Pasar Malam Besar in Den Haag geopend

13

Koningin Beatrix heeft gisteren (woensdag 21 mei) met een slag op een grote tongtong, de vijftigste editie van de Pasar Malam Besar in Den Haag geopend. Een tongtong is een hangende, uitgeholde boomstam, die een doffe klank voortbrengt als er op wordt geslagen.

Het festival op het Haagse Malieveld wordt georganiseerd door Stichting Tong Tong, die Indische cultuur stimuleert en kennis van Indische (cultuur-)geschiedenis bevordert. Het evenement duurt tot en met 1 juni.

De Stichting maakte op het festival bekend dat het evenement volgend jaar onder de naam Tong Tong Fair verder gaat.


13 REACTIES

 1. Kwakoe Events naar de rechter, de koningin opent de Tong Tong fair. Ik adviseer de organisatie van Kwakoe eens bij hun javaanse broeders over de schouders mee te kijken hoe het WEL moet.


  Maak melding

 2. Waarom lukt het de Pasar Malam al 50 jaar te bestaan terwijl het Kwakoe-festival na 30 jaar dreigt op te houden?

  Kwestie van goede organisatie en het in acht nemen van regels.


  Maak melding

 3. wat heeft dit met Surinaams nieuws te maken die pasar malam. Surinaams is pasar sore met tom tom (soep) roti, pulauri, pitjil, telo, bojo, doku en vul maar verder met Sranan sani.


  Maak melding

 4. @prema @blaka bakra

  Omdat surinames (met name de creoolse tak) uit jaloezie op elkaar alles afbreekt wat goed is. Ze hebben Suriname na de onafhankelijkheid afgebroken en gaan dagelijks ermee door. Ook in NL gebeurt het. Heb meegemaakt dat uit één Surinaamse vereniging uit onvrede 4 verenigingen zijn ontstaan. Want ze wilden allemaal subsidie (“soepsidie”)


  Maak melding

 5. als ik de verschillende reactie goed hebt gevolgd.dan komt dit bij over als kwakoe events niet zedelijk is verklaart en hebben automatische geen bestaands recht.als dit werkelijk zo is,dan is het niet uitgesloten dat men van die free for all situatie krijgt.in elk geval beginnen jullie alvast een voorbeeld te nemen bij malam en milan.


  Maak melding

 6. Wat heeft “Pasar Malam” op het Malieveld van Den Haag met Suriname(rs) van doen???…

  Waarom staat het überhaupt op deze voor & over Surinamers bestemde webpagina…

  gaarne nieuwsbericht doorverwijzen naar de INDOkliek…


  Maak melding

 7. @NATIONALIS
  -1- Er zijn veel overeenkomsten met SME ( oud kolonie, succesvol gebeuren itt Kwakoe, javanen.)
  -2- Krijg de indruk dat jouw reactie meer gemotiveerd is door een aantal vernietigende uitspraken mbt Kwakoe. 😉


  Maak melding

 8. Ik denk dat deze organisatie entree moet heffen anders overleef je het niet.
  En juridisch moet je jezelf goed indekkken.
  En vooral niet storen aan al die mensen met grootspraaks. Je bent in dit land gebonden aan wetten en regels die nageleefd moeten worden ook aspecten van milieu moet je in acht nemen. Kijk mensen, ik geef een voorbeeld als je bord met eten helemaal leeg heb gegeten in misschien 10 minuten maar vergeet niet de inspanning/voorbereiding met de auto naar de supermarkt stervensdruk, bij thuiskomst boodschappen lossen, soms sjouwen naar 3 of 4 hoog en daarna alle ingrediënten samenstellen en daarna koken en daarna wordt het eten geserveerd. Ai boi ik heb lekker gegeten. Maar denk na?

  Ik dank u


  Maak melding

 9. @ nr 7 nationalis,
  Dan moeten al die berichten mbt. kwakoe, slavernij verleden/herdenking, creoolse culturele festiviteiten etc ook verwijderd worden.
  Of hebben soms alleen maar de negers het recht om hun ‘ding’ te doen terwijl de rest maar zich aan hun moeten aanpassen???
  Laat iedereen maar z’n ding doen, dan komen er geen problemen en is iedereen tevreden.

  Pasar Melam is geweldig, Het incompetente bestuur van Kwakoe kan daar een voorbeeld aan nemen. Ik denk dat nationalis gewoonweg jaloers is op hun, daarom zit ie te kankeren als een zieke geit.


  Maak melding

 10. Deze happening in Den Haag heeft wel degelijk iets te maken met de Surinaamse Gemeenschap in Nederland en eigenlijk ook met Suriname.Behalve het lekkere eten en de mooie muziek en de andere cultuur maar met de roots van vele Surinamers en SurNed’s.
  Ze hebben allemaal dezelfde oermoeder en oervader.


  Maak melding

 11. Noem ze maar op Kwakoe, Pasarmalam het is allemaal een stukje zelfbedrog. Holland is geen Suriname en of Indonesia. Als u zich zo wenst te gevoelen, zult u at the end of the day moeten verkassen naar het oord van uw hart. U zult anders sterven in hoop en nostalgie. Je kunt als mens niet ten eeuwige dage blijven zoeken.


  Maak melding

 12. Nationalis (afrikaans?)

  Kwakoe kun je vergelijken met het symbolisch standbeeld van kwakoe de ketenen zijn los/gebroken dit betekent dat er nu een tijd van chaos, wanorde, onrecht en incompetentie aanbreekt.

  Toen de ketenen nog vast waren was er orde en netheid, het werk werd keurig gedaan en alles was goed georganiseerd. Er waren regels en wetten die nageleefd werden.

  Dit is heel goed te zien bij de nps.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.