Suriname verwacht boost bij diepere vaargeul

11

PARAMARIBO, 27 mei – Er valt een economische boost te verwachten van de verdieping van de vaargeul in de Surinamerivier. Dit zegt vice-president Ramdien Sardjoe. Economische mogelijkheden zullen vergroot worden. Alleen moet en zal rekening gehouden worden met andere aspecten.

Het natuurlijke milieu en de mens kunnen schade ondervinden van dit voor Surinaamse begrippen omvangrijke project. “Het besluit om al of niet te baggeren hangt af van mogelijkheden de milieugevolgen te beperken”, zegt Sardjoe. Daarom worden zoveel mogelijk relevante groepen betrokken bij het voorwerk. Het baggeren van Suriname’s belangrijkste waterweg is economisch van belang.

Tot nog toe kunnen alleen schepen met diepgang tot hooguit zes meter de haven aandoen. Er kan nog twee meter bij als het baggerproject uitgevoerd wordt. De kosten zijn berekend op ruim vijftig miljoen dollar. Vooral het transport van bauxiet en aardolie wordt efficiënter. Ook het cruisetoerisme kan echt van de grond komen. Om de vaargeul op de juiste diepte te houden, zal jaarlijks gebaggerd moeten worden.


11 REACTIES

 1. Sardjoe heeft het over “DE NADELIGE GEVOLGEN VOOR HET MILIEU” en doet voorkomen dat hij niet weet wat er in het binnenland gebeurt aan milieuvervuiling door de brazilianen en anderen.
  Sardjoe laat je beter informeren.


  Maak melding

 2. Misschien moeten we ook denken in de richting van een container haven waarbij Suriname goed als hub gebruikt kan worden richting Zuid-Amerika.


  Maak melding

 3. euh sardjoe,

  waarom beginnen de heren dan niet om mee te werken met het uitbaggeren. ik heb het dan over de bauxietboys.

  tevens kan men deze bedrijven weer het geld terggeven. Geld wat verdient word door jullie extra doorvoer haven zoals jullie dit alsbij Panama willen creeren. plan is goed maar ga nu niet zielig zitten doen verdomme.

  en trouwnes sinds wanneer wordt er naar milieu gekeken in suriname. als dat zo was dan was suriname een resort geworden waarin alles beschermd was.

  neen mijnheer ik zie hier een bedrag staan en dat wil weer zeggen 3 miljoen voor sardjoe en kornuiten en de rest zien we wel………

  gr. maarten word tijd dat deze bruine het voor het zeggen krijgt!~


  Maak melding

 4. Zolang de rehabilitatie van de Nieuwe Haven meer geld gaat kosten en vertragingen verder oplopen, hoeft Dhr Sardjoe echt op een zogenaamde “economische boost” te wachten, soms denk je bij het lezen van dit soort berichten>> wat slikken die gasten, paddo’s ofzo….wat een hallucinaties zeg!!

  Pfffff alsof ze het nu al hebben over 5 miljoen toeristen die via JAP binnenkomen, terwijl de nog steeds af te bouwen aankomsthal van JAP er zo belabberd bij ligt….waaaw wat een economische boost krijgt sranang dan….:(


  Maak melding

 5. maak toch eens een project af.
  haven no mang k’ba bouw, zanderij nog steeds niet afgebouwd,
  zorg en hoop..nog steeds niet verlengd, brug naar carolina staat daar onafgemaakt …nog steeds…. brug bij.
  allemaal projecten die een boost zouden brengen en toch doet men geen moeite om die projecten af te ronden. die airport staat al 10 jaar precies zo.
  morgen staat er weer zo een artikel.


  Maak melding

 6. @sribi,

  Ik ben het voledig met je eens.

  ze nemen te veel projecten in 1 x aan.

  ze moeten gwn eerst het ene afmaken en dan pas het andere want nu hebben ze te weinig geld om alle projecten te financieren wat er op neer komt dat het lager duurt voordat er een project komt en het dus meer geld gaat kosten.
  En geld is iets wat Su niet heefd jammer genoeg.


  Maak melding

 7. Mellie en sribi,

  jullie hebben gelijk er zijn veel te veel projecten.

  weet je waar? daar in de regering.
  daar waar het geld werkelijk naartoe gaat en de echte benodigde projecten wederom doodbloeden.

  ik moet zeggen dat er veel luchtverkoper bij jullie in de regering zitten meer een project volleidg netjes voor het volk en landsbelang afronden kent men daar nog niet.

  miscchien wilt de surinaamse regering deze bruine een keer inhuren dan neem ik meteen wat echte specialisten mee die de regering eens goed leeg plundert ipv het land.

  gr. maarten.

  word tijd dat wij het voor het zeggen krijgen.


  Maak melding

 8. Ik vraag mij af waarom er geen grote haven gebouwd kan worden op Belwaarde .
  Aan die kant heb je geen problemen betreffende het uitbaggeren.
  Aan die kant van de Surinamerivier heb je land verlies en andere kant (Paramaribo) land aanwinst.
  Aan deze kant wordt het steeds ondieper.
  Zet een groot en modern haven neer die past in deze tijd ook rekening houdend met de regio.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.