zaterdag, februari 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse, Vlaamse universiteiten werken samen

Surinaamse, Vlaamse universiteiten werken samen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 28 mei – De samenwerking tussen de Vlaamse Interuniversitaire Raad en de Anton de Kom Universiteit van Suriname krijgt vaste vorm Als aanzet brengen vijftien professoren uit België Suriname binnenkort een bezoek. Voor de komende twee jaar staan zes projecten op stapel.

De Surinaamse universiteit krijgt hulp bij het upgraden van onder meer de studentenbegeleiding en de administratie. “Bij het tweede project zal gewerkt wordt aan ons vermogen op het gebied van onderwijs, onderzoek en dienstverlening. Daarbij zullen zowel middelen als deskundigen beschikbaar worden gesteld”, zegt bestuursvoorzitter Allan Li Fo Sjoe tegenover Dagblad Suriname.

Ook de ICT-faciliteiten krijgen een beurt. De projecten hebben ook te maken met het vestigen van nieuwe Masteropleidingen. Deze hebben betrekking op duurzame ontwikkeling van natuurlijke hulpbronnen, onderwijs en fysiotherapie. De samenwerking is goed voor ruim acht miljoen euro. Het samenwerkingsprogramma van de Vlaamse Interuniversitaire Raad is beperkt tot een aantal zorgvuldig gekozen universiteiten in ontwikkelingslanden.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

8 REACTIES
 1. PARAMARIBO, 28 mei – De samenwerking tussen de Vlaamse Interuniversitaire Raad en de Anton de Kom Universiteit van Suriname krijgt vaste vorm Als aanzet brengen vijftien professoren uit België Suriname binnenkort een bezoek.

  dit is hard nodig want de koloniale denkt wijze spelen deze nog parten.


  Maak melding
 2. Waarom is die witte man van Belgie zo vriendelijk om ons te steunen? Schuilt er misschien niet iets achter, of is het gewoon puur “ontwikkelingshulp” wat ze aanbieden, of is het gewoon een daad van menselijkheid van ze? Want van de witte man weet ik dat die niet zomaar zijn geld gaat pompen in iets wat hem niks oplevert..


  Maak melding
 3. Mijn god, weer van die negatieve reacties. Wanneer leert men nu eens dat hulp vanuit het buitenland alleen maar een positieve raeactie kan uitlokken? Dombo’s. Jullie kunnen zelf helemaal NIETS! En nog klagen ook als er hulp wordt aangeboden. Leer eens een keer op eigen benen te staan. Ik word kotsmisselijk van dergelijke reacties.


  Maak melding
 4. Suriname werkt nu met iedereen die langs komt, Belgen en Nederlanders en Jamaicanen en wat al meer zei. Een balans: Suriname doet niet of nauwelijks aan onderzoek, alle onderzoek wordt gedaan door buitenlanders, sommige buitenlanders vertrekken met tassen vol originele stukken. Dit is in brede kring bekend. Surinaamse wetenschappers die willen werken worden niet gesteund, en worden belachelijk gemaakt. veel vertrekken en werken in de VS, en niemand weet wie ze zijn…en wat ze doen en welke bijdrage ze kunnen leveren voor de Surinaamse wetenschap….ook voor de Belgen geldt heeerlijk tropenland….heerlijk tropenland….hoezee voor Suriname…zwemmen en zonnen en ondertussen twee congressen aflopen en zeggen dat er samengewrkt moet worden


  Maak melding
 5. ik heb een vraag gesteld, ik heb geen (negatieve) antwoord op, ik denk dat ook jij niet echt een goed antwoord op zal kunnen geven. ik vermoed dat ik pas in the long run gaat kunnen weten of het werkelijk zo goed is bedoeld, of een insider bij adek die het reilen en zeilen van deze hele operatie weet en een mening kan vormen. een zaak moet je van beide kanten bekijken, zowel de positieve als de negatieve kant; uiteraard ga je van het positieve uit.


  Maak melding
 6. Ok, Raj, je geeft in ieder geval blijk dat je een reactie, op welke manier dan ook, niet uit de weg gaat. Dat waardeer ik in je. Echter, ik ben zo teleurgesteld in het wantrouwen van de Suri’s als het gaat om hulp uit het buitenland, op welke manier dan ook. Deze hulp hoeft helemaal geen negatief effect te hebben. Sterker nog: ik denk dat verbreding van kennis alleen maar de Surinamers tot hulp en dienst kan zijn, zonder daar iets achter te zoeken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES