Coalitie divers over stranden Surinaams project

3

PARAMARIBO, 27 mei – Binnen de coalitie wordt nogal verschillend gekeken naar de oorzaken voor de dreigende mislukking van het Landinformatie- & Grondregistratieproject, Glis. Volgens parlementariër Carmelita Ferreira (NPS) wordt het project opzettelijk getraineerd door het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer. Anderen weigeren dat te geloven.

“Nu gilt iedereen. Maar zaken gaan niet nu fout. Het is ook fout gegaan in de tijd van Demon (minister uit NPS-gelederen, red.) en in de tijd van andere ministers”, zegt coalitiegenoot Sharmila Mangal (VHP). Zij ziet geen opzet in het spel. Dat Nederland nu driegt de financiering stop te zitten, zegt nog niets. Ferreira gelooft juist wel dat sommigen baat hebben bij het mislukken van het project.

Het project moet de uitgifte van domeingrond overzichtelijk te maken. Van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer wordt vaker beweerd dat juist wel gevaren wordt bij de onoverzichtelijkheid. Het zou ook verklaren waarom de Wet op het Glis maar niet behandeld wordt in het parlement. “Die wet is al zo lang bij ons en nog steeds niet op de agenda geplaatst. Dus kan er inderdaad opzet bij zijn, zodat ze verder kunnen rommelen op het ministerie”, zegt Ferreira tegenover Dagblad Suriname.


3 REACTIES

  1. wie bepaald of er iets op de agenda komt voor de behandeling.
    dus met andere woorden heeft de minister van ravenzwaai geen schuld in deze,maar de voorzitter van het parlement.en dit is niemand minder dan de bekende schavuit somo.


    Maak melding

  2. Mevrouw Sharmila Mangal zou toch ook wel kunnen snappen dat fouten uit het verleden geen argumenten zijn om heden ten dage ook dezelfde fouten te maken. Juist als onderkend wordt dat het in het verleden fout ging is het des te corrupter om nu op dezelfde voet door te gaan.
    Dat het tijdens vorige ministers fout ook fout ging bij RGB is dus juist reden om het nu anders te moeten doen, Sharmila (slimmerik).


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.