maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSnelle doorstart grootste luchthaven Suriname

Snelle doorstart grootste luchthaven Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 mei – De Johan Adolf Pengel luchthaven zal versneld worden ontwikkeld na een vrij lange periode van inactiviteit. Dit zegt luchthavendirecteur Alexander Imanuel. De komende jaren zullen miljoenen dollars gestopt worden modernisering en extra faciliteiten. Er is behoefte aan groei en liefst zo snel mogelijk.

Het is meer dan ooit vooruitkijken geblazen. “We zijn bezig de infrastructuur zodanig in te richten dat we zaken kunnen doen. Met name door de ontwikkeling in de mijnbouwsector verwachten we een zeker groei”, zegt Imanuel tegenover de Ware Tijd. De toename van het lucht- en personenverkeer wordt steeds meer merkbaar. Er moet dan ook dringend worden geïnvesteerd.

Er komen onder meer een aparte taxibaan en een nieuwe aankomsthal. De landingsbaan zal versterkt worden en van een nieuwe asfaltlaag voorzien worden. Ook de beveiliging krijgt steeds meer aandacht met het oog op terrorisme en smokkel. Een andere uitdaging is Suriname te positioneren als regionale hub. “We hebben alle facetten om als draaischijf te fungeren”, aldus Imanuel.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

27 REACTIES
 1. Het wordt tijd ook..

  Maar vraag eerst aan die dorps hoofd of het allemaal wel mag en kan.

  Of mogen alleen chinezen binnen komen en de opdrachten uitvoeren en niet te vergeten de handel over nemen hotels enz enz..


  Maak melding
 2. er moet zeker iets gedaan worden aan de aanloop naar de luchthaven toe,en dit is de weg tot een tweebaan om te toveren.anders wordt dit gewoon geld vergooien op zanderij.


  Maak melding
 3. Wie krijgen de opdrachten/orders?
  De Chinezen asfalt?
  De Cambio’s smokkelbeheer?
  Nieuwe aankomsthal en VIP-ruimten voor de vrienden/familie??


  Maak melding
 4. Ik hoop dat de regering ook meteen in het infrastructuur investeerd omdat de enige weg naar en van het luchthaven dicht groeit door het toenemend verkeer.Maar verbreden is bijna niet mogelijk omdat veel huizen vlak langs de weg zijn gebouwd.Het zou een optie zijn om vanuit Paramaribo de Indhira Gandiweg richting Zanderij eenrichting te maken en vanuit Zanderij richting Paramaribo de Highway eenrichting te maken met daartussenin om de 500 meter een tussenweg.


  Maak melding
 5. Wellicht zou in het kader van de ontwikkeling van het toerisme naar Suriname verbreding van de taxibaan, start- en landingsbaan ook een optie kunnen zijn naast de bouw van een nieuwe aankomsthal, zodat in de toekomst de Airbus A380 (momenteel het grootste passagiersvliegtuig ter wereld met een capaciteit van 800 passagiers) ontvangen kan worden op de JAP luchthaven.
  Zie voor de motivering van mijn voorstel: Ga naar Google, typ A380, en lees daar verder.
  Het verhaal is voor deze posting te lang.


  Maak melding
 6. Snelle doorstart grootste luchthaven van Suriname. Volgens mij is er maar één luchthaven in Su. Of wil men die ondergelopen grasveldjes, waar nog net een Twin Otter kan landen, betitelen als luchthaven? Nu opeens versneld? De aankomsthal staat al jaren in de steigers. Of hebben Luchthavenbeheer en SLM de handen opeens in elkaar geslagen? Ze konden voorheen niet door één deur, vandaar dat er niets van de grond is gekomen. Waar komen opeens die miljoenen dollars vandaan? Van de winst van de SLM? Of heeft suikeroompje aan de andere kant van de oceaan weer in de buidel getast? En structureer dan ook eens het zootje buiten de aankomsthal. Ik erger me dood als de koffers bijna uit je handen worden gerukt. Weg met die hosselaars. De eerste indruk blijft altijd hangen bij de mensen, nou, dit is geen goede eerste indruk. Zorg ervoor dat aankomende passagiers vrijelijk hun vervoer kunnen opzoeken. In de vertrekhal is alles redelijk goed geregeld op dit moment, maar de aankomsthal blijft een voordurende bron van ergernis.


  Maak melding
 7. Het werd tijd dat daar iets aan werd gedaan.
  Al jaren staan er niet afgebouwde bouwwerken op de luchthaven.
  De huidige aankomsthal (voormalige VIP room) is gewoon een aanfluiting. Zo ontvang je je gasten niet. Gelukkig werkt de airco nog maar dat is dan ook het enige lichtpunt.


  Maak melding
 8. Steeds als ik op jap aankom/vertrek verbaas ik mij over de luchthaven.
  1.personeel van de luchthaven die je staat aan te gapen bij aankomst
  2.de baggage band van 7meter.
  3.douane ruimte.
  bij vertrek een kopie van je passport (ik ben in het bezit van een nederlands passport dus het is niergens voor nodig)
  airco die op 100 staat. en vooral de groenten en kokos verkoop.
  dat zijn dingen die aangepakt moeten worden


  Maak melding
 9. Ik hoop dat de regering ook meteen in het infrastructuur investeerd omdat de enige weg naar en van het luchthaven dicht groeit door het toenemend verkeer.Maar verbreden is bijna niet mogelijk omdat veel huizen vlak langs de weg zijn gebouwd.Het zou een optie zijn om vanuit Paramaribo de Indhira Gandiweg richting Zanderij eenrichting te maken en vanuit Zanderij richting Paramaribo de Highway eenrichting te maken met daartussenin om de 500 meter een tussenweg.

  DIT LOOP IK AL MAANDEN TE ROEPEN, MAAR NIEMAND HOORT MIJ, PALULU BLIJKBAAR WEL !!!!!

  IK HOOP DAT DE REGERING DIT OOK LEEST !!!!!


  Maak melding
 10. Ik heb ook nooit begrepen dat ze zo een luchthaven internationle luchthaven noemen?
  Alles ziet er zo armoedig en de blauwkoppige personeel aldaar zijn daar ook nog ongeschoold en ze werken op internaitonale luchthaven rararara hoe is dit in hemelsnaam mogelijk???


  Maak melding
 11. @ nr 11 (blaka bakra)

  Je hebt gelijk! DE EESRTE INDRUK vergeet je niet bij de aankomsthal!! De aankomsthal is eerder een schuurhal dan een aankomsthal. En is zeker geen visitekaart voor de (nieuwe) toeristen.


  Maak melding
 12. Raar,

  Was het niet zo, dat er een internationale luchthaven gebouwd zou worden in Commewijne, en dat “Zanderij” in stand gehouden zou worden voor binnenlandse vluchten? Logistiek gezien zou dit beter zijn. Verder denk ik dat de economie in de stad en omliggende plaatsen, een enorme boots zou krijgen.
  Wake up regering.


  Maak melding
 13. Nummer 16 en 18 behoren tot het type personen die alles negatief beoordelen en neerhalen. Dit zijn de doemdenkers en sarcasten. Wanneer houdt dit op? Mijn complimenten voor de overige inzenders die met opbouwende kritiek komen en waar nodig oplossingen aandragen.


  Maak melding
 14. De aankomsthal wordt al jaren gebouwd ,maar is nog steeds niet af…ik ben zo vaak na sur. geweest..maar zie geen verandering in de bouw ik snap ,t echt niet meer.

  Wat je ziet is wel dat er overal borden liggen met daarop werk in uitvoering,maar is daar geen 1 mens te bekennen is tog gewoon triest….En nu komem ze weer met praatjes geloof me over een paar jaren zijn ze nog steeds niet klaar…of begonnen


  Maak melding
 15. Nee Pedro, ik behoor niet tot het type dat ongefundeerd kritiek levert. Het is de REALITEIT. En als je daar je ogen voor wilt sluiten, dan is dat jouw probleem.


  Maak melding
 16. Tuurlijk verkiezingen naderen dus weer volop beloftes,

  en achteraf tegen die onbeschofte ambtenaren van suriname aan kijken? ai sa yu wani!??
  kong Djya!


  Maak melding
 17. Pedro, het zal je misschien met je weinige kennis niet zijn opgevallen dat de berichtgeving de laatste jaren op een zo’n manier is opgesteld dat je het gevoel krijgt dat men in een dromenland leeft.


  Maak melding
 18. Doe maar in de lade”kansloze plannen”net als de tramlijn naar zanderij….

  “Bouterse wil tramverbinding vóór 25 mei 2015 realiseren
  Monday 10 March
  De tramverbinding tussen Poelepantje-Onverwacht moet nog vóór de verkiezingen van mei 2015 een feit zijn. Dit zei het staatshoofd maandag in een interview aan perschef Clif Limburg. De regering treft voorbereidingen voor de aanleg van een tramverbinding van Paramaribo naar Zanderij.”

  Een complete tramlijn van 40 km aanleggen in nog geen jaar>???

  is er nog iemand die deze Paarse Onzin gelooft?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES