zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieTot 10 jaar cel voor drugstransport uit Suriname

Tot 10 jaar cel voor drugstransport uit Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

In een megastrafzaak over een drugstransport vanuit Suriname naar Nederland heeft de rechtbank in Utrecht eergisteren de drie organisatoren en tien medeverdachten zware gevangenisstraffen opgelegd. De drie hoofdverdachten zijn veroordeeld tot 10, 6 en 5 jaar cel.

In het zicht van een fregat van de Portugese marine dumpte de bemanning van een drugsjacht op 8 maart 2007 een onbekende hoeveelheid cocaïne in de golven van de Atlantische Oceaan. Niet alle verdachten stonden terecht voor de poging tot drugsinvoer met het zeiljacht. Een aantal medeverdachten is veroordeeld wegens de handel in kleinere hoeveelheden en in kilo’s cocaïne.

De rechtbank is van oordeel dat de verdachten zwaar moeten worden gestraft. Het drugstransport bevestigt de reputatie van Nederland als doorvoerhaven van harddrugs naar de rest van Europa.

opening
Fernandes Express
BODO Party

17 REACTIES
 1. Hè hè, eindelijk een statement. Suriname blijkt nog steeds een doorvoerhaven te zijn voor hard drugs naar Europa. Zijn we wakker? Deze mensen zorgen nog steeds voor een slechte naam van Suriname. Ik vind deze sraffen gewoon te laag!


  Maak melding
 2. bekende zaak jammer dat er geen namen of voor letter zijn kon suriname zien uit welke bekende familie deze daders komen en uit welke politieke partij familie van deze daders komen ????


  Maak melding
 3. Je kan het wel raden welke type mensen uit suriname het zijn. Wie heeft in suriname het meeste geld voor dit soort grapjes? ze hebben al zoveel geld en toch willen ze meer. Het is net met al die grote percelen. Ze hebben zoveel(terecht en onterecht verkregen) en toch willen ze meer. HEBZUCHT!!
  Van mij mochten ze 20j krijgen.


  Maak melding
 4. Weten jullie wat een dagje cel in Nederland de belastingbetaler kost? In die viersterren-gevangenissen? Kaalplukken die handel, leegzuigen, zowel in Nederland als in Suriname. Ik kan jullie hier panden laten zien (en niet van die kleintjes!) die al jaren niet bewoond worden door de eigenaars omdat ze vastzitten. Schandalig gewoon. Onteigenen, verkopen aan mensen die het werkelijk nodig hebben, misschien een issue in de discussie binnenkort tussen Santhoki en Hirsch-Ballin. Rood stempel in het paspoort en NOOIT meer naar Suriname!


  Maak melding
 5. LEuk hoor die zwaardere straffen<

  en als nederlandse pedofielen in het buiten dreigen te worden opgehangen dan pleit nederland voor vrijlating!!

  En al die hasjvoorraden van Nederland?
  waar worden die geteelt? En al die medicijnen waar worden die gemaakt?

  Of mag suriname soms niet meeprofiteren van de goudenhandel?

  Is het alleen iets voor de blanken om in te mogen dealen?


  Maak melding
 6. @Datravisie
  Zo kun je alles goed praten. In mijn ogen ben je een schofterige looser met waan denkbeelden.
  Idi Amin mocht moorden want Hitler heeft het ook gedaan. En ga zo maar door. Sukkel


  Maak melding
 7. Datravisie, jouw visie is er een van iemand die de drugshandelaars, drugsdealers en andere aan drugs gerelateerde misdadigers wilt vrijpleiten??!! In een ander land hadden ze waarschijnlijk levenslang of misschien wel de doodstraf gekregen. (Thailand, Cambodja, Singapore, China). Wil jij soms ook meeverdienen aan die rotzooi? Over het algemeen zijn het lieden die van hun hele leven nog nooit een spat eerlijk werk hebben uitgevoerd! Easy money. En waar liggen die “hasjvoorraden” in Nederland volgens jou dan wel opgeslagen? Er wordt wiet geteeld in Nederland, en ook verkocht, en het wordt ook voor medicinale doeleinden gebruikt, ja. Waarom moet Suriname meeprofiteren? Bedenk dat de meeste grote bedrijven in Suriname gefundeerd zijn op drugsgeld. Mangli, Jankie, Kuldipsingh, Tjoi, moet ik doorgaan? Je reactie is op zijn minst bedenkelijk. Jij bent waarschijnlijk ook tegen de 100%-controle?


  Maak melding
 8. nederland is een land van drugs alle ingezetenen van klein tot groot worden heel jong getraind om drugs in te nemen.alleen geschied dit op dokters advies.de patiënten worden bewust door de artsen bang gemaakt en genieten de drugs producenten grof geld,soms ook de artsen dat op een stille wijze commissie verdient op uit geschreven recepten voor een bepaalde merk medicijn.

  over de illegaal geproduceerde drugs heeft nederland een handje mee geholpen,met het toen verbouwen van de bekende papavers teelt.nou proberen deze zelfde hollanders met hun leven op het spel te zetten in afghanistan dit uit te roeien.

  dus laten wij ons zelf niet in de maling nemen.nederland is gewoon een land van de drugs.


  Maak melding
 9. En als je toch wilt reageren, Datravisie, leg me dan ook even uit wat het verschil is tussen een Nederlandse en een Surinaamse drugshandelaar c.q. -dealer. En je laatste alinea snap ik al helemaal niet. Kijk in de gevangenissen in Nederland. Meer blanke drugscriminelen? Ik dacht het niet. Volgens de laatste gegevens van justitie is 80% zwart. Jij bent een typisch geval van de bekende klok en de klepel. En op ambassadeursniveau hoeft Suriname helemaal niet met de borst vooruit te lopen. Of dacht je echt dat de Surinaamse ambassadeur politiek gewicht in de schaal legt in Nederland, en gaat pleiten voor vrijlating van dit soort criminelen? Om te gillen!


  Maak melding
 10. @kondreman
  Waarom dorst je niet recht voor z’n raap te zeggen “de hindoestanen”? Ben je bang dat je als racist zal worden bestempeld?
  Of ben je bevreesd dat je posting niet zal worden geplaatst?

  Takie fa a sang dé.


  Maak melding
 11. @ kondreman: het staat nergens geschreven van welke origine de daders zijn. en trouwens, waarom brandt je anus dan als ze uit HEBZUCHT dit doen? waarom vindt je het zo erg dat ze zoveel geld hebben? besef je zelf niet dat jaloezie je van binnenuit kapot vreet? jaloezie/nijd heeft een mens nooit vooruit gebracht mijn vriend, het zal je precies daar houden waar je vandaag de dag nog bent. succes met je zielige positie.


  Maak melding
 12. Wereldwijd legaliseren die hap, zoals tabak en sterke drank.Brada/Sisa, het is de bedoeling om jullie mening te geven op deze
  forum,en niet elkaar voor ******uit te maken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES