TV: Andere Tijden Sport over conflict EK 1996

5

Vanavond in het programma ‘Andere Tijden Sport’ een aflevering over de ‘EK in 1996 – Het conflict’. Het ware verhaal achter de rel Hiddink-Davids (‘Steek je kop in de reet van een andere speler’) op het EK 1996 in Engeland.

De kwalificatie voor dit toernooi werd behaald door het zwartste Nederlands elftal ooit, bijna allemaal spelers van Ajax. De kiem voor het conflict ligt dan ook in Amsterdam. De zwarte Ajax-spelers verdienden fors minder dan de zogenaamde A-spelers waartoe Blind, Van der Sar en de gebroeders De Boer behoorden.

De hoofdrolspelers spreken openlijk over de gang van zaken bij het Nederlands Elftal en bij Ajax. Met Ronald de Boer, Winston Bogarde, de toenmalige bondscoach Guus Hiddink en Maarten Oldenhof, de algemeen directeur van Ajax uit die periode.

Nederland 1
22:20 – 23:00


5 REACTIES

 1. Een stuntelende de Boer, een twijfel8ege Guus Hiddink en een zelfverzekerde Bogaarde.
  Ronald de Boer heeft het nog steeds niet begrepen dat hij en Blind niet kunnen beslissen over een sponsorcontract van een andere speler.
  Maar dat geeft gelijk de aangeboren superioriteitsgevoel van deze blanke voetballers aan. De Boer zat in de uitzending over het teambelang te praten, maar vergat gemakshalve dat hij een jaar later een breuk forceerde om naar barcelona te gaan en daarmee Morton Olson erg beschadigde.
  Die de Boer is zo dom dat hij niet kan begrijpen dat hij en Blind niet de aangewezen personen zijn die over het salarisnivo van volwassen zwarte voetballers bij ajax bepalen


  Maak melding

 2. Dit is meer een bericht aan alle zwarten in Nederland , die denken dat zij beter zijn dan hun landgenoten in Suriname !!!!!

  * langzaam zullen zij er achter komen , dat ondanks succes op sport gebied of Univ. diploma zij altijd zwart zullen blijven

  Als er keuzes gemaakt moet worden , zal altijd de zwarte de dupe zijn .

  Voorbeelden genoeg .
  Zwarten open de ogen , en donder op terug naar Suriname – pas je aan in Suriname , doe gewoon , en bouw Suriname op .
  Na enkele jaren zullen jullie zien , liever armoede > opbouwen > de vruchten plukken
  en dan hebben jullie de blanken niet meer nodig .

  Dat geld voor elk gebied dat jullie kunnen bedenken .
  Zo zijn de blanken ook groot geworden .

  I am black and proud .
  black is ……… B


  Maak melding

 3. Nederlander,

  Hoe gaan ze dat doen bijna 95% van de zwarte vooetballers hebben een blanke vrouw of vriendin???????????????

  Kennenlijk vinden ze zwarte kleur toch niet mooi?


  Maak melding

 4. heej White Woman,
  Hoeveel van hen zijn ook daadwerkelijk vast blijven kleven bij hun blanke vrouw of vriendin? Na het uitwonen van de blanke vrouw of vriendin, die dacht dat ze gesetteld was, zijn ze toch gewoon verhuisd? So what’s the big deal??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.