Bewoners Oost-Suriname vrezen voor watersnood

17

PARAMARIBO, 2 jun – Honderden bewoners van dorpen langs de Lawarivier, in Oost-Suriname, vrezen voor watersnood. Dit meldt het STVS-journaal. Het water staat op verschillende delen al hoger dan normaal. Oevers zijn verdwenen en het water komt de eerste huizen al binnen. Oorzaak is de aanhoudende regen de laatste weken.

Aan een herhaling van de overlast van 2006 wordt nog niet gedacht. Het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing, NCCR, ziet geen reden tot alarm. Er hebben nog geen grootscheepse verhuizingen plaatsgevonden. Slechts enkele personen zijn naar hoger gelegen plekken verhuisd. Al twee opeenvolgende jaren is de waterstand abnormaal hoog gedurende mei en juni.


17 REACTIES

 1. Als wij daadwerkelijk met z’n allen de belastingen konden opbrengen, kon van overheidswege meer worden gedaan om de nood te lenigen.

  Het is te hopen dat u begrijpt wat of ik bedoel.


  Maak melding

 2. als ik jullie plaats was zou ik alvast een boot kopen en alvast veel belasting betalen voor jullie zelf misschien hebben jullie die later wel nodig voor je zelf.jullie wonen een in luxe land ,dus daarom hebben jullie een grote mond. jullie hebben geen medelijden met de surinamers. pataka


  Maak melding

 3. waarom laat de regering niet gewoon dijkjes langs de kant van de rivier te leggen waar dorpjes dreigen te overstromen. en dan heb ik het over kleine (ongeveer 2 a 2,5 meter), goedkope dijkjes die snel en gemakkelijk gemaakt kunnen worden.


  Maak melding

 4. Begin nu al bootjes te kopen

  Datravisie
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.
  Zeer slechte Datra luku…fout…fout fouf foout…Datra…dat ding is boten maken…en zelfssssssssst…kopen… who the hell….maken zelf….

  Datra you dati law law visie of por visie.


  Maak melding

 5. klimaats veranderingen zijn wereld wijd; dat geldt nu ook voor suriname!!! dus naast hoge zee dijken dient men ook een goede afwatering te zorgen richting oceaan; of anders gezegd, zorgt voor een pijp leiding richting saoedi arabie voor zoetwater schaarste; dan levert dan ook U$ dollars voor de staats kas.


  Maak melding

 6. Posting nr. 1: Een BEETJE dom is hetzelfde als een BEETJE dood. Of zou het zo moeten zijn dat ze dan 20 meter verder moeten lopen voor hun wasi?


  Maak melding

 7. Ja hoor, Jajeev, te koop bij CHM. Kom op jongens, dit probeem ligt dieper dan jullie allemaal denken. Dijkjes leggen, hoger gaan wonen, niets geleerd van het verleden, enfin, al dat soort kul. Jullie hebben geen flauw benul. Ik ben het eigenlijk wel eens met de posting nr. 6 van Karmelita, want ik begrijp uit haar betoog dat zij wel degelijk weet waar zij over praat.


  Maak melding

 8. de ene zecht dat suriname weer kan gaan bedelen de andere geeft vene de schuld laats is china en birma getroffen door natuurramp china is rijker als suriname toch vroegen ze om spullen uit het buitenland dus om zo af te geven op suriname vind ik niet op zijn plaats .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.