zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameGrootste coalitiepartners Suriname moeten fuseren

Grootste coalitiepartners Suriname moeten fuseren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/DEN HAAG, 26 mei – De twee belangrijkste coalitiepartners van het moment, de VHP en de NPS, moeten fuseren. Dit zegt John Waalring, voorzitter van NPS Nederland. Een andere mogelijkheid is ‘nauw samenwerken’. De fusering moet gerealiseerd zijn voor de verkiezingen van 2010. Het is de beste strategische stap tegen trends als de wispelturigheid van Pertjajah Luhur.

De partij van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo zou niet bepaald betrouwbaar zijn. Fuseren betekent ook het doorlichten van de samenwerking binnen combinatie Nieuw Front. “NPS en VHP zijn tot nu toe de meest betrouwbare partners gebleken in het Nieuw Front. Ze houden elkaars hand ook vast en met de nieuwe partijen als Pertjajah Luhur en A Combinatie weten we het nog niet”, zegt Waalring tegenover de Ware Tijd.

Ideologisch is er ook geen belet. “Die partijen liggen zo dicht bij elkaar, ook wat hun ideeën betreft”, aldus Waalring. Als besloten wordt verder in zee te gaan met Pertjajah Luhur, dan moeten harde afspraken worden gemaakt. Nu besluiten deze partij te verstoten, zou niet verstandig zijn. De coalitie is in dat geval zijn parlementaire meerderheid kwijt. Als de fusie eenmaal een feit is, kan naar nieuwe partners worden gezocht.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

34 REACTIES
 1. dit zeer goede en verstandige uitspraak op te verkomen dat on land wegzak naar anargie en wetteloosheid en dat er drugsbaronnen ons land onvernemen zo dit heel vestandig zijn ook om de politiek uit de raciale sfeer te halen wat dat betref is bouterse toch goed voor iets en dat is dat men binnen de democratische speregels alles aan moet doen om deze man buiten de machtcentrum van suriname te houden over somo kan ik heel kort zijn meneer waalrink geeft aan hoe onbetrouwbaar hij en de a combinatie zijn ik denk voor de verder een wording van suriname zo zo een fusering ook voordelig is dus meerdere vliegen in een klap .


  Maak melding
 2. een nieuw politieke partij uit de VHP/NPS zou een verbeterd politieke situatie zijn, als het wel voor zorg dat het 40-55% van de zetels binnenhaald en niet dat er nog 5 andere partijen nodig zijn voor een coalitie,

  de npd en de vvv zijn nu ook al bezig met HET BLOK (lees: voor de verarming van de surinamer)…
  En VHP moet de heersende partij zijn in zon fusie niet de nsp met haar slappe, slakken tempo leden…

  behalve consolidatie moet de kieswet dratisch veranderen: het kan niet dat voor 1 zetel in het DNA er 900 stemmen uit coronie nodig zijn, en uit paramaribo (met 50% van de inwoners van SR) 9500.
  en de kiesdrempel moet zodanig omhoog dat alle mini partijen verleden tijd zijn.


  Maak melding
 3. Een fusie tussen de VHP en de NPS is een heel slecht idee. Wij hindoestanen kunnen de NPS helemaal niet vertrouwen, het zijn allemaal een stel racisten daar die eropuit zijn om de hindoestanen ondergeschikt te maken aan de creolen. Kijk maar wat er gebeurd is met de landbouwsector. El Vene heeft die bewust verwaarloosd.

  De VHP moet heel snel breken met de NPS, ze worden door de NPS niet behandeld op een gelijkwaardige basis maar ze worden als een derde rangs partner behandeld. De NPS trekt zelfs de PL van Somo voor boven de VHP en de VHP doet niets daartegen. Van een positie als tweede viool is de VHP nu gedegadeerd tot een positie als derde viool.

  Die hele VHP politiek van Ghandi-Lachmann politiek van ‘verbroedering’ heeft niet gewerkt. De PL komt tenminste op voor de belangen van z’n achterban maar de VHP doet in het kader van de ‘verbroederings politiek’ niets voor haar achterban. Voor de lieve vrede mogen de hindoestanen maar verekken.


  Maak melding
 4. Shwin,
  Niet alleen de NPS, zoals je stelt- maar ook de VHP gaat door voor een racistische-club.

  Of leef jij op de maan of Toemak-Hoemak.


  Maak melding
 5. Men mag lassen en lijmen hoe men wil maar in Suri.komt het nooit en nooit meer goed door de rioolpolitiek die men in Suri.voert.Allen die maar lellen over hoe het moet en zal gaan als zij aan het bewind zijn wachten ook hun kansen af.Landsbelang en het volk dienen is er niet meer bij het is niet meer dan een grote boevenbende in een sterk verdeeld land waar het momenteel broeit onder de Surinaamse
  grond en een bepaalde bevolkingsgroep zich sterk aan het bewapenen is dat heeft toch een bedoeling?


  Maak melding
 6. hebben wij surinamers nog steeds niets geleerd van het verleden, het is altijd zo geweest dat er in hokjes werd(WORDT ) gedacht , hindostanen , javanen, creolen, noem maar op , maar als je naar de geschiedenis van de politieke partijen , kijkt is suriname geen stap vooruit gekomen, er is nooit aan het volk gedacht, ze werden , en worden nog steeds als stemvee gebruikt, er wordt veel beloofd allemaal loze woorden, vandaag de dag zitten die gasten in de politiek allemaal voor hun eigen belang , het volk wordt er alleen maar armer van , het racisme ,heeft nu zijn hoogte punt bereikt,, wie is de dupe het volk , waarom gaan de politieke partijen er niet voor om met z,n allen te bundelen, maakt niet uit of het nps ,vhp , ndp,kleur en ras maakt niet uit, want geen van allen hebben een ombesmet verleden , ik ben voor een nationaal kabinet, nr 1 , wij leven in 2008 en niet in 1982, je bent vaak hier therapeutisch bezig om je eigen trauma te verwerken , dat je veel op je lever hebt, is bekend , surinaamse gemeenschap is een klein wereldtje ,iedereen verdiend een kans ,nr3, je hebt het over vertrouwen, als je , je zelf niet vertrouwt als mens , hoe kan je een ander vertrouwen , waar de gedachten vol van loopt , zit in hart, ik kan denk dat je iets van jezelf hebt bloot gelegd , vergeet niet, ras en kleur , is de buitenkant , van binnen zijn wij als mensen hetzelfde , tenzij jij van een ander planeet komt.


  Maak melding
 7. Ik ben voor de Partij die veel werkgelegenheid voor iedereen kan creeren. Harde werkers beloont en werklozen aan het werk zet. Grote buitenlandse orders binnen kan halen.

  Ik ben voor de Partij die de criminaliteit kan uitroeien.

  Ik ben voor de Partij die het volk een mooie toekomst kan aanbieden.

  Ik ben voor de Partij die niet met 2 maten meet.

  Ik ben voor de Partij die niet om zijn eigen belangen maar voor volksbelangen vecht.


  Maak melding
 8. de VHP moet fuseren met de NDP. dat zal meer voordelen brengen, zo krijgen meer een gevoel van een eenheid, alle bevolkingsgroepen als broeders naast elkaar werken aan de toekomst van suriname.
  dit is zowel sociaal als economisch beter voor suriname.

  lang leve suriname


  Maak melding
 9. prima verwoord ashwin.
  en zo is het dus ook; zwarte ram is gewoon een pajongwaaier van bavi. de historische woorden van papa lach tijdens 75 galmen nog steeds in die man zijn voor en achterhoofd: “hier ben ik, gebruik me”. “lang leve de shanti politiek, lang leve de verbroedering (lees: laat je als hindustaan n**ien) politiek?” het moet nu eens ophouden met die hele gstrntrij van ze!


  Maak melding
 10. Het is werkelijk een mooie droom om naar toe te werken. Maar er zullen eerst een paar ego’s opzij gezet moeten worden.
  Bovendien zullen natuurlijk alle narcisten van zowel binnen de coalitie maar vooral ook van de oppositie proberen om de etnische sentimenten aan te wakkeren om zo een fusie te voorkomen.
  Belangrijkste klus zal dus zijn om etnische uitspattingen zo snel mogelijk in de kiem te smoren.
  Het Surinaamse volk zal goed doordrongen moeten zijn dat ze alleen maar tegen elkaar worden opgezet met etnische drogredenen. Die ophitserij is alleen om te voorkomen dat er een echte goed ge-oliede democratische samenwerkingsverband kan ontstaan.
  Als het lukt om zo een mega idealistische eenheidspartij te creëren dan kunnen corrupte kliekjesmensen tenminste ook effectief uit de regeermacht gebannen worden.


  Maak melding
 11. @Ashwin.
  je moet DWT lezen. Dan blijkt dat de grootste en ergste racisten momenteel bij de hindoestanen rond lopen. Sterker nog in mijn ogen zijn het ronduit facisten.


  Maak melding
 12. De reactie van Ashwin laat duidelijk blijken dat hij in zijn denken is vastgeroest in het verleden. Ashwin’s opvatting dat NPS’ers rascisten zijn onderbouwt hij niet met feiten.Hij mag die mening hebben, maar dan moet hij met harde bewijzen komen dat NPS’ers rascisten zijn. Ashwin begint zijn artikel met “wij hindoestanen”…Dit is een voorbeeld van de typische hokjespolitiek uit de koloniale tijd waaruit Suriname zich probeert te ontworstelen. Maar Ashwin demonstreert met deze uitlating dat hij nog steeds koloniaal-ethnisch denkt. Ik weet niet of Ashwin namens de VHP praat, maar zijn woorden “wij hindoestanen” zijn een poging hiertoe. Ik geloof niet dat Ashwin namens de VHP praat, omdat de VHP naar mijn mening afstand zal nemen van deze domme uitspraak van Ashwin.


  Maak melding
 13. de heer waalring leeft in droomwereld dat zeker niet zal uitkomen met de n p s leden zoals een rodgers;kruisland;wijdenbosch.r;venetiaan en keteldijk-kraag.deze zijn de racisten binnen de politieke partij de n p s.als zei dit doen,dan is dit niet voor de toekomst van suriname maar meer om de macht te consolideren met partijen dat nu niet bij het front zijn aangesloten.


  Maak melding
 14. Waaarom fuseren als Suriname al langer een fusie partij heeft waar alle bevolkingsgroepen in vertegenwoordigd zijn.
  De NDP. Kwestie van vvv is tijdelijke afsplintering, maar dat komt weer bijelkaar.

  Jammer dat deze partij zo een negatief imago krijgt door de vele mensen die Bouta helemaal niet zien zitten.

  Ik denk dat het tijd wordt om meer naar andere dingen te kijken en personen en het verleden te laten voor wat het is. Wel leren we eruit, maar terugkijken houdt Suriname in wurggreep en in een eeuwigdurend dilemma.

  Als je van Suriname houdt, moet je nu met concrete oplossingen komen om nog te redden wat er te redden valt voordat over 5 jaar Suriname weer helemaal is overgenomen door …China,… Nederland,… Brazilie….wie zal het zeggen


  Maak melding
 15. Du, er is al anarchie en wetteloosheid in Suriname. Al jaren. Kijk maar b.v. in het verkeer. Waar zijn jullie afgestuurde koppen? Iedereen doet hier toch gewoon waar hij zin in heeft? Is dat geen anarchie? Kom op mensen, politiek gezien maakt het geen moer uit wie met wie in zee gaat, dat hebben we de afgelopen regeringsperiode wel gezien. Stammenoorlog, dat noem ik het. Kijk wat er op dit moment in Apoera, Washabo en Section aan de hand is. Het leger moest ingrijpen. Een volksopstand, omdat iedereen naar de macht hunkert. Kijk terug naar Afrika, daar gebeurt hetzelfde. Van hoog tot laag: IK WIL DE MACHT HEBBEN, en niets anders. En in Suriname betekent kennis geen macht, maar geld. Jammer, maar waar. En meneer Waalring is van de NPS Nederland, wat heeft hij in de melk te brokkelen?


  Maak melding
 16. NPS en VHP zijn etnische partijen.
  Zonder etniciteit (apartheid)verliezen ze hun bestaansrecht.
  Het zijn gewoon holle vaten…

  Its just a matter of time!!!


  Maak melding
 17. Waarom vallen de negers de mening van Ashwin aan? Omdat hij de wonden heeft blootgelegd, wonden waaraan zowel de negers alsmede de vhp-hindustanen debet aan zijn? En omdat het niet leuk is om de waarheid aan te horen, de harde waarheid dat de neger in de politiek de hindustaan probeert op te fckn en klein te krijgen. Een simpel vb is de post van het jeugdambassadeurschap. 1 en al doordrenkt en doorspekt met racisme: die “kuliboy” zijn tijd zat erop, het was mooi geweest een hindustaan zo triomfantelijk zien op allerlei podia als jeugdambassadeur (nee dat is ongehoord, kan niet, “kulis” moeten weer naar hun tweederangspositie geduwd worden) en nu hup twee negers voorin en systematisch alle hindustaanse kandidaten wegwerken zodat de enigste (negerin) kandidaat over blijft die automatisch de post toegewezen krijgt. Deze hele vieze stinkende raciale plan kwam van de “hogere negerhand”. Dit is een simpel, maar duidelijk voorbeeld van hoe het toegaat in de smerige racistische politiek van heden. Ik vind dat de surinaamse hindustaan zijn mentaliteit moet veranderen: men moet assertiever worden, men moet meer van zich laten gelden en men moet niet met zich laten sollen. Als men niet weet hoe het moet, kijk naar de houding van de Guyaneze hindustanen, kijk naar hun karakter: Zelfverzekerd, mondig, beetje brutaal en niet bang om een (fysieke) confrontatie uit de weg te gaan en eventueel klappen te incasseren. En het liefst een eenheid vormen, dat maakt ons sterker. Maar het laatste zal helaas een utopie tot in de eeuwigheid blijven. Een ander voorbeeld is dat geval van Santokhi en zijn omstreden wet om iemand die zonder toestemming op je erf bevindt, neer te knallen al dan niet met een gedekte wapen; de A-combinatie en zelfs NPS mannen hadden plotseling moeite met dat wet. Terwijl het een Surinaamse zaak betrof, een wet bestemd voor iedere Surinamer, maakte de kroeskoppigen een heleboel poeha, omdat de figuren weten dat de “meeste toekomstige slachtoffers” vanuit hun “gelederen” afkomstig zullen zijn. Wat is de achterliggende (angst)gedachte: Nee, de Hindustaan gaat “machtiger” worden, ze gaan onze arme kroeskoppie-rovertjes, boefjes en verkrachtertjes nu keihard vermoorden. Dat kan niet. Oke, omgekeerd als deze zelfde kroeskoppies de Hindustanen bijna wekelijks hun huisdeuren binnentrapten en ze alles was ze van ze konden roven, beroofd, berooid, verkracht en vermoord achterlieten, dan hoorde je nooit wat van deze zelfde kroeskoppige politici. Ze hielden zich koest, want het ging toch om de “tweederang Kulis”, velen van ze zullen ook wel stiekem gedacht hebben: lekker voor ze.


  Maak melding
 18. @paagal ik ben met jou posting 7 helemaal eens dat mag ook een keer gezecht worden en aan nummer 3 ashwin wil zeggen een aantal reaktie hier hebben heel goed verwoord dat jij nog in het verleden leefd gelukkig zijn niet van mensen als jou afhankelijk want dan zou suriname er slechter voor staan dan nu de realiteit leerd ons dat er nu meer mix ralatie zijn in suriname dan vroeger men heeft het door dat de politiek hun uitspeeld voor hun eigenbelang ik wil jou uitnodigen om uit jou hok te kruipen en niet de denkbeelden van wilders of verdonk te volgend want als jij hier woond in nederland blijf je die buiterlander onthoud dat goed,


  Maak melding
 19. Meneer Waaldring,
  Is Suriname soms verworden tot een soort van remote control?

  Deze meneer suggereert van op een afstand van zo’n 8000kilimeters dat grote colitie partijen hier in dit land moeten fuseren. Dat bepalen die partijen zelf wel. Come here where the action is, so we can do things together.


  Maak melding
 20. Laat komen wat komen wil. Het stemvee zal er nooit vat op krijgen. Alleen familie, vrienden en kennissen worden geaccommodeerd. Andersdenkenden worden geweerd en zo gaat het land stukjes bij beetjes naar filistijnen.

  Kijk maar waar in de loop der tijden de gronden, studiebeurzen en wat dies meer zij naar toe zijn gegaan. Luister maar naar de namen! Ik weet het ook niet meer.


  Maak melding
 21. Surinamers, hebben jullie goed gelezen wat ashwin met klein letter heeft gezegd? Dat die creolen niet te vertrouwen zijn. ashwin, ik dacht dat je een echte surinamer ben maar je hebt bewezen dat je een racist ben. ashwin , ik woon hier in Holland dan moet ik jou eigenlijk vertellen hoe die koelies zijn en hier leven.Want jullie geven altijd de negers de schuld maar het is allemaal aan jullie. want die bakras, die hebben jullie door maar ze moeten blijven lachen met jullie. Zijn wij negers het die meisjes vermoorden omdat ze alleen maar geld kosten? Drinken die negers azijn of zijn dat die hindustanen als zij niet doen wat hun ouders wil?Julie halen ons toch neer voor die bakras of niet.Denhaag is toch ook van jullie?Weet ook dat ghandi geen suri is. Je bent geen respect waard.


  Maak melding
 22. De Surinaamse realiteit.
  Ik ben bang dat het idee van dhr. Waalring een utopie is. Ik heb tot mijn spijt moeten constateren dat de persoon Desi Bouterse als belangrijkste motivatie wordt gebruikt door de coalitiepartijen om hun kiezers te behouden. Ik denk dat als DB nu zou verdwijen dat er een politieke aardverschui- ving ontstaat en dat de VHP en de NPS uit elkaar klappen. Dit verklaart dan ook de reden waarom er zo langzaam wordt gewerkt met het Decembermoorden proces. Zolang DB vrij rondloopt is hij een dankbare dreiging om kiezers van zowel de VHP als de NPS en deels ook de A combinatie kiezers te binden : het weren van de gemeenschappelijke vijand. Ik denk daarom dat het ook om deze reden goed zou zijn dat de het 8 Decemberproces, snel achter de rug zou zijn en als het gevolg zijn. Helaas kan ik u nu reeds vertellen dat het nog jaren kan duren en daarna er nog genoeg juridische wegen zullen worden open gehouden voor DB en kompanen om in beroep te gaan, het geen weer jaren zal duren. Kortom uitzichtloos want het rechtssysteem in Suriname is een ramp. Vraag : waarom niet aan Nederland in samenwerkling met toezicht van de VN, vragen om als tijdelijke beheerder de besturing van het land , inclusief de districten, de politie, rechtspraak, gezondheidszorg, onderwijs, leger, luchtvaart, scheepvaart, milieubeheer,planning,sociaal stelsel, etc en alle politieke partijen op te heffen en voor tien jaren op andere gronden dan de poppenkast van nu het land te heropvoeden en op koers te zetten. Kortom, een gekozen zelfonderwerping gericht op het reinigen van het enorm gezwel waar de Sur gemeenschap mee kampt. Ik geloof niet meer in een oplossing van binnen uit. Las ting.

  Roy Bottse


  Maak melding
 23. VHP en NPS samen in één partij gaat niet werken!!! Hindoestanen houden alleen van hokjesvorming. Kijk maar naar Dagblad Suriname, Kirpalani of Combe Markt….100% hindoestaans!!!!


  Maak melding
 24. Nou het betoog van raj zit wel een kern van waarheid in.

  De macht van de nps is langzamerhand aan het afbrokkelen en vhp wordt ook meegesleurd.

  persoonlijk ben ik een voorstander van de onafhankelijkheid nietig te verklaren en suriname een provincie van nederland te maken zijn we van alle racial gedonder ook af.

  Kijk maar naar frans-guyana is een provincie van nederland.

  Want als het zo doorgaat in suriname gaat de raciale bom exploderen. Want het is inderdaad waar, dat het heel vaak de hindoesten. chinezen en javanen worden overvallen vermoord en verkracht en de regering met name venetiaan staat dit oogluikend toe. waarom niet een nationaal oproep van de president aan de bosnegers om hiermee te kappen.

  Mensen weet u dat de bosnegers gratis medische zorge, electra en brandstof krijgen?

  Dit hebben ze te danken aan venetiaan.

  Maar de keiharde arbeider die moet overleven in deze dure tijd kan nauwelijks het hoofd boben water houden.

  Dus inderdaad er wordt met 2 maten gemeten door de nps.


  Maak melding
 25. je denkt zelf in hokjes krepie.

  krepie kijk goed op zanderij kijk goed naar parastatale instellingen wie allemaal daar werken ze zijn doen fysiek zwaar werk dat nog geen eens een pen kunnen tillen.

  kijk maar naar de haven als daar moet voor een stempel zijn die luie negroide die hebben de zwaarste banen in suriname.

  me mars noh


  Maak melding
 26. opvallend dat een aantal forum leden anderen racisme verwijten en in hun verhaal heel duidelijk blijk geven zelf vreselijk racistisch te zijn.

  Maar ja dat is toch echt SME.


  Maak melding
 27. Raj ea hebben gelijk.
  Vene is een grote racist, het is welbekend wat voor uitspraken hij heeft gedaan toen hij docent op de AMS was. Ook de NPS bestaat uit een stel racisten. Kijk maar naar die klojo Aaron, waarom wilde die onafhankelijkheid??? Omdat hij bang was voor de Hindoestanen. Waarom hebben we in Suriname een kiesstelsel waar kandidaten uit overwegend Hindoestaanse en Javaanse districten meer stemmen nodig hebben dan kandidaten uit districten als Marowijne, Sipaliwini, Coronie.
  De enigste reden waarom NPS wilt fuseren met die slapjassen van de VHP (die geen moer doen voor hun achterban)is omdat ze op die manier denken de Hindoestanen te kunnen overheersen.


  Maak melding
 28. Toen mijn voorouders gehaald werden uit het toenmalige Brits-Indie werden ze door de voorouders van de huidige generatie creolen uitgemaakt en uitgescholden voor ‘koelie’.

  Dat terwijl ze hetzelfde werk moesten doen op de plantages waarvoor de voorouders van de creolen van nu veels te lui voor waren. I.p.v te blijven werken op het land en wat te verdienen vertrokken ze naar de stad.

  Diegene die wel werden gehaald om te werken (oa. mijn voorouders) werden denigrerend toegesproken met de term koeli, het waren dezelfde voorouders van de huidige creolen die dat deden en neerkeken op mijn voorouders.

  Toen er zelfbestuur was in Suriname en de creolen de politieke macht hadden voerden ze een kiesstelsel in die uiterst nadelig was voor zowel de Hindoestanen als de Javanen.Dit om te voorkomen dat Hindoestanen en Javanen ooit de politieke macht helemaal zouden overnemen.

  De onafhankelijkheid van Suriname werd door Aaron ook ingevoerd met die reden in z’n achterhoofd.

  Tot de dag van vandaag worden hindoestanen nog steeds tegengewerkt. Vene heeft met opzet de rijstsector gebroken. Hij heeft met opzet 5 maanden getreuzeld voor zijn toestemming te geven dat het onafhankelijkheidsplein gebruikt kon worden door Culturele Unie Suriname.
  Onder andere Hindoestanen worden beroofd en vermoord door djoeka’s maar men zit tegentesputteren(vooral parlementariers van creoolse afkomst) wanneer er een wetsvoorstel in behandeling is om zelfverdediging te verruimen.
  Aan het binnenland wordt wel veel hulp geboden ze krijgen daar wat ze maar willen dankzij de A-Combinatie maar Nickerie en Commewijne worden niet geholpen en mogen het maar zelf uitzoeken.
  Hindoestaanse kinderen werden en worden vanwege hun afkomst nog steeds gepest en benadeeld door creoolse leeringen en leerkrachten.
  Dit zijn slechts enkele voorbeelden want er zijn er legio, als ik ze allemaal zou moeten opnoemen zou deze site te klein zijn.

  De creolen op deze site moeten dus niet zielig komen spelen en zeggen dat ze ‘gediscrimineerd’ worden door de hindoestanen,want ze hebben het aan ZICHZELF en AAN HUN VOOROUDERS te danken dat er heel wat Hindoestanen zijn met een zekere mate van antipathie tegen de creolen.

  Ik blijf bij mijn standpunt dat dit ‘fusievoorstel’ slechts de zoveelste poging is tot het domineren van de Hindoestanen.

  ps: moderater, ik hoop dat u zo vriendelijk wilt zijn om dit bericht te plaatsen en hopelijk niet doet aan ‘censuur voor de lieve vrede’


  Maak melding
 29. Die NPS’ers moeten niet komen lullen over de onbetrouwbaarheid van PL.
  Somo doet tenminste wat voor z’n mensen.
  Diklip Vene e sabi dat zonder Somo a mang e ka.
  Trouwens wat hebben die blakamangs van NPS ooit gedaan voor de javanen.Ze hebben geen moer voor de javanen gedaan. So What als Somo z’n mensen helpt en gronden aan ze uitdeeld. NPS doet dat toch ook voor z’n eigen mensen, dan waarom mogen de javanen niet meegenieten, waarom moeten die blakamangs alles krijgen. Dat is toch niet eerlijk. Die blakamangs helpen altijd elkaar eerst dan pas mogen de anderen(hinds.,javanen,chinesen etc.) meegenieten. Maar Somo doet goed werk, die man heeft z’n gouden zetels en krijgt zaken gedaan voor z’n achterban. Hulde aan hem.

  Diklip Vene go home.
  SOMO FOR PRESIDENT.

  ps. VHP moet wel gek zijn als ze gaan fuseren met NPS. mi ne denk den mang dong so.


  Maak melding
 30. sommige mensen hier kennen hun eigen verleden niet meneer het woord koelie komt uit india waar jou voorouders vandaan komen koelie is geen surinaamse woord en als je het niet weet koelie is geen scheld woord maar een andere woord voor sjouwer en nog sterker nog het woord koelie werd ook gebruikt voor chinesen die in india werzaam waren in en rond de 1900. en aan meneer bottse wil ik vragen of hij die roy bottse is die voor zijn leven suriname moest ontvluchten als jij dat ben vind jou net zo schuldig aan het ten onder gaan van suriname nu kan jij jou reaktie geven hoe het moet maar ik hoor nooit praten over die tijd en wat de invloed van is in het heden daar zou graag jou mening willen horen A.u.b


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES