zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVliegen op Suriname lucratief ondanks olieprijs

Vliegen op Suriname lucratief ondanks olieprijs

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 mei – De Mid-Atlantische route blijft lucratief, ondanks de almaar stijgende brandstofprijs. Luchtvaartmaatschappijen SLM, KLM en Martinair peinzen er dan ook niet over de huidige vliegfrequentie omlaag te brengen. De KLM komt er nog het rondst voor uit.

“We hebben economisch gezien nog een behoorlijk voordeel aan dit traject en daarom blijft de huidige dienstregeling ook gehandhaafd”, zegt Air France/KLM country manager Max Smith tegenover de Ware Tijd. Bij Martinair wordt er net zo over gedacht. “Onze verlieslatende divisies zijn afgestoten en we willen een betere marktpositie”, zegt Martinair-functionaris Henk Essed.

De Mid-Atlantische route zit klaarblijkelijk nog barstensvol perspectief. “Bovendien denken we nu al aan uitbreiding van de vliegoperatie”, aldus Essed. Bij de SLM is het aanhouden van de frequentie een kwestie van overleven. Minder vluchten dan de drie van het moment is een economische strop. “Dus we kunnen het ons niet veroorloven minder te vliegen”, zegt SLM-directeur Henk Jessurun.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

32 REACTIES
 1. Geen wonder dat Air France-KLM, Martinair en SLM deze uitspraken doen, want de Midatlantische route behoort tot de duurste van de hele wereld. Hier is namelijk sprake van monopolievorming,immers in mijn eerdere postings heb ik al aangehaald dat Air France-KLM en Martinair twee handen op 1 buik zijn.
  Deze 3 maatschappijen behoren tot de holding Air France-KLM.En zij bepaalt de hoogte van de ticketprijs. En daarom is de SLM hiervan de dupe als mini luchtvaartmaatschappij. Het is dus David tegenover Goliath.Maar in dit geval denk ik niet dat David (SLM) het zal winnen van Goliath (Air France-KLM).


  Maak melding
 2. wat een onzin. de slm zegt verlies te lijden door de kerosine prijs en dit niet te kunnen compenseren door de vliegtickets. hoe meer je vliegt hoe meer verlies je lijdt dus of niet.
  klm en martinair willen de tickets niet verlagen omdat volgens hun de kisten nooit althans niet het hele jaar door volgeladen heen en weer vliegen. Nu praten ze wel over winstgevende routes. “We hebben economisch gezien nog een behoorlijk voordeel aan dit traject en daarom blijft de huidige dienstregeling ook gehandhaafd”, zegt Air France/KLM”. praten we over de tickets dan lullen ze over wat anders.


  Maak melding
 3. KLM is en blijft monopolist
  Martinair is van de KLM
  SLM volgt de kolonialisten
  Als nou de regering de KLM en Martin Air eruit schoppen, kan de SLM wel goed draaien.
  Maar ze zijn de zielige boelers.


  Maak melding
 4. Typisch,

  KLM en Martin-Air verdienen geld op de route.

  SLM kwakkelt.

  Maar we zijn zo trots op onze eigen nationale kleuren in de lucht, dat we het ok vinden dat belastinggeld, dat anders kan worden ingezet, wordt gebruikt om deze show in stand te houden.


  Maak melding
 5. Waarom met zoveel pijn en moeite een SLM in de benen houden en de monopolie handhaven terwijl het zoveel efficiënter en goedkoper kan als er meer maatscappijen vliegen die ook professioneel weten te opereren.


  Maak melding
 6. Dit zegt derhalve dat in de tijd dat de olieprijs niet zo hoog was deze route nog lucratiever was. Maar toen werd beweerd dat de prijs net lager kon. Nu zijn de kosten significant hoger en desondanks zit er nog voldoende ‘rek’. De aap is uit de mouw: leugenaars!


  Maak melding
 7. waarom flikken de slm.klm.airfrance het niet bij andere landen.Dat ze zulke prijzen vragen voor hun diensten.Ze zuigen ons uit,en ze weten dat we niets kunnen doen.We zijn gewoon verslaafd aan onze land,dat we toch reizen wat het ook kost.Je kan al naar Amerika voor bijna 400 euro.Het zelfde reistijd,en brandstof kosten.Waarom suriname dan niet ??? Ze verdienen tonnen aan ons,en ze hebben geen medelijden met onze surinamers.ER zijn mensen die zelfs leningen nemen om naar suriname te gaan,dat is pas echt heftig.Daarom zeg ik probeer eens een andere land ,dan telkensmaar naar suriname te gaan of laat je fam kom naar nl ipv naar suriname te gaan.Dan blijft de stoelen van deze kant leeg,dat is ook een uitweg.

  We moeten wat doen,we hebben al genoeg geleden.Dit moet stoppen wat slm en klm doen ,ze werken samen,dat heb ik vernomen van een bron van de slm zelf.

  ze buiten ons uit.


  Maak melding
 8. Air France/KLM zegt:
  “We hebben economisch gezien nog een behoorlijk voordeel aan dit traject en daarom blijft de huidige dienstregeling ook gehandhaafd”

  Conclusie:
  Met andere woorden; dit traject is en blijft een goudmijntje voor de maatschappijen. Dus hebben ze ons al die jaren flink lopen uitvreten op de tickets naar Suriname. Terwijl de NMA een aantal jaren geleden nog beweerde dat er geen excessieve winsten gemaakt werden. En nu is het opeens wel mogelijk om door de hoge olieprijzen met minder winst genoegen te nemen. Waarbij het nog steeds een interessante operatie blijft zonder teveel brandstoftoeslag verhoging.
  De aap is uit de mouw !


  Maak melding
 9. Oeps
  KLM …. kon afgelopen Zaterdagavond niet vertrekken uit Suriname ………..
  Kerosine lekkage aan de vleugels …..
  Een grote RAMP is op tijd voorkomen !!

  SLM … vliegt met een zeer oud toetsel dat allang vervangen moet worden .

  Waar praten wij over !! over de Kerosine die zo duur geworden is !
  of
  over de veiligheid ?

  Boeroe .


  Maak melding
 10. God, wat een zielig gedoe allemaal. “We worden uitgebuit”, “we hebben al genoeg geleden” en dat soort opmerkingen maken op mij absoluut geen indruk. Ga maar eens kijken op Zanderij. Volle vliegtuigen. Iedere dag, in welk seizoen dan ook. Wie houdt nou wie voor de gek? Nee, ik zou als ik jullie was proberen TWEE keer per jaar naar Suriname te komen!!


  Maak melding
 11. Pedro,

  SLM de dupe, nou nee. De Surinaamse regering( enige aandeelhouder) en de SLM verdienen dik aan de dure tickets.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 12. Is het niet verstandig om nu te kijken minister jessurum om ons belang te waarborgen
  ik snap nog steeds niet dat het nog in deze tijd dit allemaal mogelijk is.Is het nu geen tijd dat de surinaamse regering maatregelen gaat treffen voor de buitenlandse maatschappijen om meer belasting in suriname te heffen voor een betere beleid op de luchthaven ik denk dat het SLM ten goeide zal komen want we blijven achter deze gasten lopen denkt nou eens verder na.Nu is het dat onze SLM kan overleven,dan hoor je het is overleven gek voor woorden.Ik hoop dat dit proza jullie wat lef zal geven om iets craetiver te denken en naar betere oplossing te zoeken. BvD Geeft het niet op we gaan ervoor surinamers ook U minister jessurum.


  Maak melding
 13. Gewoon een maand lang niet met KLM en Air France vliegen…Dan kijken wat zij ervan vinden…Ik vertik het om elke jaar naar Su te gaan want voor een gezin met 4 mensen is het echt onbetaalbaar…gewoon belachelijk die prijzen…WIJ moeten er wat aan doen…Maar ja voor de meeste surinamers liever lui dan moe!!!!…

  Pancho


  Maak melding
 14. Suriname werd op 25 november 1975 slechts in staatkundige zin ontkoppeld van het Koninkrijk der Nederlanden, echter is het land met name in dit opzicht een goudmijn of wingewest gebeven


  Maak melding
 15. Weet je wwarom best Beno,
  Omdat in andere landen de politici zich voor grof geld in hun achterste laten nemen. Terwijl de surinaamse politici zich voor pepernoten in hun achterste laten nemen


  Maak melding
 16. Het beste is om martin air en KLM eruit te schopen en alleen SLM te laten vliegen.

  Hebben we namemlijk zelf ook voordeel aan omdat het een Surinaams bedrijf is.


  Maak melding
 17. Dat is nou de rede waarom ik niet meer afriest naar sur. Niet dat ik het niet kan betalen, ik heb een baan dat redelijk verdient en kan hooguit twee maal per jaar op vakantie naar sur. Maar ik doe het niet gewoon om het fiet dat ik die vier vliegmaatschappijen mijn euro’s niet gun. Mijn vakantie landen zijn nu meer Turkije, Marokko,Thailand, Indonesië enz enz. Ik was nog een maand geleden op vakantie in Thailand, het land is net als sur, alles wat je qua groeten, fruit zou kopen in sur, is daar ook te verkrijgen. Kijk surinamers vinden het leuk om zich te laten gebruiken als melkkoeien, maar deze suri doet het niet meer. Ik hoop dat velen van jullie het zullen opvolgen.


  Maak melding
 18. Ik vraag mij soms af of de NMa in NL in deze niets zou kunnen betekenen. Ik weet zeker dat er prijsafspraken worden gemaakt die door de KLM worden gedomineerd. Martinair is immers dochter van de KLM en de SLM is voor het onderhoud volledig afhankelijk van de KLM. Hier ligt een schone taak voor SP-kamerlid Harry van Bommel om aan Minister Van der Hoeven (EZ) kamervragen te stellen. Ik kan mij namelijk niet aan de indruk onttrekken dat de mededingingswet met voeten getreden wordt. Daarnaast vraag ik mij af waarom ArkeFly zich destijds heeft teruggetrokken. Zo de KLM hier ook niet achter zitten?


  Maak melding
 19. er zijn genoeg oplossingen,het probleem is dat wij restreeks willen vliegen.als men niet voor een spoed geval naar suriname of omgekeerd moet reizen zijn er genoeg via via trajecten.zeker wel vermoeiend vooral met kinderen en duurt soms langer.en dit is juist het gemak om restreeks te vliegen.

  ook mag men niet vergeten dat de reisbureau op commissie basis tickets verkopen en al reserveer jij via jou huiskamer op je eigen computer betaald je niet minder.en waar blijft dan het 10%verschil.bij de luchtvaartbedrijven.in feite zou men dus 10% minder op een ticket moeten betalen als je via jou computer reserveert en dit betekend weer dat men een bepaalde afdeling zal moeten sluiten.waardoor er meer plaatsen vrij komt voor de betalende passagiers.


  Maak melding
 20. Misschien is nu de tijd gekomen voor de regering van Suriname om de SLM van de ondergang te redden. Een harde aanpak. Het bedrijf gezond maken moet hun eerste zorg zijn. De politiek even op handrem zetten. De SLM reorganiseren en redden van de ondergang. Overtollig personeel omscholen of overplaatsen. Maakt niet uit intern of extern of laat ze maar ambtenaar worden. Het treffen van allerhande beschermende maatregelen(vb het verhogen van de landingsrechten, kosten voor schoonmaak en diverse andere kosten voor de buitenlandse maatschappijen)
  De SLM te subsidiëren zodat deze de concurrentie aankan met deze maatschappijen. Vliegen met bodem prijzen voor de tickets. De Boeing 747 verkopen en vliegtuigen inhuren. De KLM en Air-france moeten hierdoor de tickets zodanig verlagen om de concurrentie met de SLM aan te kunnen.
  De Nederlandse regering zou echt niet peinzen de nodige maatregelen te nemen om hun KLM te redden van de ondergang, waarom kan de Surinaamse regering dat niet?


  Maak melding
 21. Beno. Je bent er nog niet achter, noh? Om de vijf minuten vertrekt er een vliegtuig, van welke maatschappij dan ook, van Amsterdam naar Amerika. Er is dus concurrentie. Vandaar die lage prijzen. Is er concurrentie op de transatlatische route naar Suriname? Nee. Deze situatie wordt kunstmatig in stand gehouden door de Surinaamse overheid door niet toe te staan dat er andere maatschappijen op Suriname vliegen. Dat is niet de schuld van de KLM/Martinair, maar de SLM, een staatsbedrijf, gaat nu ten onder aan zijn eigen monopolisme. Eigen schuld, dikke bult. Ik geef je even een voorbeeld: een binnenlandse vlucht in Brazilië van Sao Paulo naar Belém kost, schrik niet, $ 699.-.


  Maak melding
 22. Ik denk als de ontwikkelingen in zo een rap tempo doorgaat gezien de brandstofprijzen en kartelvorming van vliegmaatschappijen wordt het ontzettend zwaar voor de SLM om mee te kunnen doen internationaal wat ik persoonlijk heel erg jammer zou vinden voor het land.


  Maak melding
 23. Waarom probeert SLm niet een fusie aan te gaan met Garuda airlines en air India daarmee kun je jezelf een stevig positioneren in de moordende concurrentie.


  Maak melding
 24. Suriname werd op 25 november 1975 slechts in staatkundige zin ontkoppeld van het Koninkrijk der Nederlanden, echter is het land met name in dit opzicht een goudmijn of wingewest gebeven

  Cyril Pinas

  De schuld ligt bij Su zelf!!! Su heeft zelf geen eigen middelen om de concurentie aan te gaan met de anderen.Dat zie je trouwens in alle sectoren in Su, van de goud industrie tot de luchtvaart!!! En de buitenlandse maatschapijen halen hun maximale voordeel hier uit, Su heeft immers geen kennis of geld om ze partij te kunnen geven!!!


  Maak melding
 25. In surbo zijn zoveel andere luchtvaart mij.

  Die vliegen dagelijks door heel surbo en onderhouden het hele binnenland waar de slm in het verleden verlies leed ,, maken deze particiliere bedrijven grof winst.

  Als die boeven bende in de z.g.n. regering de hele zaak (s.l.m.)privaticeren en aan de suri ondernemer overdragen,dan zie je wonderen gebeuren.

  Dan draait de slm op volle toeren en kan meerdere malen per week over en weer gaan met dikke winst..

  Maar zolang die criminelen het voor het zeggen hebben,dan krijg je alleen maar verlies lijdende overheids bendes..


  Maak melding
 26. Ik geniet van mijn vakanties met mijn familie en vrienden in het Caraibisch gebied. suriname is gelukkig niet op mijn schema. Geen gelul met een visum en geen uitbuiterij door de SLM/KLM/MARTINAIR.
  Veel plezier in jullie paradijs.


  Maak melding
 27. Wie is nauw dom? De vliegmaatschappijen of de Surinamers die ondanks de hoge prijs toch een ticket kopen. Er is vaak opgeroepen tot een boycot, maar er was geen interesse voor.
  Dure tickets en 100% controle; we laten het machteloos over ons heen komen. Wanneer gaan we meer lef tonen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES