Goudmultinational: Suriname gaat meer verdienen

9

PARAMARIBO, 26 mei – Suriname gaat de komende jaren meer verdienen aan de activiteiten van goudmultinational Iamgold. Dit zegt Iamgold-manager Renaud Adams. Weliswaar is de afgelopen jaren minder verdiend, ondanks de hoge prijs op de wereldmarkt. Maar dat gaat nu veranderen.

Iamgold is overtuigd van een goede toekomst in en voor Suriname. “Ik geloof dat Suriname nu de werkelijke voordelen aan Iamgold gaat merken. Niet alleen in termen van geld, maar ook wat we voor de werknemers zullen doen”, zegt Renaud Adams tegenover Dagblad Suriname. De kritiek richt zich vooral op de inkomsten voor de staat. Die zouden niet overeenkomen met de gunstige marktprijs.

Ook wordt minder voor afgenomen energie betaald. Minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen heeft verandering beloofd. Een commissie moet bekijken hoe de energierekening marktconform te krijgen. Ook wat de arbeidsverhoudingen betreft schijnen veranderingen op komst. “We zullen ons erop toeleggen Surinamers de komende jaren steeds meer leidinggevende posities te laten vervullen in het bedrijf”, aldus Adams.


9 REACTIES

 1. Suriname moet deze flauwekul niet geloven noch afwachten…
  Suriname is al miljoenen wie weet miljarden misgelopen sedert de goudprijs haar hoge stand heeft bereikt…

  Neem Russische, Boliviaanse, Venezolaanse maatregelen, NATIONALISEER…


  Maak melding

 2. Illegale goudwinning moet bestreden worden. Die Brazilianen maken zich niet druk over de kwik vergiftiging, ze hoeven er toch niet te wonen.

  De regering, (Venetiaan dus) moet de goudwinning over laten aan de eerlijkste man van Suriname n.l.: Somohardjo 🙂 minister van Goudzaken, dan komt alles wel goed.


  Maak melding

 3. Weer die negativisten. Als jullie weten wat IAM-Gold in de jaren voor de Surinaamse gemeenschap heeft gedaan, nog afgezien van de belastingafdrachten, daar zal de Surinamer tot in lengte van dagen nog niet aan toe komen. En ga me niet vertellen dat de Surinamers deze plant zelf kunnen runnen. Misschien in de verre toekomst. IAM-Gold is bezig om SURINAMERS een management-opleiding te geven om in de toekomst het bedrijf mede te leiden. Vooralsnog blijf ik positief in deze ontwikkeling. Ik denk dat minister Rusland goede zaken heeft gedaan.


  Maak melding

 4. Dat goud is van niemand het is van de staat, die zou mensen in dienst kunnen nemen om goud te delven ,en uit te betalen, en niet illegaal goud winnen.


  Maak melding

 5. Weer een verhaal om surinamers met kluitje in het riet sturen. Geeft ook aan welk dunken ze v an de Surinamers hebben en blijkbaar hebben de Surinamers dit zelf in de hand gewerkt.


  Maak melding

 6. Als je denkt dat hij goede zaken heeft gedaan ben je zo blind…Je begrijpt de wereld niet…Zo komen we er natuurlijk nooit..Hoe kan het nou dat Let OP!(Weliswaar is de afgelopen jaren minder verdiend, ondanks de hoge prijs op de wereldmarkt. Maar dat gaat nu veranderen)….Als je dan toch blijft beweren dat hij het goed heeft gedaan…tjonge jonge…Ze hebben geen moer voor de Surinaamse gemeenschap gedaan en dat hoeft ook niet…We moeten alles zelf in samenwerking met anderen op basis van gelijkwaardige zakenpartnerschap doen en niet zoals het nu gaat met deals waarin wij aan het kortste eind trekken….Maar ja we hebben het aan onszelf te danken…We zullen de boel zelf moeten aanpakken en goede deals moeten sluiten…En wat een onderschatting van jezelf en je volk…..Hoe zal dat nou komen.??…Ik ben zover gekomen, omdat ik me niet liet vertellen wat ik kon, maar zelf ontdekte wat ik kon…en dat is veel…Ik raad je aan om boeken van Marimba Ani te lezen….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.