Suriname bewust van belang landinformatieproject

4

PARAMARIBO, 29 mei – Suriname heeft het meest te verliezen bij het vastlopen van het Landinformatie- & Grondregistratieproject, Glis, en niet een “andere mogendheid.” Dit zegt minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer. Nederland mag het project onder vuur nemen, het ligt aan Suriname uit te maken waar de belangen liggen.

Het project moet de ruimtelijke ordening in Suriname vereenvoudigen. “Grond is belangrijk, hoe we het beheren is van belang voor de toekomst. We zijn een jonge natie, hoe wij de grond beheren willen we zelf bepalen”, zegt Jong Tjien Fa. Kritiek op “politiek gemier” in het project, moet dan maar op de koop toe worden genomen. Van morele bezwaren is in deze geen sprake.

De politiek maakt de dienst uit, dus zal dat hier en daar ook te merken zijn. Dat moet ook het oponthoud verklaren, waar zoveel kritiek op geleverd wordt. De ruim vijf miljoen euro die reeds besteed is, is ook goed te verantwoorden. Er zijn accountantsrapporten en de rest van de begrote tien miljoen komt ook wel. “We zullen het op een of andere manier financieren”, aldus Jong Tjien Fa.


4 REACTIES

  1. hoe wij de grond beheren willen we zelf bepalen”, zegt Jong Tjien Fa.
    Op één of andere manier gaat bij mij direct de vraag rijzen: “welke partij-lid of vriend wil hij de nog resterende mooie stukjes grond nu toeschuiven?”.


    Maak melding

  2. Minister JTF, als Suriname werkelijk zoveel belang heeft bij het GLIS, waarom heeft uw ministerie dan tot drie keer toe geen kans gezien een deugdelijk investeringsplan in te dienen bij PLOS? Uw nek hangt al in de strop, alleen moet het bankje nog even onder uw voeten worden weggeschopt. U gebruikt waarschijnlijk het GLIS als undercover voor uw eigen louche praktijken. Nu plotseling blijkt dat het GLIS miljoenen gaat mislopen door de luiheid en onkunde van uw eigen ambtenaren, ja, nu gaat u zeggen dat het GLIS in het belang van Suriname is. U heeft nog nooit gedacht in termen van ALGMEEEN belang, dus hecht ik aan uw woorden geen enkele waarde.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.