Herstel Suriname’s grootste haven steeds duurder

20

PARAMARIBO, 24 mei – De rehabilitatie en modernisering van de Nieuwe Haven wordt steeds duurder. Was het tekort eerder dit jaar nog onder de tien miljoen dollar, dat bedrag moet nu dik worden bijgesteld. Dit kreeg minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos, te horen tijdens een werkbezoek aan de haven.

Er is nu ruim twintig miljoen dollar nodig naast de dertig miljoen die de EU reeds heeft beschikbaar gesteld. Van Ravenswaay vindt de haven strategisch te belangrijk om aan zijn lot over te laten. Er zal bekeken worden of het tekort kan worden gefinancierd uit de Verdragsmiddelen. “Bij het komend beleidsoverleg zal ik dit plan ook meenemen voor financieringsopties uit het restant ontwikkelingsgeld”, zegt Van Ravenswaay.

Een andere mogelijkheid is de goedkeuring van staatsgaranties voor leningen. Het havenmanagement kijkt vooral tegen stijgende bouwkosten aan. Projectdoelen dreigen mis te worden gelopen, wat weer problemen kan opleveren met de financiers. De financiering door de EU is lange tijd uitgesteld, vanwege meningsverschillen over de voorwaarden. Van Ravenswaay kon nog net de EU ervan weerhouden zich terug te trekken.


20 REACTIES

 1. Dit doet me verdacht veel denken aan de bouw van de brug over de Annabaai op Curacao. Die kostte ook tientallen miljoenen meer dan was begroot. Gefinancierd met buitenlands (lees: Nederlands) geld. Zijn Cuaracaose dieven van een ander kaliber dan Surinaamse?


  Maak melding

 2. alle uitgebaggerd slip en modder moet gebruikt worden als mest voor de landbouw!!!
  vet en modder en klei zijn goede voedingsbodem voor groente teelt!!!!


  Maak melding

 3. En dit kriijg je er nou van als een stelletje amateurs zoals Defares en V an Ravenswaays zich menen te moet inlaten met zaken waar ze geen verstand van hebben. Een heus SURINAAMS amateuristisch/ aan de VHP gelilieerd ingeniersbureau heeft dit ontwerp voor zijn rekening.Zijn wij echt tot niets toe in staat??? Vene, gezegend ben je met zo´n stelletje sukkels!!


  Maak melding

 4. en toch heb je van de sabimangs die de mening zijn toegedaan dat de eu de messias is.dit vind ik wel een hele stomme redenering van de coalitie parlementairs.
  in plaats dat deze naar oplossingen zoekt voor de huidige problemen lult men met een uitleveringsgedoe van de amerikaanse staadsburgers.net of wij ooit problemen hebben gehad met deze figuren.


  Maak melding

 5. Komt “BEDELMINISTER” binnenkort weer naar nederland om een stukje van de verdragsmiddelen mee te nemen of moet men niet op het abtelijk apparaat “BEZUINIGEN” en op de “RIANTE PRIVILEGES” die te zelf ontvangen om de zaak te financieren. Ik ben benieuwd als het ontwikkelingsverdrag in 2010 met nederland afloopt en de middelen op zijn hoe het dan zal gaan in Suriname?????


  Maak melding

 6. Ik hoop dat het goed komt met die haven daar aan de linker oever van de Surinamerivier. Sinds het vertrouwen in dit land met de telmaat van de klok wordt geschonden, “vrees ik echter met grote vrezen”. Zal alles daadwerkelijk graadhari verlopen????


  Maak melding

 7. De Noord Zuid lijn in Amsterdam kost ondertussen 85 miljoen meer als begroot. Toch hoor ik bij dit projct niemand praten over sukkels, dieven, sabimangs of amateurs. Meten we hier met 2 maten omdat het over surinamers gaat. Waarom kan men in Nederland wel begrijpen dat bouwkosten kunnen stijgen maar maken we de surinamers meteen uit voor alles wat niet deugd?


  Maak melding

 8. @Tanni
  Ik ben het helemaal eens met je. OOk de Betuwelijn heeft enkele honderden miljoenen euro’s meer gekost.
  Door het oprekken van de tijd stijgen de kosten van het project mee.
  Surinamers zijn inderdaad selectief bij het breken van het eigen volk. Niet dat ik een hoge pet op heb maar een deel van de stijging van dit project was niet vcoorzienbaar.


  Maak melding

 9. Tanni gewoonweg omdat niets in Su deugd. Het zijn asociale boeven. Hoeveel van die 20 milj. verdwijnt in eigen zak?
  Het wordt weer tijd voor een nieuwe Bouterse-figuur. Ze hebben weer lesje nodig, waar ze ZELF om vragen.
  Tik yu ai loekoe.


  Maak melding

 10. Pablo je heb gelijk,

  Er moet een soort Bouterse figuur weer opstaan. Iemand die stevig de touwtjes in handen kan houden. In ieder geval iemand waar je tegen op kijkt. Venetiaan is gewoon een slappe … waar niemand wat aan heeft. Suriname lijkt op het wilde westen momenteel.


  Maak melding

 11. @ Daar ben ik het niet helemaal mee eens<dat er weer zo’n bouterse figuur moet komen maar dat het geld in de zakken van de ministers komen moet echt worden aangepakt.


  Maak melding

 12. De haven moet ook een kraan hebben om container`s van schepen weg te halen.
  Een haven zonder kraan is geen haven
  kom maar kijken in Rotterdam een kraan is heus niet duur.


  Maak melding

 13. Beste Tanni, indien je met je eigen verdiend geld werkt, mag je dat 1000 maal overtreffen.

  Maar als je het met gebedeld geld doet moet je rekening houden met de gever…

  p.s. , is het niet raar dat een haven die al meer dan 40 jaar oud is nog steeds Nieuwehaven wordt genoemt en dat ook is in een land???


  Maak melding

 14. wroko,

  Een kraan kun je heel goedkoop kopen bij gamma of karwei of praxis/

  Waarom helemaal naar rotterdam afreizen.

  Prettige wroko

  Jij bent de enige werker gefeliciteerd


  Maak melding

 15. Typisch Surinaams verhaal. steeds zaken uitstellen, wardoor alles steeds duurder wordt. Alles moet in suriname langer duren. Daarnaast niet te vergeten de inkomsten derving. Heel haven gebied lijkt een groot bouwput ipv gefaseerd werken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.