DVD i.v.m. 135 jaar Hindostaanse immigratie

3

Ter herinnering aan 135 jaar Hindostaanse Immigratie presenteert hannabaran media productions een DVD waarin aandacht wordt gevraagd voor de kleine groep Christen Hindostanen die vanuit India naar Suriname zijn vertrokken. Deze mensen zijn belangrijke peilers geweest waarop de Soesamatjaar kerk, maar ook Rajpur in Suriname is opgebouwd.

De groep is in Nederland heel lang als vreemde eend in de bijt beschouwd geweest. Er wordt nu pas stilgestaan bij het feit dat Christen Hindostanen ook deel uit maken van de Indiase diaspora. Naast het Hindoeïsme en de Islam, komt ook het Christendom voor in India.

De DVD duurt 35 minuten en bevat 8 Hindi gospel liederen, uitgevoerd door Tahira Haider Ali, een Indiase gospel zangeres. De liederen worden afwisselend begeleid met live muzikanten uit Nederland; foto’s uit India en een improvisatie van een klassieke Indiase dans. Het verhaal van de dans wordt in het Hindi voorgelezen. Enkele bezoekers geven hun commentaar erop.
Reactie op de preview van de DVD: “Het was voor mij heel nieuw, maar ook zo herkenbaar, echt Hindostaans”.

Zie de teaser:


3 REACTIES

 1. alles kan als je je stem laat horen,de denkt wijze is binnen een kort bestek heel anders geworden.
  men is nu verstandiger geworden en dit moeten wij hebben.
  suriname voorwaarts


  Maak melding

 2. De families Lachman, Mitrasing en Parabirsing zijn enkelen daarvan. De Surinaamse samenleving is voorwaar een zeer gecompliceerd, kleurrijk ,maar bovenal mooie samenleving. Het zoeken is naar de herders, die deze bromtjidjari naar veilige oorden zullen weten te leiden.


  Maak melding

 3. Beste Alex en Pinto,
  Hartelijk dank voor uw reacties. Dat geeft hoop en moed om door te gaan.
  De DVD wordt op 8 juni 2008 gepresenteerd in de EBG kerk aan de Chassestraat 1 ten Den Haag, waarna de verkoop ervan officieel van start gaat. Het geheel vindt plaats in een liturgische viering, met na afloop een informeel samenzijn.
  De overkoepelende organisatie http://www.hindustaanse-immigratie.nl in Den Haag heeft de viering benoemd als Culturele Ontwikkeling Hindustaanse Christenen. Tijd: 10.00-14.00u.
  Ik hoop u daar te zien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.