vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijWeer moordaanslagen op zwervers in Suriname

Weer moordaanslagen op zwervers in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 mei – Het heeft er veel van dat er weer stelselmatig moordaanslagen gepleegd worden op zwervers. Binnen drie weken tijd zijn twee zwervers vermoord. In beide gevallen zijn de lijken met schotwonden aangetroffen op plekken waar de mannen zich pleegden op te houden.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en niets wordt uitgesloten. “We vatten het ernstig op. Het blijft niet bij het onderzoek, maar we bekijken ook hoe preventief te werken”, zegt politiecommissaris Krishna Hussain Ali-Mathoera tegenover Apintie Televisie. Onder meer zullen surveillances worden opgevoerd, vooral in buurten waar zwervers zich vaak ophouden.

De aanslagen hebben veel weg van die in 2006. De daders zijn nooit berecht. Enkele jongelui waren aangehouden, maar zijn naderhand vrijgelaten bij gebrek aan bewijs. “We zijn nog bezig met dat onderzoek en bekijken nu of er een verband bestaat tussen deze moorden en die uit het verleden”, aldus Hussain Ali-Mathoera.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

32 REACTIES
 1. Ja dat krijg je ervan als je de buurt onveilig maakt als zwervers.Het is de schuld van de overheid,ze hadden al eerder moeten ingrijpen of de zwervers,huisvesting moeten aanbieden of opsluiten,dat lijkt mij nog beter.Iedreen moet werken ,dus ook de zwervers.De centrum van sme moet ook schoon blijven,er zijn veel bedelaars en dieven.Je kan niet veilig lopen ,ook de waterkant is soms smerig en lopen er zwervers rond die bedelen.Veel toeristen zijn bang om daar te wandelen.Maar de creolen hebben er geen last van ,omdat een creool nooit een creool lastig valt .Dat is heel goed te zien als je daar loopt.Van mij mogen ze de dieven ,moordenaars en al die slechte tuig afmaken dan wordt suriame er beter van.

  voor al die drugs dealers en niet allen van sme maar van alle landen ,waardoor we de 100 % controle hebben

  tang boeng


  Maak melding
 2. Wat vreselijk mang.
  De daders zijn mijn inziens makkelijk op te sporen.
  Iedereen in Su heeft toch een GSM.
  Nou, trek die na via de zendmasten.Diegene welke reeds eerder werden aangehouden, hebben die een gsm opzak gehad? Trek het dan na.
  Het is verschrikkelijk dat dit in Su plaatsvind mang.


  Maak melding
 3. Wij geven van alles de schuld aan elkaar, maar zijn goeddeels barbaren onderelkaar.

  Dit soort wanddaden spruiten veelal voort uit het brein van de quasi gegoede stand.

  Wij hoeven hier geen namen te noemen, maar als u ze noemt zal ik wel fluiten. Bij een goede sociale controle kunnen we met z’n allen voorkomen dat mensen verworden tot zwervers.

  De populatie zwervers bestaat goeddeels uit gedeporteerde drugsverslaafden uit Holland. Voorts is het aantal desperatie vaders onder hen, die het niet meer kunnen rooien nog altijd groeiende.
  Alleen daadwerkelijke ordening van de samenleving zal ons kunnen verlossen van dit fenomeen.


  Maak melding
 4. De persoon of mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn hebben een zieke geest!!!
  Zwervers afschieten als wild getuigt van een prehistorische mentaliteit en werp een smet op de hele surinaamse samenleving!!
  Dit mag niet getollereerd worden en men moet met man en macht deze crimineel(en) opsporen en achter de tralies zetten!!


  Maak melding
 5. raj@afro en Beno,

  Ik hoop dat onze lieve heer jullie mogen behoeden, dat ooit een kind of familie lid aan lagerwal mag raken en gaat zwerven.
  Want dan wordt anders praten en denken.
  Een mens is en blijft een mens, en dient met respect behandeld te worden!


  Maak melding
 6. de meeste zwervers zijn junkies. en een mens is zelf verantwoordeijk voor zijn eigen daden, vooral als hij wordt gedegradeerd op de maatschappelijke ladder van normale gezonde burger naar junkie. eigen schuld dikke bult. en ze zorgen alleen maar voor overlast. daarom zeg ik nogmaals, opgeruimd staat netjes, dit soort uitschot is ongezond voor de samenleving, ongezond voor de ontwikkeling van een land, brengt alleen maar crime met zich mee, etc etc.

  @ basja ranki: over welke sociale controle heb je? als iemand van plan is iets te doen, ga je die persoon kunnen tegenhouden. als iemand stiekem drugs verkoopt, hoe ga je dat te weten komen? en ook al link je die man, morgen staat ie weer op straat om te verkopen, of een andere neemt zijn handeltje over. we kunnen zo eindeloos doorgaan, maar ik vind dat de schuld bij de mens (junkie) zelf gezocht moet worden.


  Maak melding
 7. Zwervers, verslaafden, zijn zielige mensen die eigenlijk professioneel hulp nodig hebben. En in speciale klinieken of tehuizen ondergebracht moeten worden. Als de regering zich er niet over bekommert dan krijg je zulke toestanden. Zij zijn de eerste verantwoordelijken.

  Zowel winkeliers als klanten ergeren zich dood aan deze permanent, overlast gevende groep. Het zal waarschijnlijk een georganiseerde aktie zijn wat ik eigenlijk afkeur maar wel kan begrijpen.


  Maak melding
 8. citaat…….de politie gaat de surveillance opvoeren in gebieden waar zwervers zich ophouden. einde citaat……waarom voert de politie haar surveillance niet op in gebieden waar er vaak wordt ingebroken en onschuldige burgers worden verkracht, beroofd en afgemaakt? De politie zou zijn ernergie liever eerst daarin kunnen stoppen, ipv zich druk te maken over zwervers die de gemeenschap kan missen als kiespijn.


  Maak melding
 9. Ik vind het heel erg dat bepaalde mensen hierop zo reageren.
  Dus als ik het goed gegrijp,mag een ieder een zwerver vermoorden.
  Dus wan zwerver mag dede
  Ze zijn toch ook mensen?
  Hoe zou men reageren als het om hun eigen broer of zus ging?

  Niemand weet zijn of haar toekomst.
  Wanneer we zo over anderen reageren,moeten we eerst goed nadenken hoe we morgen eruit zullen zien.
  Ik ken heel goede mensen, die plotseling na een trauma zwervers zijn geworden.
  Niemand kiest ervoor om zwerver te worden!!


  Maak melding
 10. Wat een walgelijke reactie “opgeruimd staat netjes”. Een NAZImentaliteit!
  Alsof het een stel autowrakken langs de kant van de weg is.
  Als zwervers overlast veroorzaken, dient de politie tegen hen op te treden.
  Niets rechtvaardigt het moedwillig ombrengen van deze mensen of wie dan ook.
  How low can you go!


  Maak melding
 11. Triest.
  Schandalig dat er in SME nog steeds dergelijke facisten rondlopen die denken dat zij over het leven van andere mogen beschikken.
  Ik hoop dat ze snel gevonden worden en hun lange straf wegens “moord met voorbedacht raden op weerloze mede burger” krijgen.

  De forum leden die menen deze daad goed te kunnen en moeten praten zouden hetzelfde lot moeten ondergaan.


  Maak melding
 12. de mentaliteit van een hoop surinamers is heel diep gezonken,worden zwervers en verslavenden niet meer tot mensen gerekend , de mensen die niet met dit soort problemen zitten mogen god op hun blote knieen danken , want om een zwerver te worden heb je niet veel nodig , heeft men nooit gehoord van maatschappelijk teloorgang , dat is zo gepiept , als je van ellende je vaste lasten niet kan betalen , baan kwijt, huisje kwijt ect ect , dan wordt je gedwongen te zwerven , het is niet altijd een keuze die je als mens maakt , maar soms is het de maatschappij die je dwingt .maar dat er zulke rand diebielen in suriname rondlopen , om andere van het leven te beroven ,gaat mij verstand te boven de daders moeten gauw gepakt worden, nr 8 , het zal mij niet verbazen als de daders op jouw lijken en al de rest met hun negatieve reactie,s


  Maak melding
 13. Ik merk hier heftige reacties.
  Maar deze reacties zie je niet als aziatische tieners worden verkracht aziaten worden overvallen en vermoord enz…

  Zelfs in het nationale assemblee staan ze niet bij stil dat er een tienermeisje is verkracht of een taxi is overvallen of een roofmoord.
  Maar owee gebeente als er een bosneger wordt vermoord of een bosnegerinnetje wordt verkracht dan is het vluchten voor ons naar een ander land.
  Men gaat gewoon door met dat geouwehoerrrrr. Hier in Nederland wordt zo een issue het gesprek van de dag ook in de 2e kamer.

  K4-desh


  Maak melding
 14. NIEMAND heeft een vrij brief om een ander dood te schieten,maar dat schijnt in Suriname wel zo te zijn en zolang de daders op sherrif en de Pg.lijken zullen ze niet gepakt worden; maar er schuilt een adder onder het gras want wanneer deze achterlijke klootzak geen zwervers meer kan vinden om dood te schieten dan zullen er anderen het slachtoffer worden en liefst de soort die op Vene lijkt totdat de echte Bom Barst.


  Maak melding
 15. De surinaamse samenleving kan de zwervers, die meestal verslaafd zijn aan de drugs, missen als kiespijn. Ze bezorgen veel overlast: ze schijten op de stoep van winkels, ze beroven mensen en slaan autoruiten in om radio’s etc. te stelen, ze zijn ook verantwoordelijk voor verkrachtingen in de Palmentuin door hun kan je niet eens meer behoorlijk wandelen in de Palmentuin en bepaalde delen van de stad, voordat je het weet wordt je beroofd en mishandeld.
  Ik ben HEEL BLIJ dat ze OPGERUIMD worden. Degene die t doen verdienen een medaille.
  Wie t zielig vindt voor die rot zwervers (zoals het wezentje Neus) moet z’n grote bek maar dichthouden en ze maar zelf gaan opvangen in z’n eigen huis. Dan zullen we zien of ze nog een grote bek hebben.


  Maak melding
 16. BTW,
  Er wordt genoeg gedaan voor die zwervers. Iedere ochtend worden ze opgehaald, krijgen ze een wasbeurt en schone kleren en wordt er bij hen aangedrongen dat ze een afkickprogramma zouden moeten volgen. Maar de meesten weigeren dit. Ze gooien hun schone kleren weg trekken hun smerige zwerverskleren aan en gaan weer zwerven op straat en drugs gebruiken.
  Moet ik dan soms medelijden met ze hebben???
  Iedere mens is verantwoordelijk voor zijn eigen daden. Als ze willen zweren, drugs gebruiken en stelen moeten ze maar de consequenties daarvan aanvaarden.


  Maak melding
 17. @ nr 12 en 13,
  Als jullie niet weten wat de termen NAZI en FACISME betekenen moeten jullie je mond maar dichthouden. Het is gemakkelijk om iemand met een andere politiek incorrecte mening het stempel NAZI of FACIST op te drukken.
  Zulke mensen die dat soort argumentatie tactieken gebruiken bewijzen maar juist dat zij zelf geen moer te vertellen hebben en dan maar hun toevlucht zoeken in goedkope accusaties. Get a life stelletje losers, en ga een paar geschiedenis boeken bestuderen voordat jullie weer met jullie bullshit typeringen komen.


  Maak melding
 18. Het is schandalig dat er mensen zijn die het dood schieten van zwervers goedkeuren en zelfs verheerlijken, maar vandaag is het die zwerver morgen is het een ander als er geen zwervers meer zijn want een moordlustige klootzak weet nooit van ophouden vooral als die weet dat die willens en wetens niet gepakt zal worden omdat die lijkt op de sherrif en de pg.


  Maak melding
 19. Kijk eens broeder, als mensen die op sheriff & pg lijken stelselmatig aan de lopende band in hun eigen huis midden in de nacht worden beroofd, mishandeld en verkracht en met de trauma’s worden achtergelaten, dan merk ik dat BIJNA geen enkele, op Bavi of Brunzi lijkende figuur zijn/haar mond opendoet om het openlijk af te keuren en zijn/haar moeite doet om het probleem tot halt te roepen, of het leed en trauma van de slachtoffers te helpen verzachten en of medeleven te betuigen. Ik hoor BIJNA nooit een kreet van hun kant toe. Op zo een wijze zonderd de op pg en sheriff lijkende figuren zich meer af van de kroeskoppige figuren en ontwikkelt men een haat jegens hun, want “wie zwijgt stemt toe”. als de meeste slachtoffers GROTENDEELS 1 groepje zijn, en de meeste daders een selecte ander groep is, dan is het gauw in hokjes denken geblazen. De negatieve impact die een zo een roofoverval op de samenleving heeft, is 100x harder dan de impact die een criminineel heeft als hij met 10 kg coke op de luchthaven wordt gepakt of heeft weten door te voeren: zie het verschil eens. Een dief die op een ministerie heeft gestolen is een crimineel, een boef die opgesloten en berecht moet worden, daarmee ben ik het duizendprocent mee eens. ik keur zo een persoon zijn daden absoluut niet goed, ik vind dat zo iemand zelfs zweepslagen verdient. maar een rover die gaat lopen mishandelen en mensen voor de rest van hun leven littekens achterlaat zowel fysiek als emotioneel, zo een persoon verdient een zwaardere straf, want de impact van zijn daden is vele malen erger op de mens. zie het zo en kom niet met goedkope smoesen dat criminelen je in elk volk heb, want dat weten we wel je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden voor ons. Een klap kan je niet vergelijken met een zetje. en je mag concluderen dat de daders uit de gelederen van de op pg en sherrif lijkende personen afkomstig is, het hard maken ga je, zolang er geen bewijzen zijn, nooit kunnen. Je mag lekker blijven suggereren en insinueren, maar met zekerheid zal je het voorlopig zolang de daders niet zijn gepakt, nooit kunnen zeggen. Zijn de daders die de Hindoe-beelden liepen te vernielen nog gepakt? Wel kan ik je zeggen dat er, dankzij de geweldadige roofovervallen indertijd zoveel woede onder de pg en sherrif achtige figuren leefde, dat er geluiden ontstonden om een doodsescader op te richten om het rovende gespuis op te laten ruimen. En wie heeft dat in de hand gewerkt? Kan je me een zinnigs antwoord op geven?


  Maak melding
 20. een zwerver wordt je niet zomaar, er gaan een heleboel dingens aan vooraf. mensen met emotionele trauma’s bv, die kunnen een zwerversbestaan beginnen te leiden, indien ze niet sterk in hun schoenen en “zich bewust laten” afglijden. afglijden door aan de drugs beginnen om zo van hun problemen af te zijn. ieder mens kent de negatieve gevolgen van drugs, laten we mekaar niet voor de gek houden. zo ook de junkies/zwervers/verslaafden. de eerste stap om drugs te gebruiken is door de junkie/zwerver/verslaafde zelf genomen, niemand heeft die voor hem genomen, maw: de junk heeft zelf gezord voor zijn eigen junkie zijn. en met zulke figuren kan ik geen medelijden hebben. je dient principieel te zijn in je leven en met grenzen lopen, het onderscheid tussen goed en kwaad weet een ieder nuchter mens, tenzij je voor galg en rad wordt opgevoed net als de meeste kroesharige kinderen zonder een vader en een moeder met tien kinderen. of moet het je genetisch zijn aangelegd om het verschil tussen goed en kwaad nauwelijks te kunnen zien. ook al was ik langs de straat opgevoed, ik zou het onderscheid tussen good and bad wel kunnen maken. als je als mens problemen heb moet je de schuld niet bij anderen gaan zoeken maar je moet eerst naar jezelf kijken en geen excuses gebruiken en de toevlucht gaan zoeken in drugs. probeer deze boodschap maar rond te gaan verkondigen alvast, het zal je goed doen, ipv nutteloze insinuaties te plegen.


  Maak melding
 21. wie kent die lange magere malatta/boeroeachtige zwerver/junkie die zich in de buurt van On the run bij Tor ophoudt? ik wenste dat ze hem om zeep hielpen. hij had bijna een autoruit vernield met een stuk steen, omdat die man hem geen geld had gegeven voor zijn “ongevraagde, opgedrongen bewezen diensten”. wat zeg je daarvan? als die autoruit was vernield, wie zou het vergoeden? hoe lang zou die junk in de cel zitten? amper twee weken? wat zeg je daarvan? als een van de figuren hierzo die medelijden hebben met de junkies/zwervers garant zou willen staan voor de junkies en de schade die ze zouden aanbrengen, dan zou ik mijn woorden terugnemen. open een schadefonds bureau voor junkies zou ik jullie advieseren, zodat ik mijn geleden schade bij jullie kan komen verhalen als je zo een goed hart hebt voor dat gespuis. zit niet zomaar vanachter je pc excuses aan te halen en medelijden op te wekken en onterecht anderen (op pg en sherrif lijkende figuren) te beschuldigen, of op lantie te wachten, maar sta op van je luie reet en onderneem iets om hun leed te verzachten als je het o zo graag met die “arme drommels” meent. want daarin zijn jullie master in, via een omweg de schuld bij de anderen te zoeken, ihb de bij de Hindustaan.


  Maak melding
 22. @raj en @slasher:Jullie zouden anders praten als het je eigen broer was. hebben jullie wel een hart?????

  SLASHER, JE REAGEERT ALSOF JIJ DE DADER BENT!
  ZIJN JULLIE MISSCHIEN NAVOLGERS VAN DE ZGN.ROCKSEKTEN.


  Maak melding
 23. De reactie van Slasher is veelzeggend.
  Veel geschreeuw en weinig wol. Nederlands lezen en begrijpen zijn kennelijk twee verschillende dingen.


  Maak melding
 24. @K4-desh, slasher & raj@afro

  Jullie laten de F-schaal flink doorschieten.
  Schandalig dat een multicultureel en multi-ethnisch land als SME zulke domme, verstokte FACISTEN herbergt.


  Maak melding
 25. neus in de omgeving van amsterdam centraal heb je ook jullie soort die de boel verzieken.

  Geef je ogen goed de kost. Opo yu eye on kanti dong tap ie go.


  Maak melding
 26. Zolang het niet mijn volk is is er niets aan de hand,het zijn altijd die zwartjes die zwerven.
  Mijn landgenoten ruimen ze op en Santoki doet er goed aan geen aandacht aan te besteden.
  Ze fucken onze handel op en klanten blijven weg.Een goeie zaak.


  Maak melding
 27. Raj ik heb genoeg mensenkennis en wat ik bij jouw merk is dat je duidelijk een probleem heb met je zelf en niet met de zwervers want mij is opgevallen dat je door het bos de bomen niet meer ziet want die arme zwervers plegen geen roofmoorden het zijn weerloze mensen zonder onderdak. Verder wil ik er op wijzen dat ik niet van lantie leef en nooit van lantie heb geleefd daarnaast ben ik een trotse Zuid-amerikaan van hindoe komaf geboren in Suriname maar “Haat” ken ik niet omdat omdat,’t wijst naar een gemis van iets of een verlangen naar iets.
  Rev@ Raj.


  Maak melding
 28. je mag van geluk spreken, wanneer je werk, een huis, en redelijk goed kan rond komen in deze maatschappij, het kan, een ieder treffen in welk land dan ook, je hebt ook zwervers die ooit een eigen zaak hadden maar om wat voor reden dan ook, alles zijn kwijt geraakt, ik wil hier mee alleen maar aangeven, dat wij de volgende zwervers kunnen zijn.
  gr. schoerpioen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES