Aanslag op Surinamer in Zuid-Afrika los incident

9

PARAMARIBO/PRETORIA, 30 mei – De Surinaamse zakenman Robert Wijsman is in Zuid-Afrika neergestoken door onbekenden. Wijsman verkeert buiten levensgevaar. Volgens de Surinaamse ambassade in Pretoria heeft de aanslag niets te maken met de etnische onlusten van de afgelopen weken.

Wijsman is in zijn woning in Johannesburg overvallen. Het was de tweede keer in korte tijd. De man kreeg negentien messteken te verwerken en wordt in een ziekenhuis behandeld. Suriname’s ambassadeur in Pretoria, Edward Braafheid, zegt tegenover de Ware Tijd dat er geen gewelddadigheden tegen Surinamers zijn gerapporteerd sinds de rellen aanvingen. Wijsman bezit een goeddraaiend ICT-bedrijf.


9 REACTIES

 1. zuid afrika moest het voorbeeld worden voor de wereld ze noemen hun land the rainbow nation.. ze zijn eindelijk wakker geschud smerige racisten! zwart doet blank na…


  Maak melding

 2. how shet~! kom me niet zeggen dat het met coke te maken heeft? ik denk dat die zuid afrikaners alles wat “buitenlands” is, probeert te boycotten?


  Maak melding

 3. Hij moet snel vluchten naar suriname. Het is toch gek te verklaren dat hij buiten Suriname in een rare vreemd land gaat ondernemen.


  Maak melding

 4. Als je nou in zuid afrika of in suriname woont, het zijn dezelfde soort mensen door wie je wordt neergestoken en beroofd. Meedogenloze beesten zijn het van de ergste soort.


  Maak melding

 5. Ai booi sani epasa!
  En dan komen die afrikanen suriname ontdekken. En dan heb je van die suinamers die beweren dat hun roots in afrika ligt, natuurlijk is dat ook zo, maar laten we even eerlij zijn : kunnen wij de afro surinamers vergelijke met de afro afrikaners.
  Ik dacht het niet.
  Hun mentaliteit is totaal anders dan de surinamers zelf.
  A tang so


  Maak melding

 6. goh ook een ambassade in zuid-afrika?
  Dit is geldverspilling van de hardwerkende arbeider.
  Vraag me af hoeveel surinaamse ambassades je in afrika hebt?

  Waarom ook niet een op de zuidpool?

  Embassy


  Maak melding

 7. hier was juist het verstand aanwezig; echter een beetje naief in de buurt waar net als in paramaribo het soms wemelt van straat rovers; op je tellen passen is het juiste remedie!!!


  Maak melding

 8. Dat een roofdier een proi vangt en verscheurt en deze opeet komt omdat deze gedreven wordt door hun instinct.

  Maar dat mensen andere mensen op beestachtige wijze vermoordt of beroofd of verkracht gaat er bij mij niet in.

  Wanneer komt er beschaving in dit continent????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.