Hereniging NDP-ers moet Suriname ten goede komen

58

PARAMARIBO, 1 jun – De hereniging van de NDP van oud-legerleider Desi Bouterse met een belangrijk deel van de intellectuele achterban moet Suriname ten goede komen. Het DNP 2000 van oud-president Jules Wijdenbosch is weer thuis. Dat belooft veel voor Suriname.

Veel goeds, volgens Bouterse: “Ik kan u zeggen dat het blok geen politieke organisatie is die we gewoon zijn. We gaan u meenemen op een missie, we hebben een historische taak. We gaan geen tijd hebben om te kijken wat we als Surinamers fout gedaan hebben de afgelopen jaren, we gaan trachten de gehele gemeenschap te mobiliseren om dit land te maken tot een land waar het goed toeven is.”

De interne wrijvingen die de kop opstaken tijdens Wijdenbosch’ regiem, schijnen dood en begraven. “Het ging om staatkundige zaken. Het getuigt van grote moed en inzicht wanneer politieke leiders in staat zijn op bepaald tijdstip deze geschillen uit te praten om een groter belang: de redding van de natie van verdere neergang”, zei Wijdenbosch. Beiden hebben een heus fuseringsdocument getekend.


58 REACTIES

 1. Oei

  Ja ja ;dus de hele 8 december rechtzaak is een grote poppen kast !!

  Bouterse was en blijft de baas .

  Wat nu !!! hoe verder ? wie is nu nog geloofwaardig in Suriname

  Oei oei oei ;


  Maak melding

 2. Waar Opa Ruro Vniemand zat te brullen met wortel en tak uitroeien.

  Helaas wat zien wij nu….Hij wordt met huid en haar opgegeten door schurken en boeven…en heel wat liegers & bedriegers.


  Maak melding

 3. Volgens mij belooft dit niets goed. Het wordt tijd dat oud-legerleider terugtreedt als partij leider van de NDP en op de achtergrond zijn ideeën over de nieuwe missie leidt. Zijn naam is en blijft een belasting voor de NDP in de binnen- en buitenlandse politiek.


  Maak melding

 4. het getuige van grote moet, ik zou eerder klote moed heb ik deze woorden nier eerder gehoord grote missie? bouterse weet je wat grote moet is om een keer de nabestanden en het surinaamse volk jou oprechte verontschuldeging aan te bieden en bosje jij ook voor jou wanbeleid volgens de NDP en BOSJE is niets goed in suriname parlement is een poppenkast rechterlijke macht de regering alleen bouterse heeft het ware woord nee bouterse jij ben machtdronken de revo was voor het volk wie is er bedrogen uitgekomen de zelfde domme massa die nou achter deze demagoog aanloopt en een kleine elite is steenrijk geworden en bouterse . nou wie is dom ?????


  Maak melding

 5. De NDP kan samen met de DNP 2000 een forse overwinning behalen bij de komende verkiezing. Wel zijn er binnen beide partijen personen die, geen goede reputatie hebben. Zo zal Bouterse steeds geconfronteerd worden met de gebeurtenissen van 8 december 1982. Hij zou b.v. moeten aangeven dat hij geen ambitie heeft voor het presidentschap. Tevens zou hij vooraf bekend moeten maken wie de functies van president, vice- president, en voorzitter van het parlement gaan bekleden. Naar mijn gevoel kan hij minimaal de helft van de VHP stemmers naar zich toe trekken, omdat deze groep erg ontevreden is over het beleid van Venetiaan. De VHP-NPS combinatie heeft met de huidige koppel van Sarjoe-Venetiaan dan geen schijn van kans. Alleen een VHP/NPS met nieuwe personen kan hierin verandering brengen. B.v. Hans Breeveld als president en Santokhi als vice- president.


  Maak melding

 6. ik verwacht niet zoveel ervan.wie dan ook de macht krijgt in suriname zal het altijd een zootje blijven.militairen hebben het geprobeerd en het is ook niets geworden met bouta en julien wijdenbosch waarom zou het nu goed gaan.geloof niemand.iedereen vult hun zak en gaat weg.
  l


  Maak melding

 7. in nederland kunnen veroordeelde pedofielen altijd aanspraak maken op resocialisitie in kindertehuizen, in suriname kunnen disfunktionerende politici altijd aanspraak maken op hernieuwde regeerperioden.
  In wat voor wereld leven wij mi tatta????


  Maak melding

 8. Sammy,
  Wie denk je wel dat je dan bent. Wij zijn allen geboren in zonde. Derhalve is geen sterveling goed.
  Wie zonder zonde is, die werpe de eerste steen. Ik bracht onlangs een bezoek aan het binnenhof van Holland. Ook daar zagen zij nkans om doodvonnissen te vellen door onthoofding. Dat wil niet zeggen dat ik 8 december 1982 goedkeur. We moeten ergens een punt achter zetten om dit land een keer met vereende krachten vlot te kunnen trekken.


  Maak melding

 9. De momoetcombinatie is een monsterverbond. Het zit vol veroordeelde criminelen. Ik weet niet of de Surinaamse bevolking gebaat is bij een dergelijke organisatie.


  Maak melding

 10. Beste Diana,

  het wederom triest waarom Hans Breeveld als president en Santhoki als vice president.
  Waarom niet andersom.
  Hans Breeveld heeft geen enkele bestuurlijke ervaring. Jou motief is racistisch


  Maak melding

 11. 01-06-2008

  Hereniging NDP-ers moet Suriname ten goede komen

  Ik wil de Surinaamse bevolking feliciteren met de verstandige (hereniging) splinter nieuwe blokvorming, samenwerking tussen voormalig president Jules Wijdenbosch en voormalig adviseur van staat Desi Delano Bouterse(en de (hoofd)bestuursleden van de NDP & DNP2000).

  Mijn felicitatie is ook in het bijzonder aan de voorzitter van de NDP. D.D. Bouterse en de voorzitter van DNP2000, Jules Wijdenbosch.

  PS
  De gebeden van het gros van de bevolking zijn gehoord: “Sranang Sa Wini”.

  De voorzitter van de NDP. D.D. Bouterse zei het al, wij maken ons niet druk over doemdenkers. En er zijn mensen die alleen uit rancunes, opportunisme, egocentrisme, narcisme zonder common sense niet in landsbelang handelen, zullen handelen c.q. reageren.

  Maar ± 25jaar na dato zijn wij echte sranang mang met een hart op de goede plek voor switi sranang, goed bewapend (tegen de clichés) in de ruimste zin des woords & weerbaar c.q. het hebben aangemaakt van antistoffen om de symptomen/ ziektekiemen van de eentonige retoriek van de haatzaaiend rancuneuze egotrippers de kop in te drukken .

  Dus rancuneuze doemdenkers spuug je gal maar uit, ook/ vooral hier op het forum. We zijn het station van raciale spanningen aan wakkeren, rancune alsmede apartheids/ verdeeldheidpolitiek allang voorbij.

  Wie op het verkeerde perron wil staan doet dat voor eigen (verantwoording) rekening, zo ook de meelopers (zonder aanzien des persoons) die de destructieve haatzaaiende doemdenkers willen volgen. Ting no dé moro, solidariteit (bewust zijn van saamhorigheid).

  De (zeer) gevoeligen (fragiele)onder ons moeten zich niet laten ontmoedigen, zich laten desoriënteren, van hun à propos raken door de waanzin van de haatzaaiende, rancuneuze, doemdenkers en zich niet laten inpalmen dat er geen hoop meer is in rep. Suriname.

  Je hebt ‘twee’ blok vormingen die radicaal tegenover elkaar staan. De positieve blokvorming van NDP & DNP die voor eenheid staat, duurzame ontwikkeling etc.
  en de extreme blokvorming die gevormd is uit de(neokolonialistisch) imperialistische ideologie met een negatieve inborst van verdeel en heers politiek tussen de rancuneuze doemdenkers en hun goeroe de narcistische, opportunistische, imperialistische (witte/blanke)neokolonialisme Holland/Nederland.

  Patriot, (Texen)


  Maak melding

 12. Suriname treedt weer de zoveelste politieke crisis tegemoet. Deze mensen (Bouterse en Wijdenbosh) moeten zichzelf in de spiegel durven kijken en hun ware aard ontdekken.
  Het volk lijdt al zoveel,straks wordt er nog meer geleden onder deze despoten. We gaan terug naar af, niet dat Venetiaan beter is, maar slechter kun je het niet treffen met deze twee. Ik ben beng dat het eigen belang wat deze mensen voorstaan, een nog grotere rol gaat spelen straks. Laten we hopen dat onze Almachtige God ons volk genadig is en blijft.


  Maak melding

 13. Citaat: “We gaan u meenemen op een missie, we hebben een historische taak. We gaan geen tijd hebben om te kijken wat we als Surinamers fout gedaan hebben de afgelopen jaren”

  Holle retoriek heb ik die niet eerder gehoord.

  Citaat: “Beiden hebben een heus fuseringsdocument getekend.”
  En wat was de inhoud en strekking? Was het soms dat ze elkaar zouden vrijwaren van juridische processen en de buit eerlijk zouden verdelen?

  Zolang nog NDP nog Front een duidelijke visie helder en klaar communiceren naar de gemeeschap, zolang ze geen meetbare en controleerbare doelen en beleid formuleren zal SME nooit vooruit komen met deze politicie.


  Maak melding

 14. Ba soekoe ba venie en tjarie..Koek van eigen deeg.

  Iedereen heeft alle kansen gekregen in surbo.

  “”Het intelectueel deel stond er bij en keek er naar.””

  Waarom hebben de mensen met verstand i.q. geen blok gevormd..

  Typisch sranang man/vrouw..Ouwehoeren op de achtergrond maar initiatief nemen neen daar geen zin in..

  Klagen daar zijn wij kampioen in..

  Waarom geen blok van drs.mrs.staatsgeleerden..goed geschoolde opgeleide boeren lullen..

  Waarom heeft b.v. breeveld en de zijnen niet ooit een programma voorgehouden aan het volk hoe het wel moet..

  Waar zijn de z.g.n. studenten die zo met het land begaan zijn..

  De handelaren de economen de ingineurs.de drs.waar blijven al deze boys en girls de egoïsten.

  Waar blijft het z.g.n. wetenschappelijk bureau van de vhp of wat het moet voorstellen..Er is trouwens nooit een a4 uitgegaan met enig mededeling van dat bureau (vhp)..

  Waar de zijn de adviseurs van het regeer taem

  Meneer ronny is beleids medewerker van alle ministeries en adviseur..

  Hoe nu verder..

  Waar wij ook van dan kwamen..


  Maak melding

 15. meneer nummer 9 heb jij ook gekeken naar het jaar waarin het gebeurde in welke eeuw. een brute moordenaar die nooit spijt voor zijn daden heeft betuigd en zo iemand dan belonen met de hoogste amt van het land is een schanden suriname zal slechte beurd maken in het buitenland als men kiest voor deze moordenaar en alcohol verslaafde, als er sommige mensen zijn die alles uit het verleden halen om de misdaden van bouterse goed te praten kan ik alleen diep zuchten bouterse heeft geen missie heeft 20 jaren nodig gehad om te denken hoe hij suriname moet ontwikkelen nog geen 5 jaren geleden heeft bosje het ook geprobeerd niet gelukt het hele land is kapot gemaakt onder het mom van een revolutie onschuldige mensen vermoord pers vrijheid aan banden gelecht een ware schrik bewind en dat moeten wij vergeten en gewoon deze man de schuldig is aan het kapot maken de surinaamse economie met open armen ontvangen het zal surinaamse volk heel duur komen te staan als voor deze moordenaar kiesen let maar op mijn woorden .


  Maak melding

 16. De leider van de domheid. Probeert zijn domme massa te mobiliseren. De drug dealer en moordenaar moet eens uitleggen waarom hij niet vrijelijk naar het buitenland kan.
  Ik denk niet dat de surinamers zo dom zullen zijn voor hem te stemmen.
  Wat er in suriname gebeurt met de prijzen is een wereld fenomeen en als jullie denken dat die drugdealer/moordenaar er wat aan kan doen hebben jullie het glad mis. Natuurlijk, de achterban van de NDP is ongeschoold en weet niet beter. Laat die bouterse alvast zijn eigen problemen, waarin hij zit, oplossen.


  Maak melding

 17. als wij van de huidige regeerders altijd hebben vernomen dat de rechtelijke macht onafhankelijk zijn.dan hoe kunnen wij dan zo plotseling van gedachten veranderen.terwijl de heren bouterse en wijdenbosch nog niet eens in de regering zit.het zijn deze bevooroordeling dat boze tongen oproept.

  we hebben zoveel over de regering venetiaan te klagen of waren deze losse flodders.
  komen jullie met behoorlijke alternatief zodat de heren in suriname degelijk rekening met ons kunnen houden.maar door gaan op de huidige wijze,is onszelf belachelijk maken.

  we moeten een ding goed onthouden dat de politieke sfeer in suriname niet wordt bepaald door de surinets.
  wij doen met ons allen mee om suriname tot een beter land voor iedereen te maken,tenminste dit heb ik mogen concluderen uit de verschillende reactie op dit net.

  maar toch blijft de kardinale vraag van hoe serieus worden wij aangenomen in politiek suriname.


  Maak melding

 18. Moest allang gebeurt zijn,op dit moment konden wij meer genieten van onze grondstoffen
  meer geasfalteerde straten en meer economische voorruitgang
  if wo tang lukku na bakka,dang wi au tang las unu brede


  Maak melding

 19. @basja Ranki
  Als het over DDB gaat mag niemand kritiek hebben en kom je met opmerkingen als over de eerste steen. Maar dan moet JIJ je zelf ook onthouden van elke kritiek op wie of wat dan ook.


  Maak melding

 20. Geachte heer Desire Delano Bouterse en Heer Julius Wijdenbosch,

  Dit is precies de strategie in Nationaal Belang, welke Papa Cornelis Gerard Anton de Kom zijn zonen geadviseerd zou hebben als hij nog in leven zou zijn geweest en waar ook zijn overleden zoon kameraad Ir. George Hindori voor gestorven is.

  “Terug op de rails”.

  SURINAME VOORWAARTS!

  Want:

  GEEN VOLK KAN TOT VOLLE WASDOM KOMEN DAT ERFELIJK MET EEN MINDERWAARDIGHEIDSGEVOEL BELAST BLIJFT.


  Maak melding

 21. Hallo…hello kijkuit met zoveel Rood Wit Blauw & Oranje…..plus zoveel Rood uit China.

  A torie luku kevaarlijk moeilik..din sma fu na kondre dem idi draai kaba…a spang nanga soso witsel fu a wittiemang.
  And din manderwisboi’s klaar Opa Ruro jaren … tik yu ai luku….soso Sneesie.


  Maak melding

 22. Ik herhaal:

  Veel goeds, volgens Bouterse: “Ik kan u zeggen dat het blok geen politieke organisatie is die we gewoon zijn. We gaan u meenemen op een MISLEIDENDE en WITWASSERIJ missie, we hebben een historische BOEVENtaak. We gaan geen tijd hebben om te kijken wat we als Surinamers fout gedaan hebben de afgelopen jaren, we gaan trachten de gehele gemeenschap te BEDONDEREN, BEROVEN en UITZUIGEN om dit land NAAR DE VERDOEMENIS te maken tot een land waar het goed toeven is ALS ZIMBABWE.”


  Maak melding

 23. Was het niet coalitielid Brunswijk, die Drs.Jules.Wijdenbosch, eerde van de week en ook zal participeren als het uur van de waarheid daar is.
  Elke dictatuur die nu een democratie is, heeft zijn verleden, alleen het heden zal het verleden moeten doen verbleken in voorspoed.
  Wie wil blijven hangen in het verleden zonder daarmee af te rekenen zoals het volk dat wil zal voorspoed tegenhouden.
  8 December, de oude stok raakt zo langzamerhand uitgeslagen zoals de zweep van de slavenmeester ophield onze voorouders te geselen.
  Anno 2008 doen wij dat zelf door te heulen en niet op de hoogte te zijn van documenten die nog niet openbaar zijn omdat belangen dat nog niet toelaten.
  Ik heb een vraag voor alle doemdenkers, wanneer gaat Venetiaan, om opheldering vragen over de inlichingen diensten die de namen van 8 December, hebben doorgegeven?
  Waarom wordt het Leonsberg akkoord niet openbaar gemaakt?
  Last but not least, weten jullie waarom de Nederlandse militairen op 6 December, spoorslag uit Suriname zijn vertrokken en waarom heeft Nederland nooit om uitlevering van Kolonel.Bas.van.Tussenbroek gevraagd(hij ruste nu in vrede op 8 mei zijn herdenking bijgewoond, militairen eren elkaar altijd.


  Maak melding

 24. Welke richting de balans ook moge uitslaan, dienen we af te komen elke vorm van rancuneus handelen. In the end is het arme volk er de dupe van. We zullen moeten gaan voor het algemeen belang. Persoonlijk belang dient at all cost te worden bestreden.


  Maak melding

 25. Was het niet coalitielid Brunswijk, die Drs.Jules.Wijdenbosch, eerde van de week en ook zal participeren als het uur van de waarheid daar is.
  Elke dictatuur die nu een democratie is, heeft zijn verleden, alleen het heden zal het verleden moeten doen verbleken in voorspoed.
  Wie wil blijven hangen in het verleden zonder daarmee af te rekenen zoals het volk dat wil zal voorspoed tegenhouden.
  8 December, de oude stok raakt zo langzamerhand uitgeslagen zoals de zweep van de slavenmeester ophield onze voorouders te geselen.
  Anno 2008 doen wij dat zelf door te heulen en niet op de hoogte te zijn van documenten die nog niet openbaar zijn omdat belangen dat nog niet toelaten.
  Ik heb een vraag voor alle doemdenkers, wanneer gaat Venetiaan, om opheldering vragen over de inlichingen diensten die de namen van 8 December, hebben doorgegeven?
  Waarom wordt het Leonsberg akkoord niet openbaar gemaakt?
  Last but not least, weten jullie waarom de Nederlandse militairen op 6 December, spoorslag uit Suriname zijn vertrokken en waarom heeft Nederland nooit om uitlevering van Kolonel.Bas.van.Tussenbroek gevraagd(hij ruste nu in vrede op 24 mei zijn herdenking bijgewoond, militairen eren elkaar altijd.


  Maak melding

 26. Het Front heeft het allang bewezen.

  Alleen door bundeling-samenwerken kan je politiek wat bereiken in Suriname…

  Mijn grootmoeder zij vaak:”te donman kon konie, konieman e mandie”.


  Maak melding

 27. Zielig om dit te lezen, Bouta en Bosje is een ziekte die uitgeroeid moet worden. Zij zijn de mensen die het land vernietigen. Nu gaat het een beetje en wat denken ze hee, monie de baka voe njang en dan joe no abi fo sroto. Bouta is in de politiek voor zijn vrijheid. Niet omdat hij van Suriname houdt. Hij heeft niet de opleiding om Suriname te kunnen regeren, ooh met wapens kan dat!


  Maak melding

 28. Kunnen ze na afloop elkaar de schuld geven van de blunders en de lege schatkist.
  Hun actie i op het niveau van Sjors en de rebellen club. Alleen daar kan ik er om lachen. Hier zijn de belangen, verantwoordelijkheden en taken te groot.


  Maak melding

 29. Het volk bepaald!!!

  Niet Vene,Shantie,Surined,s,Bouta,Bosje,Somo enz. , enz.

  De wil v/h volk dient gerespecteerd te worden…

  Sorry voor al die doemdenkers, maar er is een tijd van komen en een tijn om te GAAAN!!!


  Maak melding

 30. KAbouter,
  Sinds mensenheugenis hebben academici de lakens uitgedeeld in de absolute top van Suriname, -ook tussen 1980 en 1987-.
  Kun jij aan mij vertellen wat daar het resultaat van is/geweest? Kijk maar naar ons aller referentie kader namelijk Holland. Ontwikkelingen zijn er aan de orde van de dag. Overal waar je komt lopen ze te “wroeten”. Als het niet om wegen, gaat zijn het wel spoorlijnen of woningen, die overnight uit de grond worden gestampt. Dat gebeurt overigens oinder het bestaan van een tig aantal nieuwe vaak nooit gebruikte panden.

  Wat hebben wij feitelijk van die kolonisator geleerd? Alleen elkaar opeten, ten gunste van wie?


  Maak melding

 31. Bouta tegen Bosje: “joe e trong president baka ma a deal na taki a heri strafproces e doek op,ok”.
  Bosje: “ma mi mag habi wan eigen rekening baka tok? want mi kon tja paimang baka jere”.


  Maak melding

 32. quote patriot: De voorzitter van de NDP. D.D. Bouterse zei het al, wij maken ons niet druk over doemdenkers. En er zijn mensen die alleen uit rancunes, opportunisme, egocentrisme, narcisme zonder common sense niet in landsbelang handelen, zullen handelen c.q. reageren.

  Weet je wat opvalt: als je het zo leest zou je denken dat bouterse over zchzelf praat gezien zijn handelswijze nu en in het verleden….


  Maak melding

 33. hier de quote van patriot: De voorzitter van de NDP. D.D. Bouterse zei het al, wij maken ons niet druk over doemdenkers. En er zijn mensen die alleen uit rancunes, opportunisme, egocentrisme, narcisme zonder common sense niet in landsbelang handelen, zullen handelen c.q. reageren.

  Weet je wat opvalt: als je het zo leest zou je denken dat bouterse over zchzelf praat gezien zijn handelswijze nu en in het verleden….


  Maak melding

 34. Ebusi akademya, buitenman oftewel dr, bigi skrifi,

  Jij bent een echte loserrrrrr. Wees nou eens eerlijk jij als voorstaander van de onafhankelijkheid zit in het gehate holland?

  Als je toch niet naar je zin hebt wil je verzoeken om naar zuid afrika te gaan om daar alles weer op de rails te zetten want suriname ben je ontvlucht. Kennelijk hebben politici van jou partij jou omgekocht met heel veel bruine bonen, zoutvlees en rijst en daarna lekker feesten en beesten. Een grote tering klote zooi hebben jullie van het land gemaakt.

  Prettige dag verder EBUSIE


  Maak melding

 35. Voor al de regeringsleiders , die komen en gaan vindt ik Wijdenbosch de enige die het meent tot heden met de surinaamse bevolking de feiten spreken voor zichzelf n.l: wie durft de wegennet van Suriname aan te pakken, vandaag hoef je niet meer een uur te wachten op een ponton voor t oversteken naar Meerzorg, als mens moet je een gebreke hebben dat is geld weet niet hoe hij ermee moet omgaan tevens is hij een man die durft om Bouterse te ontslaan als bevelhebber.Jammer dat ie weer met deze man gaat samenwerken die gevangen zit in zijn eigen land die vandaag de dag over missie praat wat heeft de heer Bouterse gedaan met de miljoenen in de jaren 80.Surinamers we leven in een globaliserende wereld waar zijn de kaders van Suriname we hebben genoeg in huis, waarom beginnen ze geen politieke partij,want alleen door politiek kunnen ze aan de macht komen i.p.v naar t buitenland te imigreren. Kies voor je land!


  Maak melding

 36. Neus / Baancher & Kabouter een geluk deze site is toch te eenzijdig, dus u kunt begrijpen info is en blijft hier summier.

  En verder jullie zijn kuikens of nog erger uilskuikens


  Maak melding

 37. in iedere andere beschaafde land waren deze mensen al jaren achter de tralies daarom neem ik vene persoonlijk kwalijk dat hij en zijn regering verzuimd hebben om het volk te informeren over de donkere dagen van de revolutie over de schade die nu nog steeds voelbaar is in suriname over de grote wanbeleid van bosje en zijn rovers benden het is echt schandalig dat deze mensen nog steeds grote aanhang hebben onder de surinaamse jeugd mensen die bloed aan hun klauwen hebben iemand hier vraag zich af of de politiek in suriname de mensen serieus neemd ik vraag mij af of deze mensen die samen met bouterse een greep naar de macht willen doen of zij het surinaamse volk serieus nemen ik denk dat deze man maar een doel heeft en dat is alles maar dan ook alles te doen op uit de gevangenis te blijven dat deed hij ook toen hij de macht had in suriname zijn eigen vrienden heeft hij verraden en vermoord ander zijn optijd het land uit gevlucht anders konden zij het vandaag niet na vertellen in afrika is er zo een machtsdronke dictatator ook bezich de inflatie bedraagd 100,000 % toch zijn er mensen in zo een land die nog geloven in deze ouwde klootzak het zelfde beeld zie ik in suriname gebeuren let goed op mijn woorden .


  Maak melding

 38. Du en Neus,
  Weet je wat, laten we dan anders blijven vechten als kat en hond. Misschien zal dat de ontwikkeling van Suriname een handje helpen. Of denken jullie soms dat het primaat over Suriname slechts bij een bepaalde groepering berust?


  Maak melding

 39. De kaas die subsidie heette, is opgesoupeerd.

  Niemand die maalt om het feit dat de regering de geldontwaarding 1000 x heeft doen plaatsvinden.

  In 2003 werden drie nullen weggeschrapt uit de bankbiljetten. Sedertdien is het ellende versterkt voor het Volk.

  Popie-praatjes zullen nix helpen, het zijn de internetters hier die elkaar tegenspreken.
  In Suri zijn alle politici-neuzen in 1 richting gekeerd, de richting van heulen en huychelen, soms ook wel hypocritiseren van de eigen kollega. Lees wat Hafiez schrijft…. als je erbij nadenkt, rol je onder je comp-tafel van het gieren en brullen…………

  Vriendelijke Groeten,………


  Maak melding

 40. Geachte ‘baancher’ (reactie no. 37),

  Waarom maakt u zich zo boos. En waarom al die ergenis op mensen die hun ‘vrije menigsuitingen’ met u en anderen proberen te delen.

  Dat kan toch niet betekenen dat u vanwege een mening die u niet bevalt, een beetje Sadam Hoessein of Adolf Hitler moet gaan spelen op deze site, alleen maar omdat de mening van een ander bij u telkens weer in het verkeerde keelgat valt?

  U zegt: “Een grote tering klote zooi hebben jullie van het land gemaakt”.

  Vinden wij beslist niet erg als u dat zeg, ook al zijn wij het beslist niet met u eens, dat is uw mening, dat mag.

  Maar dat van;”Jij bent een echte loserrrrrr”, mag best zonder al die rrrrrren op het eind hoor. Trouwens hierdoor geeft u geen beste indruk van u zelf qua intelligentie. En zeker niet omtrent uw gemoedstoestand.

  Wij maken ons zorgen om u. Of is het omdat u toch maar niet gezien wordt met uw valse naam “baancher”.

  Schaam u toch.

  Indien u moeite hebt met bepaalde meningen op deze site, waarop u niet weet hoe rieel en beschaaft op te reageren, zoek dan maar voor ons part maar een porno site op of ga naar wikipedia is ons beste advies dit laatste.

  Maar ga u niet lopen ergeren op de site vanwege een democratisch recht waar u niet mee weet om te gaan of zoek een ander land om te wonen waar de meerderheid van die bevolking uit slechts “baanchers” bestaat. Dan zal het daar voor u kennelijk beter toeven zijn vanwege een eensgezind denkpatroon.

  Of onthoud u voortaan van commentaar, als u onze boodschap tenminste begrijpen wilt.

  Beschaam ons en sommigen op deze site voortaan niet meer, graag niet. Gedraag u als een mens.

  A.u.b. graag, niet weer zoals daarvoor.

  Laat het de laatste keer zijn, vindt u ook niet?

  Tan bun, nomo waka bun.

  Ben je nou gek geworden?

  Hoe zal het thuis bij jou zijn, zo je reactie te hebben gelezen, wanneer je vrouw of je kinderen een eigen vrije mening op na zouden houden.


  Maak melding

 41. Redders van de natie? Zij die ons land in de beklaagden vank van mensenrechtentribunalen brachten? De partijen van de verdachten van 8 december sluiten de rijen uit angst voor het strafproces…Daarom willen ze dat wij collectief Alzheimer krijgen, vergeten, opdat zij een volk zonder geheugen kunnen manipuleren met hun bedriegelijke missie.
  Harold Kandar


  Maak melding

 42. De missie van Bouterse hebben we in het verleden al door schade en schande ervaren!!
  Het probleen met politici is dat ze denken dat iedereen dement is!!
  Ja, hoor Bouta we gaan weer in het gelid staan voor rijst,olie,suiker,melk,wc-papier,tandpasta,aardappelen,badzeep,poederzeep,luiers,babyvoeding enz. enz. enz. etc. etc. etc. en o,ja een pakslaag van de MP als we wat zeggen wat jou niet bevalt!!
  DEVIL wordt vast weer in ere herstelt!!!
  ARM SURINAME WAAROM WORDT JE GEGESELT DOOR POLITICI !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 43. Djogo & Harold Kandar…jouw/jullie taak is nu reeds bekent…..NDP…aan de macht…een gigantische economische boycot vanuit figuren als jullie met hulp uit het buitenland.

  Figuren als jullie zijn zeer zwaar hebzuchtig en jullie zijn zeker van plan anderen achter te laten voor KATIBO.


  Maak melding

 44. Alex, goed betoog. Maar vraag aan een van de leiders: “Welke boodschap heeft u aan het volk?” Dan zal het antwoord zijn: “Aan het volk heb ik geen enkele boodschap”. I rest my case.


  Maak melding

 45. @nummer41 basja ranking die vraag die jij mij steld geeft ik mondig atwoord ja zo is het en ik zal ook namen noemen bouterse wijdenbosh alibux parmisser zijn wolven in schaaps kleren en als jij wil dat ik de daden van deze mensen met de mantel der liefde moet bedekken zoek maar iemand anders lees posting 44 en 45 die geven duidelijk aan waar ik en vele bang voor zijn en terecht jij zeker niet voor mij is niemand belangrijker dan suriname dus bouterse ook niet velen van jullie denken andersom.


  Maak melding

 46. oude ratten die hun stinkende wonden likken hebben we niet meer nodig.
  Ze moeten een keer beseffen dat er ook andere wijze surinamers zijn die het land kunnen besturen.
  Bouta en Bosje moeten niet denken dat zij de slimmerikken zijn van suriname.
  Want die hebben hun al lang door.

  het zij andere tijden en met andere iedeen moet het land bestuurd worden.
  Krachtig en oprecht.
  Geen spel.
  Het is tijd van globalisatie en we moeten snel vooruit.

  Ik pleit voor Santhoki als president bij de volgende verkiezingen.

  Papo


  Maak melding

 47. Geachte Buitenman, dr. Bigi skrifi, Ebusie akademya,

  De manier waarop ik hier reageer is ook mijn democratische recht om jegens bepaalde personen te reageren die de waarheid niet onder ogen willen zien.

  Ik heb gemerkt dat u als mens 359 graden bent gedraaid hierbij mijn oprechte felicitaties die ene graade komt mettertijd wel.

  U heeft het over intelligentie hahahah maar de intelligentie dat u bezit is wederom het bewijs dat uw beschikt over een cumulatieve IQ van een schoenmaat. Maar dat neem ik u niet kwalijk niet alle vijf vingers zijn gelijk.

  Dat u zorgen maakt om mijn naam wil ik u aub verzoeken om dat niet te doen zoals je weet zijn de ziektekosten enorm gestegen in dit land. Dat de naam baancher in uw taal een totaal andere betekenis heeft dat kan ik helaas niet helpen zo heb je in het Nederlands ook veel woorden die in mijn taal een totaal andere betekenis hebben.

  wat betreft over bezoeken van bepaalde website wil ik u vriendelijk verzoeken om een baan te zoeken en niet naar wetenschappelijke programma’s te kijken zoals TMF en MTV.
  Over gedragingen gesproken wil ik u erop wijzen dat u soorgenoten zich moeten gedragen want dat is het probleem van zie in een democratie.

  Hoe zal het bij jou thuis zijn?

  hahahah Heef u uberhaupt een huis? Of bent u woonachtig in de buurt van amsterdam centraal.

  Bent je gek geworden???

  komt er in jullie cultuur voor een eigen mening of geldt daar het recht van de sterkste????

  Nou voor de rest wens ik u een prettige dag.

  Prettige dag verder en tang boeng wakka boeng en hou rechts aan.

  aboeng landgenoot.


  Maak melding

 48. de marktventers zijn zei die steeds maar blijven blaffen.zonder te weten hoe het zeilt in suriname.

  vanaf de tijd van de heer pengel is het nog steeds de zelfde groep familie dat bepaald voor land en volk.deze hebben alle tijd van de wereld gehad om het land tot welvaart te brengen.maar nog steeds zijn wij een onderontwikkeld land met vele partij politieke geregelde figuren.

  je zou bijna kunnen zeggen dat velen(stemvee)toen n p sers/v h pers zijn geweest.gelukkig dat die tijd een gepasseerde station is.anders waren wij surinamers reeds lang
  in een reservoir met verrotte schijt terecht gekomen.

  steeds maar van de familie bende met hun kawfutuboi brengt ons geen millimeter vooruit.hoelang nog willen de surinamers in deze onoverzichtelijke situatie blijven rond draaien,ja hoe lang nog.

  als deze niet de moet kunnen opbrengen om met iets nieuw te beginnen dan maar de tent dicht gooien.


  Maak melding

 49. Harold Khandar,
  Waarom duiken jullie zo selectief op. Laten wij een keer kuchen over de daadwerkelijke opbouw van onze natie no?
  Lessons learned oké, maar we moeten niet vergeten er relatief nog veels te veel Surinamers onnodig pinaren in het land.


  Maak melding

 50. Ai mang DESI word voorzitter van die hele Regering somo go home bouta in da house.en een vrouw word PRESS. noem nog geen namen, ja mang,dat na blok tik joe aaaaaaaaai dang loekoe sang o sja voor 2010 DEsie als voorzitter van die poppenkast centrum daar op dit moment.word vervolg.stay tune……….


  Maak melding

 51. Ja ja de beetweters zijn weer aan het woord,zitten jullie lekker in Nederland,ga daar ageren tegen de politiek,Wilders en Verdonk,jullie hebben geen recht van spreken,zitten maar met je handjes open maar willen in Suriname de lakens komen uit delen.
  Schoenmakers houden jullie je bij je leest.
  Typische mentaliteit van het Surinaams doemdenken hebben jullie,wars zijn jullie van vernieuwingen en willen nog onder de slaafse druk van Nederland blijven,met Bosje en Bouta zal Suriname eindelijk zijn eigen boontjes proberen te doppen en net als Chavez alles nationaliseren oen tang loekoe.

  Ja ja geen enkele beschaafde land zou met Somo en Brunswijk regeren NO WAY.
  De 1 is een gestrafte voor sexuele intimidatie,maar is wel voorzitter van DNA,hoe rijmt men dat?
  De andere is een voortvluchtige en veroordeelde drugscrimineel,hoe rijmt men dat?
  Dus als je over criminelen wilt spreken noem dan deze 2 ook in je betoog nr49 ze zijn net zo verrot,maar Vene wilde graag pres. zijn en blijven dat ie zelfs zijn moeder aan de duivel zou verkopen.


  Maak melding

 52. Geachte Baancher,

  Ben u de dislexise annafabeet, afvoerput alles wat domheid, dronken mannelijke prostitue die op zijn motor rijdt zonder helm en verstand in de beslotenheid van zijn eigen huis van stomiteiten. Vervuld van allerlei onrechtvaardigheid, boosheid, hebzucht en slechtheid, vol nijd, moordt, twist en kwaardaardigheid; oorblazer, lasteraar, hater van wijsheid, verwant, overmoedig,grootspreker, vindingrijk in het kwaad; EEN PERFECTE VOORBEELD VAN WAANZIN IS NATUURLIJK BAANTJER.
  Volgend keer moet u zich beter laten informeren stuk ongeluk, syMbool van alles dat fout kan gaan.
  De vriendelijke groeten en prettige dag toegewenst, door DOCTOR BIGI SKRIFI


  Maak melding

 53. Weer de hele domme reaktie’s van de Surineds,hoelang zijn jullie sowieso niet naar Suriname geweest?Nou nou ik raad jullie aan daarheen te gaan en aanschouw de Chaos die in het land heerst, Sodom en Gomora is er niets bij,ik zit er nu op vakantie,nou dan verlang ik naar een coup,alleen maar om de Surinamers disipline bij te brengen,dit volk is alleen maar gebaat,om met strakke hand geleid te worden,Bouterse is daar veel te slap voor.
  De regering staat erbij en kijkt er naar,bij de voormalige Ansoeveer,is het een een verkeerschaos dagelijks weer,u raadt het al veroorzaakt door de djoeka’ s zg taxi’ s naar albina, de politie wordt terug gefloten als ze daar boetes uitdelen, ai baja dat kan allemaal in Suriname,zolang er negers wat te zeggen hebben in het land, zal Suriname nooit en te nimmer vooruitgang boeken, harde uitspraken mijner zijds, maar als jullie eerlijk en heel eerlijk zijn geven jullie me gelijk.
  Suriname doet niet onder voor Haiti en het huidige Zuid-Afrika, en wie hebben het daar voor het zeggen, ai I Rest My Case.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.