dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVissers in Suriname willen noodingreep regering

Vissers in Suriname willen noodingreep regering

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 mei – De regering zal direct moeten ingrijpen wil de visserijsector bespaard worden van de ondergang. Dit stelt de Suriname Seafood Associatie, SSA. Om hun standpunt kracht bij te zetten, is heftig gedemonstreerd bij het parlement. Ook is de vaargeul van de Surinamerivier enige tijd afgesloten met visvaartuigen.

Duizenden vissers zijn radeloos. De stijgende exploitatiekosten houden al de meeste schepen aan wal en het wordt al maar erger. “De regering moet meteen ingrijpen om werkgelegenheid te behouden voor zeker zevenduizend personen”, zegt SSA-voorzitter Prahlad Sewdien. Reeds is aan de bel getrokken bij het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij.

Grootste pijnpunt is de stijgende benzineprijs. Staatsolie rekent de prijs op de wereldmarkt door, wat een verongelijkt gevoel nalaat. Prijzen voor vis en garnalen zijn vrij stabiel. “We worden uitgemolken door Staatsolie”, aldus Sewdien. De vissers willen subsidie om tenminste breakeven te draaien. Ook is meer bescherming nodig tegen piraten en illegale visserij.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
  1. Vanwege de inflatie en hoge brandstofprijzen lijkt het me, dat de prijzen van vis en visprodukten ook aangepast moeten gaan worden aan de huidige situatie. De visserij moet gewoon evenredig aan de kosten, de prijzen ook gaan verhogen. Voor de export vooral.


    Maak melding
  2. Er zijn vele praatjes gehouden waarin ons voorgehouden werd dat Staatsolie een organisatie is die moet bijdragen aan de ontwikkeling van het land. Staatsolie is met geld van de samenleving opgebouwd. Mag het volk a.u.b. wat hiervan terugzien? Als de bushouders hun tarieven willen herzien moeten er allerlei berekeningen gemaakt worden; waarom geldt dat niet voor Staatsolie? Zou het ook geen goede afspraak zijn om Staatsolie aan Surinaamse bedrijven tegen kostprijs levert? De centrale vraag voor de regering moet steeds zijn: hoe krijgen we economische ontwikkeling i.p.v. hoe krijgen we zoveel mogelijk winst die we vervolgens mogen verkwisten?


    Maak melding
  3. mensen in suriname; ja u leest het goed; iedereen die een grond bezit; veel kanalen laten graven en veel meer gaan hengelen en veel meer zoetwater vis eten die met je eigen hengel is gevangen en NIET ZEUREN over benzine prijzen; en alle kaaimannen afschieten in het donker, zodat je je eigen gevangen vis verkoopt op de plaatselijke markt en dat iedereen dit protein naar binnen krijg die het gezondst is wat suriname te bieden heeft, vooral voor opgroeiende kinderen is dit het beste wat de hersenen nodig heeft om verder te ontwikkelen…. vis vis vis… suriname zit er vol van…hoe meer openruimten een vis heeft om te zwemmen; hoe meer vis vermenigdvuldig; maar aangezien alle surinamers met 100- hectaren grond al hun grond niet optimaal bewerken, lijden ze allemaal straks honger en willen ze allemaal alleen yaribaka en trapoen eten; die ze toch laten wegvangen door de japanners en alle illegale buitenlanders….


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES