dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieTarieven publiek transport Suriname weer twistpunt

Tarieven publiek transport Suriname weer twistpunt

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 mei – Bushoudersorganisatie PLO en het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme dreigen weer in aanvaring te komen met elkaar. De tarieven zijn net ook dit keer geschilpunt, net als bij de staking vorig jaar. Voorstellen voor compensatie worden over en weer afgewezen.

De overheid staat een tariefsaanpassing voor met subjectsubsidie. De PLO ziet dat niet zitten. “Het verhogen van de busprijs is uitstel van executie. We willen een structurele oplossing”, zegt PLO- woordvoerder Edmund Dundas tegenover Dagblad Suriname. Gedacht wordt aan brandstofcompensatie. Elke liter diesel die duurder wordt ingekocht, komt dan voor rekening van de overheid.

Ook de subsidie lijkt niet echt geschikt. Volgens plan is die bestemd voor schoolkinderen en oudere personen. Dat wordt een lied zonder eind, vindt de PLO. Straks zullen ook andere groepen subsidie zoeken, zoals de ambtenaren. “Wie maken gebruik van het openbaar vervoer? Voor het overgrote deel zijn dat de kansarmen. Het zijn mensen die zich geen vervoermiddel kunnen permitteren”, aldus Dundas. Partijen zijn nog on speaking terms.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Elke liter diesel die duurder wordt ingekocht, komt dan voor rekening van de overheid.

  wat zeg je nu viezerik!
  jullie hebben heel wat olie in de grond zitten maar wil je wederom je eigen bankrekening vullen ipv aan het volk te denken.

  Ja jullie zitten in de graaicultuur dankzij de regering.

  wordt tijd dat jullie eens investeren ipv nemen nemen en nog eens nemen van het volk stelletje zelfverrijkers.

  word tijd dat deze bruine het voor het zeggen krijg.


  Maak melding
 2. Trouwens hoeveel ministers hebben jullie daar zitten om die tent van ca. 1 miljoen inwoners draaiende te houden.

  volgens mij hebben jullie meer ambtenaren dan hier in holland.


  Maak melding
 3. Subsidiëren van diesel is natuurlijk onmogelijk. Dat zal enorm veel geldverlies betekenen door smokkel naar buurlanden. Daar wordt niemand beter van. Nou ja, een paar smokkelende busondernemers worden daar rijk van maar het volk heeft daar niks aan.
  Als er desondanks besloten wordt om te subsidiëren moeten natuurlijk economisch zwakke groepen gesteund worden om het noodzakelijke openbaar te kunnen gebruiken.


  Maak melding
 4. Maarten, ik herinner je even aan de eerste regel van het Surinaamse volkslied, in het Nederlands, dat wel. GOD ZIJ MET ONS SURINAME. Ik moet er niet aan denken dat jij het voor het zeggen krijgt hier. Je begrijpt nog minder dan een baby. Keer terug op de aarde, jongen. Jouw reactie slaat nergens op. Enne, zet de thermostaat wat hoger, want je hersenen bevriezen. En leg die joint maar weer in de asbak. Asbak!


  Maak melding
 5. Ik vind het idee van de minister om ouderen en jongeren te ontzien, een uitstekend idee. In Nederland is het ook zo dat schoolkinderen en ouderen goedkopere strippenkaarten cq abonnementen kunnen krijgen. In Suriname is het een noodzakelijkheid geworden, omdat gezinnen met schoolgaande kinderen die afhankelijk zijn van het publiek transport, anders niet meer rond kunnen komen.


  Maak melding
 6. De bushouders maken al zoveel geld en bij het geringste willen ze verhoging. 90 % van de bushouders heeft een sociale zaken kaart. terwijl dat niet mag. Laat ze eens werken voor hun geld. Wat is de opleiding van een buschaiffeur. alleen een rijbewijs gehaald en je wil meer dan iemand met een middelbaar niveau verdienen. Wil je meer ga studeren en klets minder.


  Maak melding
 7. ik ken heel wat bushouder die maar 1 bus hebben en zelf gewoon thuis blijven en een chauffeur laat rijden. en opleidin zero . Dus donder op toch man met je verhoging en subsidie


  Maak melding
 8. laat de buschauffeurs gewoon een rittenkaart afstempelen. Als ze aan et beginpunt en het eindpunt een stempel kunnen halen is eenvoudi na te gaan welke ritten ze gereden hebben. Op basis van die ritten kaart kunnen ze dan een traject vergoeding krijgen. Op di manier kan SME beter, betrouwbaar en goedkoop openbaar vervoer garanderen.

  De rittenkaart moet wel het kenteken van de bus vermelden en de stempels moeten datum en tijd bevatten. Voor een rit Par’bo – Moengo kan dan een andere traject subsidie gegeven worden dan voor de rit Par’bo – Albina.
  Ook krijgt de overheid meer vat op de trajecten via de uitgifte van de vergunningen en komt beter informatie over de bereikbaarheid van de regio’s beschikaar.


  Maak melding
 9. Deze sector zal continu in een limbo verkeren.

  Het gaat immers om reserve delen, brandstoffen en smeermiddelen, die onlosmakelijk zijn verbonden met de (ruwe)aardolieprijzen op de wereldmarkt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES