Suriname bij start Unie Zuid-Amerikaanse Naties

3

PARAMARIBO, 21 mei – Suriname zal aanwezig zijn bij de oprichting van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties, Unasur. President Ronald Venetiaan zal het oprichtingsverdrag mee ondertekenen in Quito, Ecuador. Een historisch moment, stelt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

In Quito zal niets minder dan de juridische en institutionele basis gelegd worden voor integratie op het Zuid-Amerikaanse continent. “Het verdrag voorziet onder meer in de doelstellingen, de organen, de besluitvormingsprocessen en de betrekkingen met derden”, meldt Buitenlandse Zaken. Dankzij Suriname’s deelname, wordt het Nederlands één van de officiële talen.

Ook Engels, Spaans en Portugees zullen er gebezigd worden. “Het integratieproces van de lidlanden zal overigens stapvoets en flexibel geschieden, waardoor zij zelf het eigen tempo kunnen bepalen bij het aangaan van verplichtingen en de uitvoering van afspraken in Unasur-verband”, aldus Buitenlandse Zaken. In 2000 is in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia besloten tot oprichting van Unasur.


3 REACTIES

  1. dit is een heel goed begin,met vallen en opstaan leert men lopen.liever op deze manier dan lid te worden van die grotere boys waar je eigenlijk geen inspraak hebt.en niet te spreken over een vetorecht.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.