zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname en Guyana vinden raakvlak in veiligheid

Suriname en Guyana vinden raakvlak in veiligheid

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 20 mei – Suriname en Guyana hebben hetzelfde belang te verdedigen in het gemeenschappelijke grensgebied. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De welig tierende criminaliteit zal dan ook gezamenlijk worden aangepakt. Bureaucratie en xenofobie mogen geen barrières meer vormen.

Onbekendheid met elkaars manier van werken heeft de veiligheidsdiensten al te lang belet behoorlijk samen te werken. “We moeten gezamenlijk aanpakken. We hebben lang informeel gewerkt, maar de tijd dat criminelen dachten hun gang te kunnen gaan omdat de beide landen niet samenwerkten, is voorbij”, zegt Santokhi. Er zijn harde afspraken gemaakt met zijn Guyanese ambtgenoot Clement Rohee.

Onder meer zullen speciale communicatielijnen worden aangelegd tussen de politiekorpsen. Ook zal minstens eenmaal per jaar ministerieel overleg worden gevoerd over de samenwerking. Vanuit Guyana zal de aanpak van zeepiraterij door Suriname krachtiger ondersteund worden. “De veiligheid van onze burgers staat centraal. We zijn nu niet langer alleen maar een telefoonnummer of emailadres voor elkaar, we gaan elkaar echt steunen”, zei Rohee.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
 1. Misschien is het beter dat suriname gescheiden wordt westelijk deel van de saramacca rivier toebehoort aan Guyana en suriname oostelijk deel een apart land.

  Immers de ontwikkeling wordt tegengehouden bewust door bepaalde groep.
  Net zoals burnham dat deed nu Jadeo het heeft overgenomen groeit het land explosief.


  Maak melding
 2. de tijd van half mens half vis is volgens santohi voorbij.
  suriname en guyana gaan nu samen werken om de criminaliteit samen aan te pakken. goed geluid maar voor hoelang


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES