zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieRegering keurt toetreding Suriname Strafhof goed

Regering keurt toetreding Suriname Strafhof goed

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 mei – De ministerraad heeft Suriname’s toetreding tot het Internationaal Strafhof goedgekeurd. Dit meldt de Ware Tijd. De eerste belangrijke politieke stap gezet na jarenlang wikken en wegen. Suriname is meer dan ooit overtuigd van een onvoorwaardelijke toetreding.

Lang is de feitelijke toetreding uitgesteld. Toch heeft president Ronald Venetiaan vaker aangegeven dat toetreding geen punt was, daar Suriname is onvoorwaardelijk voorstander was van vervolging van mensenrechtenschendingen. De Verenigde Staten zwaaiden echter met sancties als niet tegelijk een verdrag werd gesloten voor het niet uitleveren van verdachte Amerikaanse staatsburgers.

Een felle tegenstander van een soortgelijk verdrag is parlementariër Ruth Wijdenbosch. Strafbaarheid van mensenrechtenschendingen moet gelden voor iedereen. Het zal er nu wel van komen. Ook andere parlementariërs, inclusief van de oppositie, hebben een apart verdrag van de hand gewezen. De Staatsraad en het parlement moeten de toetreding nog goedkeuren, maar dat is meer formaliteit dan obstakel.

opening
Fernandes Express
BODO Party

2 REACTIES
  1. Ik zou eerst eens kijken naar de mensenrechtenschendingen in Suriname zelf! Kleine kinderen die verkracht worden, mensen die niet over een eigen plekje kunnen beschikken, noem maar op. Ik vind dat na ratificering van dit pact Suriname als eerst nieuwe lid eens gedaagd moet worden voor datzelfde Internationale Strafhof wegens schending van de mensenrechten. In Suriname BESTAAN helemaal geen mensenrechten.


    Maak melding
  2. Oh ik ken andere verhalen, wanneer je schoonvader je slaat en je belt de politie ga je gewoon een nachtje brommen. Em waar ze erachter kwamen dat er incest voorkwam zijn maatregelen genomen. Tehuizen werden gesloten, weetje nog ?
    Daarbij is het een goede zaak dat er over de schouders idd wordt meegekeken of wij in Su ons er ook aan houden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES