Home Onderwerpen Maatschappij Bewoners Oost-Suriname vrezen voor watersnood

Bewoners Oost-Suriname vrezen voor watersnood

17

PARAMARIBO, 2 jun – Honderden bewoners van dorpen langs de Lawarivier, in Oost-Suriname, vrezen voor watersnood. Dit meldt het STVS-journaal. Het water staat op verschillende delen al hoger dan normaal. Oevers zijn verdwenen en het water komt de eerste huizen al binnen. Oorzaak is de aanhoudende regen de laatste weken.

Aan een herhaling van de overlast van 2006 wordt nog niet gedacht. Het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing, NCCR, ziet geen reden tot alarm. Er hebben nog geen grootscheepse verhuizingen plaatsgevonden. Slechts enkele personen zijn naar hoger gelegen plekken verhuisd. Al twee opeenvolgende jaren is de waterstand abnormaal hoog gedurende mei en juni.

17 REACTIES

 1. baancher
  waarom kunnen mensen geen lering uit trekken uit voorgaande gebeurtenissen. waarom gaan ze niet hoger wonen?
 2. basja Ranki
  Als wij daadwerkelijk met z'n allen de belastingen konden opbrengen, kon van overheidswege meer worden gedaan om de nood te lenigen. Het is te hopen dat u begrijpt wat of ik bedoel.
 3. alex
  er is volgens mij opzet in het spel,het binnenland van suriname is precies zo hoog als de top van financien toren in paramaribo.
 4. baancher
  basja venetiaan heeft al behoorlijk ge-ïnvesteerd in zijn geboorte streek. Die districten mogen verotten.
 5. karmelita
  als ik jullie plaats was zou ik alvast een boot kopen en alvast veel belasting betalen voor jullie zelf misschien hebben jullie die later wel nodig voor je zelf.jullie wonen een in luxe land ,dus daarom hebben jullie een grote mond. jullie hebben geen medelijden met de surinamers. pataka
 6. baldew
  Kan dan weer om geld worden "GEBEDELD" bij de Surined's en de internationale gemeenschap om de mensen te helpen ???
 7. rajeev
  waarom laat de regering niet gewoon dijkjes langs de kant van de rivier te leggen waar dorpjes dreigen te overstromen. en dan heb ik het over kleine (ongeveer 2 a 2,5 meter), goedkope dijkjes die snel en gemakkelijk gemaakt kunnen worden.
 8. Fon-a-bonu-man.
  Begin nu al bootjes te kopen Datravisie >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>. Zeer slechte Datra luku...fout...fout fouf foout...Datra...dat ding is boten maken...en zelfssssssssst...kopen... who the hell....maken zelf.... Datra you dati law law visie of por visie.
 9. surinamers zijn hun verstand kwijt
  klimaats veranderingen zijn wereld wijd; dat geldt nu ook voor suriname!!! dus naast hoge zee dijken dient men ook een goede afwatering te zorgen richting oceaan; of anders gezegd, zorgt voor een pijp leiding richting saoedi arabie voor zoetwater schaarste; dan levert dan ook U$ dollars voor de staats kas.
 10. blaka bakra
  De Lawa-Delta-Werken, lijkt me een goed idee. Kost een paar centen, maar dan heb je ook wat...
 11. blaka bakra
  Posting nr. 1: Een BEETJE dom is hetzelfde als een BEETJE dood. Of zou het zo moeten zijn dat ze dan 20 meter verder moeten lopen voor hun wasi?
 12. blaka bakra
  Ja hoor, Jajeev, te koop bij CHM. Kom op jongens, dit probeem ligt dieper dan jullie allemaal denken. Dijkjes leggen, hoger gaan wonen, niets geleerd van het verleden, enfin, al dat soort kul. Jullie hebben geen flauw benul. Ik ben het eigenlijk wel eens met de posting nr. 6 van Karmelita, want ik begrijp uit haar betoog dat zij wel degelijk weet waar zij over praat.
 13. du
  de ene zecht dat suriname weer kan gaan bedelen de andere geeft vene de schuld laats is china en birma getroffen door natuurramp china is rijker als suriname toch vroegen ze om spullen uit het buitenland dus om zo af te geven op suriname vind ik niet op zijn plaats .