Staking arbeiders Nieuwe Haven Suriname beëindigd

8

PARAMARIBO, 2 jun – De arbeiders van de Nieuwe Haven hebben hun staking beëindigd. Dit meldt het Kabinet van de vicepresident. Een gesprek tussen vakcentrale C-47 en vicepresident Randien Sardjoe was voldoende. Het werk is weer aangevangen en de achterstand wordt zoveel mogelijk ingehaald.

Die achterstand is vooral merkbaar aan schadeclaims van scheepsagenten en stuwadoorbedrijven. Die zeggen verlies te hebben geleden door te late aanvoer van goederen. De echte schade moet meer gezocht worden in de sfeer van uitgestelde inning van invoerrechten, zegt havendirecteur John Defares tegenover de Ware Tijd. Wat de uitkomst van het gesprek is, is niet bekend.

Het werk is neergelegd uit ontevredenheid over de trage afhandeling van het kwijtgeraakte stuk haventerrein. Ruim een hectare is door het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer uitgegeven aan een particulier. De havendirectie is nooit op de hoogte gesteld. Er is een rechtszaak aangespannen tegen het ministerie. De arbeiders vinden dat de regering toch van zich mag laten horen.


8 REACTIES

 1. als er onnodige schaden zijn geleden,dan moet dit op rekening van het ministerie van ruimtelijke ordening grond & bosbeheer geplaatst worden.
  zo eenvoudig is dit.


  Maak melding

 2. Die particulier is de heer R.Pahladsing zijnde een van de leden van de V.H.P ( partijgenoot van V.P Sardjoe) die ook de partijkas van de VHP spekt. Dus het zijn twee handen op een buik en de vraag is of het iets uithaalt m.b.t het “TERUG GEVEN ”
  van dat hactare grond aan havenbeheer.


  Maak melding

 3. Het is maar de vraag of een rechtzaak tegen deze ministerie zal helpen vanwege het openlijk stelen van gemeenschapsgrond. Zelfs de president is bang voor ze.

  We zien wel.


  Maak melding

 4. Deze man heeft ook schepen, ook plannen om een eigen haven dienst te hebben, dus waarom niet geholpen te worden door partij bonzen die er op de lange duur ook goed van af zullen koemen.
  Waar is het beleid van Gemeenschap goed gaat eerst voor op gesteld worden??.
  Nee,nee dat is het toch nooit, eerst mijn belang, dan partij belang en misschien dan als het enigszins kan een beetje gemeenschaps belang.
  Waarom schreeuwt de NPS fractie en de President nu allemaal niet???
  Only mogelijk in onze switie, plunderbaar SRANANG
  Atang so!!


  Maak melding

 5. wat betekent dit allemaal in ons land suriname
  zelf de haven wordt nu verkockt of zeg maar weggeven aan een particulier hoe kan dat ??
  waar is de president en het korps…


  Maak melding

 6. Dit is het bewijs dat corruptie in alle partijen voorkomt. De vhp doet geen enkele moer voor zijn achterban, het enigste is zichzelf, stiekem, verrijken ten koste van haar stemmers.

  Het valt me op dat andere partijen wel alles voormekaar krijgen ten gunste voor zijn achterban, maar mensen van de vhp zitten alleen maar voor eigen belangen en verkloten onze rechten. Geld maken en snel wegwezen. Als er 1 volk is wat geen eenheid heeft in Suriname dan zijn het wel de hindoestanen die door deze zakkenvullers het onderspit gaan delven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.