Staking legt Suriname’s grootste haven plat

13

PARAMARIBO, 30 mei – De Nieuwe Haven ligt plat. De vakbond en vakcentrale C-47 vinden het niet kunnen dat de zaak van weggegeven stukken haventerrein de regering niet schijnt te deren. “De acties gaan door tot de grond teruggegeven is”, zegt voorzitter Robby Berenstein van C-47.

De regering zou voldoende tijd zijn gegund voor een deugdelijke reactie. Het is het minste dat werd verwacht na de eerste staking. “De regering stelt groepsbelang boven het algemeen belang. We vinden dat we dat moeten bestrijden. Het is een besluit dat de regering nul cent kost, de grond moet terug in de boezem van Havenbeheer”, zegt Berenstein. De havenautoriteit had zelf ook geprotesteerd.

Het stuk grond in kwestie is door het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, toegewezen aan een particulier. Intussen is een kortgeding aangespannen tegen RGB. Het management is dan ook niet bepaald ingenomen met de staking. Bovendien dreigt de hele samenleving de dupe te worden. “We begrijpen dat, we hopen dat de regering het ook begrijpt”, aldus Berenstein.


13 REACTIES

 1. Spierballentaal van Berenstein, maar dat hebben we vaker gehoord. Het zet geen zoden aan de dijk, omdat de vakbonden geen vuist kunnen maken. En inderdaad is het moment niet erg gelukkig gekozen, omdat het ministerie van RGB, in casu de minister, een kort geding in het vooruitschiet heeft. Ik zou dat eerst even afwachten. Ik ben geen revolutionair, maar enige boosheid heb ik wel. Het platleggen van de haven zal een negatief effect hebben op de hele Surinaamse economie. Het ministerie van RGB is zo rot als een mispel, daar moet eerst eens de bezem door. En met deze acties redt je dat niet, want het land wordt niet geregeerd door een regering, maar een een individu, die toevallig ook z’n mannetje op RGB heeft. Hij is nog voorzitter van de DNA ook, en de grond waar het over gaat is vergeven aan zijn schoonzoon. Wat een bende, zeg! Waarom heeft Vene die JTF niet meteen ontslagen? Omdat hij bang is dat zijn regering dan valt. So what? Het zou een daad van krachtdadig bestuur zijn geweest. Maar ja, angst is een slechte raadgever. En Somo lacht in zijn vuistje. De verdeel-en-heers-politiek van hem heeft weer gezegevierd. Waar blijven de moties van wantrouwen binnen de DNA? Dit zou koren op de molen van de oppositie moeten zijn. Of zijn zij ook bang: voor een schoen van Somo of een kick van Brunsi? Kijken hoe dit afloopt. Weet u wat? Met een sisser. Want morgen hebben we weer een dansi, en overmorgen een verjari-dey, dus laat maar… Mark my words.


  Maak melding

 2. “hoe wij de grond beheren willen we zelf bepalen”, zegt Jong Tjien Fa in het waterkant-artikel “Suriname bewust van belang landinformatieproject”
  Op één of andere manier gaat bij mij direct de vraag rijzen: “welke partij-lid of vriend wil hij de nog resterende mooie stukjes grond nu toeschuiven?”.


  Maak melding

 3. Baas, laten we voor hetzelfde geld ook een beetje vrijen no, als u het toch voor me …

  Dit is een doorgestoken kaart. Wie is C-47 en beheert het havenkomplex? Dat ding begint op een supermarket te lijken.


  Maak melding

 4. goed zo bond…
  want defares praat en doet niks , dreigt met rechtzaken, terwijl de president tjob tjin fa niet ontslaat en ook niet instaat is tjon tjin fa gewoon te zeggen de gronden weer in te trekken.0 cent oplossing.
  de staat laat havenbeheer een rechtzaak beginnen … terwijl de staat en vene bliksems goed weten dat de staat de rekening voor de rechtzaak tegen zichzelf uiteindelijk zal betalen.havenbeheer heeft het geld niet en de staat gaat ze het geld weer lenen. belachelijk.
  Laat vene tjon tjien fa gewoon dat ding laten intrekken.
  bij die school te leiding wist tjon tjien fa wel in te trekken, nu plotseling weet hij niets.


  Maak melding

 5. Zienswijze juridische aantekeningen en openplekken

  Door Doctor BIGI SKRIFI

  Geachte lezers,

  Misslukking slechte voorbereiding, overmoed en politieke inmenging.
  Het organogram van de beslissers, waarin ook half opgeleide, gedomoralisseerde en twijfelachtig geleide ambtenaren te vinden zijn, heeft veel weg labyrintische PORI SIDONG cyclus van het economische kwaad en verdorvenheid. de weergave van deze HAVENZAAK kan worden beschreven als traag en toch besluitenloos en totaal ontwetend wat betreft het gebruik van kennis en kundigeheid bij de groei en ontwikkeling van de HAVEN.
  Duidelijkheid vereist bij de beoordeling door de minister.
  De manier waarop de minister omgaat met haar bevoegheid in deze HAVEN SITUATIE, IS IN STRIJD MET HET VERBOD OP WILLEKEUR, ALS BEGINSEL VAN BEHOORLIJK BESTUUR.

  HET ONTBREKEN VAN BELEID ZORG VOOR VERWARRING EN ONRUST.
  HET BESLUIT VAN DE MINISTER DIENT KENBAAR EN DAARDOOR TOESTBAAR TE ZIJN, HOE IN HET GEVAL VAN DE TOEWIJZING HAVENGROND AAN EEN PARTICULIER, DE NAAR VOREN GEBRACHTE OMSTANDIGHEDEN ZIJN GEWOGEN ALSMEDE WAAROM DEZE,OP ZICHZELF EN IN ONDERLINGE SAMENHANG BEZIEN, NIET AFDOENDE ZIJN HET NATIONAALBELANG EN HET BELANG VAN HET VOLK TE EERBIEDIGEN.

  Hier is er sprake van diepe vernedering voor de NATIONALE TROTS VAN LAND EN VOLK.
  De vernedering die LAND EN VOLK moet ondergaan, diend alleen maar voor de persoonlijke verheerlijking van DISLEXTISCHE ANALFABETHISCHE AARTSSCHURKEN. HIER IS HET VOORBEELD VAN DEMOCRATISCHE BANDITISME.

  De worsteling in deze procedure met de problemen van rechtvaardigheid, logica, nationaal belang, economische belang en volks belang te vergelijken met de worsteling van Jacob die, naar later bleek, met God zelf had gesteerden, zodra de ministers en politiek hun JURIDISCHE ONKUNDE HADDEN ONTDEKT, WERD HET EEN ZAAK VAN LEVEN.

  Deze mensen zijn de bijl aan de wortel van de economie en het volks belang.

  BAD KARMA EN TAKROE ZIEL en de foute investeerders zijn de ergste plagen voor het grondbeleid en de economie van het land. Net als de woekeraar ECONOMISCHE HULPVERLENERS!

  De haven abeiders kunnen zich met vrucht beroepen op ONRECHTMATIGE OVERHEIDSDAAD.
  TAAK VERWAARLOSING VAN DE OVERHEID,DOOR SCHENDING VAN HET ZORGVULDIGHEIDBEGINSEL ALS ALGEMENEBEGINSEL VAN BEHOORLIJKBESTUUR.

  De politiek is hier verstrik geraakt in hun eigen regelgeving.

  Ik hoop dat er nog rechtvaardigheid en eerlijk het volks en landbelang zal dienen.

  Het volk moet weer optimisme en zelfvertrouwen hebben en terugkrijgen.

  HIJ HEEFT EEN BOOMPJE GEPLANT, DIE MOET JE WATER GEVEN OM TE GROEIEN EN NIET OVERHEEN PLASSEN DAT HET DOOD GAAT.

  Zorg goed voor het volk
  Wees eerlijk tegen het volk
  Wees rechtvaardig tegen volk
  Vertel de waarheid aan het volk

  STOF TOT NADENKEN VOOR DE GRASS ROOTS

  GENADE EN ZEGEN VAN GOD EN CULTUUR

  Groet ik, Doctor BIG SKRIFI


  Maak melding

 6. Het schijnt de overheid ook niet te deren dat je op zo’n manier alles naar de verdoemenis helpt. HALLLOOO WAAR ZIJN WE MEE BEZIG. Zo is er geen vooruitgang.


  Maak melding

 7. Als Vniemand zijn ouderlijke woning gewoon laat voor udu-lo-so & bu-si….Wat denk jij dat hij met Su. zal doen…Zij die op hem lijken b.v. laat hij gewoon voor Katibo hoor.

  HEBZUCHTIG MENS & DOM…. NIKS EN OOK NIKS ANDERS.


  Maak melding

 8. Laten wij meer prioriteit geven aan de ontwatering van Paramaribo. In hun hartstocht hebben die graaigragen niet eens door dat ook dit lapje grond onderhevig is aan het onder water lopen.


  Maak melding

 9. Robby Berenstein van C-47 is gewoon bezig zich zelf te profileren tenkosten van de werknemers en SME.
  Deze actie slaat nergens op. ja de grond uitgifte is dubieus en moet teruggedraait worden. Maar deze staking is het verkeerde middel op het verkeerde tijdstip. Is C-47/Robby zo dom? Of doet hij het expres vraag je je af. Vermoedelijk is zijn motief vooral ingegeven door het feit dat hij met dit protest zichzelf kan op werpen als de bewaker van de arbeiders belangen. Maar doet hij dat ook? Zij actie heeft wat we van de automobilist die zijn auto trapt en schopt omdat hij het niet doet. Een verstandi atomobilist doet aan preventief onderhoud.
  Waar is de inzet van C-47 voor het realiseren van het LISP? Zolang de bonden niet inzien dat er meer te bereiken valt door op het jiste moment samen te werken met regering en werkgevers als de haven zal SME geplaagd worden door destructieve, zinloze acties van de bonden.

  Samenwerken en iets opbouwen blift moelijk in SME. Het zal altijd verdeel en heers en ieder voorzich blijven. Zowel in de politiek, bij de bonden/werkgevers als ethnisch.


  Maak melding

 10. Suriname’s grootste haven??
  Klingt net als Moengotapoe wereldkampioen clubvoetbal in Moengo.
  Zie hier waar suriname aan kapot gaat. Bigie fasie en bigoe memre. Grootdoenerij oftewel een brullende zwerfkat


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.