dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomie“Prijs rijst in Suriname lager dan op wereldmarkt”

“Prijs rijst in Suriname lager dan op wereldmarkt”

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 mei – De prijs van rijst op de lokale markt is beslist lager dan die op de wereldmarkt. Dit zeggen rijstverwerkers en –exporteurs. Klachten van consumentenorganisaties en sommige politici berusten zijn niet terecht. Of de prijs wordt elders in de distributieketen opgeschroefd.

“De prijs ligt beslist lager dan van de export. Hier is slechts een verhoging van twintig procent doorgevoerd. Op de wereldmarkt is de prijs wel honderd en twintig procent gestegen”, zegt voorzitter George Pahlad van de Vereniging van Rijstexporteurs, VRE. De verdubbeling van de prijs in de winkel moet dus ergens anders aan liggen. De consument moet hoe dan ook het gelag betalen.

De verwerkers, in feite de grote opkopers, schuiven van zich af. “Er zijn winkeliers die misbruik maken van de situatie. Wij willen een model uitwerken dat de prijs betaalbaar houdt”, aldus Pahlad. Met de regering wordt nu druk overleg gevoerd. Er zal meer moeten gebeuren dan alleen maar de prijs kunstmatig drukken. De kostprijs stijgt evenzeer en er is behoefte aan financiering.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. de winkeliers maken misbruik van de situatie.
  dit zegt voorzitter George Pahlad van de Vereniging van Rijstexporteurs

  als dit werkelijk zo is dan moet de overheid niet dralen om de prijs op drijvers te laten arresteren en opsluiten. alleen met keiharde maatregelen kan men dit land nog redden.


  Maak melding
 2. Als sommige winkeliers de prijs opdrijven, dan ga je toch naar een andere winkel!

  En als alle winkeliers de prijs opdrijven, dan huur je een vrachtwagen, je rijdt naar Nickerie, je koopt een ton rijst en je verkoopt het in Paramaribo: winst voor jou.

  En als je niet genoeg geld hebt voor rijst, dan moet je cassave planten. Het groeit gratis en voor niets. Met dank aan God.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES