hun neus voor ophaalden,zie nu hoe de Nederlandse economie floreerd,dankzij die gastarbeiders,Surinamers zitten nu te fitten op de Chinezen,terwijl ze veel te lui zijn om de handen uit de mouwen te steken,ze hangen liever op hoeken van straten uit om mensen lastig te vallen.De Surineds hier, die zitten maar ook te fitten op de Chinezen,wel,de Chinezen kunnen zich op de borst slaan,want ze zijn geen profiteurs als de Surineds,die naar Nederland gevlucht zijn niet om te werken o neen,maar om van de Socialedienst te profiteren,een klein gedeelte niet meegerekend.Blij dat ze het Nederlands paspoort hebben/hadden.Ik heb enkel en alleen maar respekt voor de Surinamers die naar Amerika zijn geemigreerd,die konden niet profiteren van de socialedienst daar,maar moesten KEIHARD werken om hun hoofd boven water te houden,juist die Surinamers hoor je niet over de Chinezen,hun weten tenminste wel wat hard werken is om een beter leven op te bouwen.De Surineds,zullen nooit iets goedkeuren wat niet in hun straatje past,nl het PROFITEREN van andermans noeste arbeid.
  Altijd maar de perfekten spelen terwijl ze niets en niemand zijn in Nederland,daar worden ze inmiddels uitgekotst,maar willen wel alles wat in Suriname gebeurd kritiek leveren ,gelukkig wordt er niet naar ze geluisterd,want in Nederland hebben ze niets in de pap te brokkelen en komen ze hun frustraties daarover hier op het forum botvieren.

  Laat de Chinezen maar komen,zal Suriname eindelijk economisch vooruitgaan.


  Maak melding

 26. BENO,

  Je bent zeker een bijstandstrekker.
  Geen geld om een ticket naar su te kopen vandaar die negatieve opmerkingen.

  Su is goed, net als de rest van de wereld.


  Maak melding

 27. Mahinder, je hebt het bij het rechte eind. Zo is het, en niet anders. Suriname zal altijd een bananenrepubliek blijven zonder de hulp van het buitenland, en of dat nou Chinezen, Nederlanders, Amerikanen of anderen zijn, maakt niet uit. Maar ja, de Surinamers denken dat ze het zelf kunnen. Helaas. Niet dus. Blijf lekker in je hangmat liggen en wacht tot het beter wordt. Haha.


  Maak melding

 28. Oke mensen, nu even rationeel. Surinaamse bedrijven zijn niet in staat om op adequate wijze asfalteringswerkzaamheden te verrichten. Er is geen expertise, er wordt geen vooorwerk geleverd, enfin noem maar op. That’s a fact. Waarom weet ik niet, maar het zal wel met geld te maken hebben. Lappen dus. Jullie in Nederland zullen wel gemerkt hebben dat het asfalteren van een groot deel van b.v. een vierbaansweg in éen nacht is geregeld. Lateriet is in Suriname voorhanden. Asfalt ook. Bijprodukten van Staatsolie. Waarom kunnnen Surinaamse bedrijven zoals Tjongalanga en anderen niet op dezelfde manier hun arbeid verrichten? Omdat de kennis ontbreekt! Ga onderhandelen met de firma OOMS in Avenhorn, b.v. En wat die Chinezen betreft: Welke Surinaamse firma is in staat om in hetzelfde tempo en dezelfde kwaliteit het wegennet te asfalteren? De Nederlanders zijn er beter in, dat is duidelijk, maar de Chinezen zijn gewoon goedkoper, that’s the point.


  Maak melding

 29. Dr. Bigi Srifi, je schrijft veel, maar je zegt weinig. Ik kan hier absoluut niets mee. Wees een keer rationeel. Overigens ben ik van mening dat, gezien je taalgebruik, je zo’n Surinaams lulfiguur bent, zonder enige academische achtergrond. Doctor in wat? Lullificatie. Weer zo’n figuur die zich zo nodig moet manifesteren? Kom op. Je doet jezelf voor als een of andere jurist, maar volgens mij krijg je nog niet een echtscheiding juridisch voor elkaar. Je kunt met mij de kachel niet aanmaken. Ik heb gestudeerd, jij ook?


  Maak melding

 30. hallo langenoten,

  ik heb geen hekel aan die mensen die zo nauw kijken. ik wil zeggen dat deze mensen ontzettend hald welken en dat zijn de kalaktel eigenschappen die jullie in onze bananenlepubliek zijn vergeten. daarom is de legeling genoodzaakt om deze nauwkijkels in ons moedel oftwel vadelland binnen te halen om het echte welk te vellichten.

  IK WIL HIERMEE ZEGGEN STELLETJE LUILAKKEN. DOE EENS WAT VOOR JE LAND EN ZORG DAT HET IN HANDEN VAN HET HUIDIGE VOLK BLIJFT.

  BOUW NOU EENS WAT OP EN GEEF HET NIET WEG AAN EEN ANDERE WERELDDEEL!

  ps. ik heb makkelijk praten ben alle dagen aan het werk voor mijn boterham en de rest van het land.


  Maak melding

 31. Dit is geen nieuw venomeen. Suriname is een perfecte doorreisland voor chinezen. Als ze eenmaal hun officiele documenten hebben dan kunnen ze makkelijk europa binnen reizen en een aantal nieuwe wokrestaurant’s openen.

  Gewoon Surinaamse mannen en vrouwen hiervoor opleiden want er lopen genoeg rond zonder werk.
  Dit is een taak voor de Surinaamse overheid om dit aan te pakken.

  Geen chinezen duss…

  Radjen


  Maak melding

 32. 400 nieuwe chinese arbeiders tegenoever 80 Surinamers. Wat eer rare verhouding? ZOu dat niet omgekeerd moeten zijn? Wie heeftd eze quota ingesteld?
  Hebben de mensen in suriname niet gehoord van kennisoverdracht? ALs de chinezen dat niet willen, dan niet! Next op naar de volgende aannemer.

  DE REGERING DOET GEEN MOER IN DEZEN!


  Maak melding

 33. Blaka Bakra, ik vind het enig hoe je andere mensen bokt vooal dokter bigie skrifi. Ik lig letterlijk in een deuk. Feit is wel ze een mening hebben terwijl jij ze analiseert en zelf niet bijdraagt in deze discussie. Je hebt dus geen mening, geeft verder niet, maar creeeren we niks mee en wordt er ook niks uitgevoerd, danwel elkaar belachelijk maken. Ook dat is Surinaams! Elkaar naar beneden trekken als een stelletje krabben. Het gaat mij wel aan het hart dat wij surinamers een verdorven mentaliteit hebben en dat we nooit iets voor elkaar kunnen krijgen.
  Aan de overige mensen wil ik informeren dat je als aannemer van grote projecten een bankgarantie moet geven aan de opdrachtgever. Het klinkt heel raar, maar uit het verleden heeft de Surinaamse overheid geleerd dat projecten zoals sociale woningbouw en wegen nooit werden afgemaakt door geldgebrek of faillisementen. Als houder van de bankgarantie weet de minister dat de wegen er zeker komen. Natuurlijk weegt ook mee dat een lokale aannemer met veel hogere arbeidskosten te maken heeft dan de chinezen. Het heeft dus niet primair te maken met lui, maar om de lage aanschafprijs en de garantie. Dit heet marktwerking. We zijn allemaal op zoek naar koopjes en chinezen zijn spotgoedkoop. Ik werk zelf hard en maak veel uren, maar ik zou het niet voor een chinese prijs doen en niemand van jullie suris zouden daarvoor willen werken. De chinezen hebben geen keus, wij wel. Just give them a break!!


  Maak melding

 34. Laat de Chinezen en Nederlanders maar komen, die zijn tenmiste harde werkers en zeuren niet over allerlei pietlulligheden!!! Onze eigen mensen en vooral de CREOLEN moeten maar VOORGOED in Nederland blijven!!!! Deze lopen alleen maar te klagen en zijn te LUI om te werken. Roven, moorden, verkrachten, schelden etc daar zijn ze DE BESTE in!!!!!!


  Maak melding

 35. Doctor BiGi Skrifi……….je bent zeker een wonderdokter uit het binnenland van Suriname…..Ik kan je een advies geven nl. ga eerst de lagere school afmaken alvorens je wil meepraten. Je verhaal hangt als LOS zand aan elkaar!! Je vergelijkt appels met peren!!En je lult in het luchtledige!!! Ga liever knikkeren met je leeftijdgenootjes….van groep 8…hahahaha.


  Maak melding

 36. Doctor BiGi Skrifi……….je bent zeker een wonderdokter uit het binnenland van Suriname…..Ik kan je een advies geven nl. ga eerst de lagere school afmaken alvorens je wil meepraten. Je verhaal hangt als LOS zand aan elkaar!! Je vergelijkt appels met peren!!En je lult in het luchtledige!!! Ga liever knikkeren met je leeftijdgenootjes….van groep 8…hahahaha.

  Krepie
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Maar meneer Krepie, wees een beetje wijs man.
  Hoe kan het zijn dat jij Bigi Skrifi vraagt om de lagere school af te maken.
  Als ik alleen jouw reactie leest….dan heb jij op een of ander manier, behoorlijk achterstand….jij zou dit spoedig moeten inhalen hoor. mmmmmmmmmmmmm of you idi zee no di wroke boeng noh.(Tapu nanga DONG).


  Maak melding

 37. Op zich niets mee om tijdelijk Chinezen te laten halen, maar met de nadruk op tijdelijk. Een andere optie is om Cinese deskundigen aan te trekken die Surinamers opleiden. Wat is dit nou, wie deden vroeger het werk de Surinamers toch. Of zijn Surinamers zo dom dat ze niet leerbaar zijn. Ik denk zelf dat er een adertje onder het gras zit. Suriname als springplank gebruiken om een verblijsvergunning te krijgen. Straks hebben we 400 supermarkten en of restaurants bij.


  Maak melding

 38. dat bedoel ik waarom ons eigen mensen eerst en dan derest ,en ik hoop dat ze ook voetgangers wegen ook gaan maken <een plek om te fietsen en te lopen zo dat mensen niet in de drukte te lopen en te fietsen ,hoe zit het daarmee ,te veel auto’s en weinig fiets route en loop paden vopor de liefhebbers denk eroverna suriname het is hoog tijd gr uit nedederland


  Maak melding

 39. Doctor BIGI SKRIFI
  Je stukken bestaan uit inhoudsloze gemeenplaatsen etc. Hangen zoals opgemerkt als los zand aan elkaar.
  Het is meer het niveau van de politicus/dominee uit de jaren 1930. Inmiddels is het niveau van het publiek een heel eind gestegen.


  Maak melding

 40. Wij chinezen werken hard en staan bekend als rustige mensen. Zijn dat geen goeie eigenschappen om een land vooruit te brengen?


  Maak melding

 41. Hoe denk je anders het werkloosheids vraagstuk van met name onzejongeren dan op te lossen.

  Dat Chinesen werkmieren zijn weten we allemaal. In deze gaat het om het belang van de Staat Suriname en niet zo zeer dat van China.


  Maak melding

 42. Wij chinezen werken hard en staan bekend als rustige mensen. Zijn dat geen goeie eigenschappen om een land vooruit te brengen?

  TJON PON FONG

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Dan weet jij niks van Chinezen…..gewoon een grote Maffia bende….alleen geld telt..als zij geld willen en jij geeft niet …Slachten zij jouw en je kinderen af. WREDE MENSEN.


  Maak melding

 43. euh heren en dames,

  jullie reactie op bigi srifi is niet helemaal juist want deze bosbewoner heeft wel pijnpunten aangekaart terwijl jullie dat niet doen.
  Als je het goed leest bedoelt deze bosneger het goed dus……
  laat hem zijn gang gaan hij scheld toch op niemand.
  schud hem een hand en bouw het land op.

  gr. Maarten den duistere.


  Maak melding

 44. Geachte heren,

  Neus,Krepie en Blaka Bakra krom spreken leidt tot krom denken. Uit kromhout kan nooit iets recht gemaakt worden. Ik bedank jullie voor de onbruikbare onzin. Jullie schrijven heeft veel weg van een aandoening dan logica. Deze aandoening wordt veroorzaakt door een grote mond, die de hersenen heeft aangetast tot het niveau van een muis. Jullie vergiftigen het volk met stommiteiten. Jullie handelswijze is erger dan de farizeers en tollenaars,het echte wortel van het kwaad, grootmeesters in het spreken van onrecht,oorblazers, de bijl aan de wortels van beschaving.
  Hopende dat jullie economische/ juridische kennis gaan opsteken, als jullie verdorvenheid het kan bevatten.

  De vriendelijke groeten van,

  Doctor BIGI SKRIFI


  Maak melding

 45. Laten we hopen dat de nieuwe verkiezingen soelaas biedt voor dit probleem. Ik vraag me af waar de belasting afgedragen wordt van die chinezen? De bezem moet eens flink door regering gehaald worden. In de tussentijd heb ik voor EUR 20.000 een prachtige woning laten bouwen door die Chinezen. Geef mij eens ongelijk.


  Maak melding

 46. Mooi plan van Dalian. Hopelijk komen de gezinnen en de rest van de familie ook over. Goed voor de huizenmarkt voor Suriname. Op lange termijn is dit een enorme aanwinst voor Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.