Suriname moet intenser hand aan de ploeg slaan

9

PARAMARIBO, 22 mei – Suriname moet dringend aan de slag om echt antwoord te kunnen geven op de economische uitdagingen van het moment. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. Het wordt productie, productie, productie. De vooruitzichten zijn daarom lang niet zo slecht als zou worden gedacht.

Het is het uitgangspunt bij de voornemens en de plannen die nu worden voorbereid. “De enige manier om de stijgende prijzen het hoofd te bieden, is in de productie gaan. We hebben de potentie om meer voedsel te produceren”, zegt Marica. Ook moet meer gebruik worden gemaakt van de natuurlijke hulpbronnen die Suriname rijk is. Wat vooral moet gebeuren is opvoering van het tempo.

Het gaat niet alleen meer om de dreigingen van het moment. Meer dan ooit zal toekomstgericht gedacht en gehandeld moeten worden. “Ik zeg dat ook tegen mijn collega’s. We hebben de potentie om balans te brengen tussen de producten die we importeren en de producten die we exporteren”, aldus Marica. De omslag zal ook de samenleving moeten begeesteren.


9 REACTIES

 1. En die productie structuren waren er meneer Marica. We hadden al onze eigen tegels, drinkglazen en spijsborden of tewel de “Para Industries”.

  Deze is dank zij onze krabbenmentaliteit de grond in geboord.

  Wij beschikten ook over een modern zeeschip, dat op slinkse wijze aan de ketting is gelegd.

  Alleen samenwerken dwars door alle geledingen heen zal ons redden. We zijn maar een klein dorp waar iedereen, iedereen nodig heeft! Ja zelfs de grootste kloyo’s dienen in beginsel te worden aangewend om te kunnen aanpakken. Later kunnen ze nog altijd bijdraaien of eruit worden gewipt.

  No tears over spilled milk!


  Maak melding

 2. Praatjes vullen geen gaatjes. Dus eerst zien dan geloven. Wie is bereid om zijn handen uit de mouwen. Wie gaat de produktie uitvoeren??? Zullen mensen die al hard werken extra hard moeten werken of worden werklozen aan het werk gezet. Er wordt immers geklaagd dat er teveel chinezen geimporteerd worden. Dat zou nooit gebeuren als de surinamers het werk zelf zouden doen.


  Maak melding

 3. Surinaamse politici blinken uit in het slaken van kreten. Bij tijd en wijle en te pas en te onpas roept deze en gene iets en doet vervolgens niks. Nu is het wachten op de volgende slogan van een andere collega


  Maak melding

 4. Marica kan wel “TACHTIG” keren roepen om pruductie, productie en nogeens productie maar de vraag is “WIE GAAN DAT ALLEMAAL DOEN” ????
  Heeft Marica enig kennis van productiebedrijven ?? en wat gaat of wil men gaan produceren???. Nu de prijs van rijs op de internationale markt aan het toenemen is gaat men nu produceren en al die jaren was Marica in “SLAAP”.


  Maak melding

 5. “suriname moet intenser hand aan de ploeg slaan ”

  mw mini-ster marica clifford hoe je wil in godsnaam dit doen? Jullie beschikken niet over deze competenties en dat is genetisch aangelegd bij jullie soort, jullie zijn liever lui dan moe.

  Laat dit soort issues aan de aziaten over die zijn kundig op allerlei gebieden.

  Maar werk ze niet tegen vanuit uw bureaustoel die u enkel verwarmt maar beloon ook ze daadwerkelijk goed.

  Want jullie hebben deze sector naar de mallemoer geholpen.

  onder nps marienburg failliet, surland failliet, sml failliet bruynzeel halve kracht.

  klote zooi hebben jullie van gemaakt.


  Maak melding

 6. blaka boy,

  nee vanaf dag 1 was en is nog steeds dansie dansie dansie dansie dansie dansie dansie dansie dansie dansie dansie dansie dansie dansie dansie dansie dansie en nog eens dansie.


  Maak melding

 7. Sinds wanneer praat een schildpad plotseling over snelheidsprinten? Heeft hij soms last gehad van een boze droom ofzo? Is hij soms met de verkeerde “poot” uit bed gestapt? Alweer een schijnvertoning, maar dit keer van een mini-ster. Hoe lang hoor ik deze, tot op de naad toe versleten, grijsgedraaide plaat? En wat ik nog belachlijker vind, zijn de reacties van sommigen die “halleluja, eindelijk” zullen gillen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.