‘Suriname’ wint WK voetbal Amsterdam

6

‘Suriname’ mag zich dit jaar opnieuw kampioen van het ‘WK Amsterdam’ noemen. Het team won afgelopen weekend, net als in 2005, de titel na een gelijk spel tegen Nigeria.

WK Amsterdam is ontstaan in juni 2000. Tijdens het kijken naar het EK 2000 hebben de bedenkers het WK Amsterdam opgestart. Dit vanuit de gedachte dat er in Nederland niet persee buitenlandse teams nodig zijn om een ‘internationaal’ voetbalevenement te organiseren. We hebben in Nederland namelijk meer dan genoeg nationalieiten.

In april 2001 vond de eerste editie van het WK Amsterdam plaats in de sporthallen in stadsdeel Zeeburg. Er speelden toen 8 teams van verschillende nationaliteiten tegen elkaar. Kaapverdië werd dat jaar Wereldkampioen 2001. Het eerste jaar was een succes en is sindsdien groter, beter en multicultureler geworden.


6 REACTIES

 1. Suriname heeft de beste voetballers ter wereld voortgebracht.

  Jammer dat het niet tot haar recht komt door de achterlijke opstelling van de Surinaamse regering en met name de volksvertegenwoordiging.

  Zet je beste mensen in. Waar dan ook ter wereld ze wonen. Kom nou met die dubbele nationaliteit en gebruik de skills die Suriname op verschillende gebieden heeft. We kunnen op veel gebieden ontwikkelingshulp en andere hulp bieden aan andere landen.
  We hebben zoveel te bieden en toch blijven we als begiman steeds verzoeken om hulp. terwijl wij misschien meer te bieden hebben om tot ruil te komen.

  Exploiteer je positie met zoveel kennis en vaardigheden van de mensen die zich verwant voelen of anyway verwant zijn met Suriname.
  Aan hen zal het niet liggen.

  Suriname heeft een nieuwe politieke visie nodig. Hard nodig.


  Maak melding

 2. Jammer dat ze Amsterdam voor nodig hebben om het ten uitvoer te brengen. Geeft ons allemaal hier van surinaamse origine de dubbele nationaliteit. Suriname kan er alleen maar beter van worden.


  Maak melding

 3. Dit is zo klaar als een klontje. Blijkbaar lezen wij in Suriname van achteren naar voren en van onderen naar boven.

  Alle landen in de regio doen het en boeken grootse successen.

  Suriname gaat ten onder aan eer-angst en totaal ongefundeerde emoties.

  Blijkbaar geldt, “dan nog liever ten onder-gaan dan die jongens/meisjes van Surinaamse origine te onzent aan te wenden.


  Maak melding

 4. En dan praten ze in suriname over hoe de Nederlanders hun verontschuldigingen moeten aanbieden aan wie? (onze voor-ouders die al heel lang overleden zijn).
  En kijk hoe ze mensen die in suriname geboren zijn met hun nek willen aankijken. (Ken nog de uitspraak van Vene over die “allochtonen”).
  Ik lees net van een watersnood. En ze gaan er niet vies voor zijn om op hun “surinamers in nederland” een beroep te doen voor een financiele bijdrage.
  Wel, het mes snijdt aan 2 kanten. Ze krijgen van mij geen rode cent.


  Maak melding

 5. Het is eerder gezegd,en we moeten het blijven zeggen(diegene die wel vertrouwen hebben in blacknes).

  Jongens met een Surinaamse achtergrond in Nederland,gemengd met de voetballers uit Suriname zelf…
  Iets als bouwen aan de toekomst,aan je eigen toekomst Suriname.

  We kunne vanuit Suriname uit een houding aannemen naar Surinamers uit Nederland maar je bent geen winnaar,zoiets kent geen winaar.
  We kunnen veel veroveren met voetbal,want ook in Nederland hebben Surinaamse voetballers het moeilijk.

  Men vergeet dat blank liever niet heef dat ‘zwart’ ergens boven staat. Surinaamse jongens domineren het voetbal in Nederland,samen met de Marokanen en andere bevolkingsgroepen.
  Het verschil is dat die jongens wat hebben om terug te vallen,en de Surinaamse kinderen hebben dat niet,door onze eige houding naar Nederlanse Surinamers toe.

  Oooh kinderen van Africa,word wakker alsjeblieft want dit gaat nergens heen…!!!

  Jah Love


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.