Aanhouding na zending wapens naar Suriname

14

Een 37-jarige man uit Amsterdam zit vast voor het leveren van acht semi-automatische aanvalsgeweren die in Suriname in beslag zijn genomen. De rechtbank in Amsterdam bepaalde donderdag dat de man nog drie maanden mag worden vastgehouden meldt Novum Nieuws.

De machinegeweren zijn in november gevonden in een woning in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. In die woning is op diezelfde dag in de Surinaamse hoofdstad een 43-jarige Nederlander uit Den Haag aangehouden. Hij is vorige maand door de rechtbank in Paramaribo veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden.

Na zijn aanhouding startte de Dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten (KLPD). De vuurwapens bleken afkomstig uit de Verenigde Staten, gekocht op een wapenbeurs in Florida. Vermoedelijk zijn sinds 2006 in de VS twintig tot vijfentwintig vuurwapens in opdracht van de in Nederland aangehouden verdachte aangekocht en verscheept naar Suriname.


14 REACTIES

 1. de groep van bouterse waren ook nederlanders
  en nu weer een andere groep,ze blijven maar komen.de idioten uit nederland proberen van suriname een troep te maken.


  Maak melding

 2. En ik heb de grootste moeite om drie koffers met geschenken naar de Dominicaanse Republiek te vervoeren. Legaal, met alle douane papieren en exportvergunningen. Doe ik iets verkeerd? Wie legt me dit uit? Hoe krijg je in godsnaam wapens vanuit Amerika naar Suriname? Ja, met geld, niets anders. Rotzooi, omkoping en een heleboel andere shit waar ik vreselijk boos om wordt. Deze criminelen horen voor hun leven in Santo Boma thuis.


  Maak melding

 3. Dus er zijn nog twaalf tot zeventien van die wapens zoek.Wat ik niet begrijp is dat die vent die in het huis met de wapens is aange
  houden slechts achtien maanden moet zitten, als hij die tijd uitzit want dat is ook een vraag terwijl de zoon van Bouterse voor wapen
  smokkel acht jaar moet brommen; kan iemand mij dat soms uitleggen? PS. mijn opmerking heeft niets te maken met de persoon Bouta want ik ken de man niet bij mij gaat het om de klasse-justitie in Suriname en de betrouw
  baarheid want volgens mij klopt daar geen reet van het justitie apparaat IK WEET WAT IK ZEG.


  Maak melding

 4. Het is maar goed dat deze wapens in beslag zijn genomen en de verdachten vastzitten. Maar waarom krijgt die Hagenees slechts 18 maanden cel? Als de wapens in verkeerde handen terecht zouden komen, zou Suriname weer worden opgeschrikt met meer roofmoorden en gewapende overvallen.
  Ik ben het eens met nr.2 (blaka Bakra): levenslang achter de tralies. Of tenminste 25 jaar. Het onderscheppen van deze 8 geweren is slechts een druppel op een gloeiende plaat, want er zijn vast wel lieden die met succes wapens in Suriname binnensmokkelen, gezien het stijgende aantal roofmoorden en gewapende overvallen.


  Maak melding

 5. Waarom doen wij alsof wij donderslag horen bij heldere hemel? Of denken wij nou werkelijk dat er geen illegale wapens in het land circuleren? Geloof maar niet dat alle schiettuig is ingeleverd.


  Maak melding

 6. Als er weer een staatsgreep op komst is in Suriname, zou het mij niet verbazen. Het blijft toch een land waar de rechterlijke macht helemaal geen grip heeft op een deel van het volk. Machthebbers doen wat ze willen en de President is doet gewoon mee voor spek en bonen. Wie heeft die vent nou ooit tot president benoemd vraag ik me af?


  Maak melding

 7. Alex, weet jij of het Nederlandse Nederlanders of Surinaamse Nederlanders waren? Dat wordt er niet bij vermeld. Het bijven overigens wel idioten, dat ben ik met je eens. Maar niet zo snel oordelen, graag.


  Maak melding

 8. basja Ranki
  don’t take it so hard

  sorry het is niet mijn bedoeling geweest om jou te kwetsen.
  dit is gewoon een aanduiding hoe de zaken zich kunnen afspelen.en zoekt niks erachter


  Maak melding

 9. dat bedoel ik nou; de kleine man mag niets; de grote heren mogen alles!!! er zijn houwers genoeg in suriname; van braziliaanse kwaliteit; daarmee heb je betere resultaat, als je vers vlees(misschien wil nuttigen.


  Maak melding

 10. ik ben zal altijd nooit voor een bepaald persoon kiezen. deze zogenaamde president van
  su alias LIP WEET WAT HIJ DOET. En misschien weet hij ook ervan om de andere de schuld te geven. revo ik denk misschien heb je gelijk 18 maanden en de andere 8 jaar i don’t know
  men weet meer ervan


  Maak melding

 11. Mi tata, srannang kong porie te y tingie.
  Schuld van Pengel, Lachman, Aron, Wijdenbosch, Venetiaan, Bouta, Venetiaan, Brunswijk, Soemita, Somohardjo, Den Uil, Fred Derby, Bruma


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.