dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname serieus over eigenaarschap projecten

Suriname serieus over eigenaarschap projecten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 mei – Suriname wil het absolute eigenaarschap over projecten uitgevoerd via de ontwikkelingssamenwerking met Nederland. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Het standpunt geldt principieel in het contact met Den Haag. Suriname wil zelf zijn prioriteiten bepalen en kan elke bemoeienis missen.

Dat is ook al kenbaar gemaakt. “We willen niet zoveel consultants meer naar hier halen”, zegt Van Ravenswaay. Het legt weinig zoden aan de dijk en de efficiëntie wordt er ook niet beter op. De laatste twee jaar zijn maar twaalf projecten uitgevoerd. Dat heeft beslist niet aan Suriname alleen gelegen. Door bureaucratie van Nederlandse zijde heeft een groot deel van de projectvoorstellen het niet gehaald.

De kritiek vanuit de Tweede Kamer is dan ook niet terecht. “Op deze manier doorgaan is onszelf voor de gek houden. We naderen het einde van de relatie en we streven naar beëindiging van het Verdrag van 1975 in 2010. Suriname bepaalt zelf zijn prioriteiten. Als dat niet kan, kunnen we kort zijn. Dan moet een andere minister of een andere regering maar zien hoe dit aan te pakken.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. Spierballentaal.Heel goed,maar dan moeten alle ministers zo reageren en o.a. ook de natuurlijke hulpbronnen beter beheren en niet de lessen laten voorlezen door multinationals.”Geloof in eigen kunnen” heet dat.


  Maak melding
 2. Van Ravenswaay,
  is een minister met energie
  de schijnheiligheid van nederland hebben velen nog niet door.hoe langer men suriname op de lange baan kan houden des te beter voor die hollanders.
  de stiefmoederlijke behandeling vanuit nederland maakt dat suriname nooit volwassen wordt.de hollanders hebben altijd bepaald wat in suriname moet gebeuren en steeds gaat het de verkeerde kant op.


  Maak melding
 3. Suriname kan pas naar volle wasdom groeien als een bepaalde etnische groep niet meer bedelt om geld en excuses.
  Deze houding maakt je eerder afhankelijk dan onafhankelijk en Nederland speelt daar op in.
  Indonesië staat het al jaren niet meer toe gepaaid te worden door hun voormalige kolonisator.
  Wanneer gaat Suriname hetzelfde doen?


  Maak melding
 4. Meneer van Ravenswaay trekt u niet een te grote broek aan ? Moeten de oorzaken niet eerst eens binnen eigen gelederen gezocht worden ? Zomaar even eigenhandig de ontwikkelingssamenwerking met Nederland over boord gooien ligt niet binnen uw competentie. Er is namelijk nog genoeg uit het verdrag te halen wat ten goede komt aan het VOLK van Suriname !


  Maak melding
 5. wat is er mis met samenwerking???, steeds worden er oude koeien uit de sloot gehaald die niet meer van deze tijd zijn. wat is er verkeerd aan kennis te delen die wellicht daardoor goedkoper is (denk aan de waterwerken)waarom het wiel opnieuw uitvinden als het al bestaat, nee handiger is als zovelen hier hooghartig roepen dat suriname hetzelf moet gaan doen en zich moet losmaken van hun voomalig kolonisator pppppffffffff. kijk naar europa waar landen elkaar helpen met het bedenken van oplossingen voor vraagstukken die leven. tuurlijk halen die niet altijd de schoonheidsprijs, maar ik krijg nu het idee dat veel mensen kritiek leveren maar zelf niet eens tot tien kunnen tellen, wel makkelijk om te roepen vanaf de zijlijn. steek eerst de hand in eigen boezem en accepteer dat de wereld niet alleen bestaat uit het roepen dat het gras mooier is bij de buurman


  Maak melding
 6. eisen stellen zodat men het geld lekker kan opmaken onderling. wat hebben ze met dat geld gedaan die ze hadden gekregen van die bkaras? kan iemand dat verklaren?


  Maak melding
 7. Wat een “taalgebruik” van een “BEDELAAR” die nog eisen stelt. Wij moeten zelf bepalen “WAT TE DOEN MET DE GELDEN” wat een term is van vele voorgaande jaren en waar men miljarden keiharde nederlandse guldens heeft ontvangen maar vraag niet waar al dat geld gebleven is, en dan wederom aanhalen “WIJ MOETEN ZELF BESLISSEN”. Ik hoop dat de nederlandse regering dit niet toelaat, want anders zullen de restanten ook in de zakken van deze heren verdwijnen.
  Ik hoop dan ook dat de prjecten gerealiseerd worden onder supervisie van nederland.


  Maak melding
 8. Was het niet dezezelfde Minster die vond dat er te weinig blijft hangen aan de strijkstok bij de ontwikkelingshulp? Suriname moet er financieel meer aan overhouden. Suriname wil cash geld zien en zelf bepalen wat ze ermee doet. Zo werkt de ontwikkelingshulp niet. Dat men dat maar niet kan beseffen is jammer. De hulpverlener is ook rekenschap verschuldigd aan de Tweede kamer. Buitendien is de overeenkomst door twee partijen getekend en ook bepaald wat de werkwijze zal zijn. Dus hier staan roepen dat de overeenkomst over de helling moet is jezelf een brevet van ongeschiktheid geven. Er is voor het Surinaamse volk nog veel uit te halen als je dat kundig weet te doen.


  Maak melding
 9. Wie is er nou gek, WIJ of die bakra’s? Denken jullie nu echt dat Nederland zomaar geld gaat weggeven aan die zakkenvullers? Zie mijn eerdere reacties. Kom op zeg, als ik geld geef wil ik weten waar het blijft, punt uit. Gespierde taal of niet. Dan gaat gewoon de kraan dicht. Heb je dan wat gewonnen? Leuk gedacht: Geef maar geld, maar WIJ bepalen hoe het besteed wordt. Nou kijk naar de Antillen. De brug over de Annabaai heeft 160 miljoen Us meer gekost dan begroot. Waar is dat geld gebleven? Zo gaat dat ook in Su. Nederland heeft grote schijt aan die grote bekken, echt waar.


  Maak melding
 10. Ik denk dat als het resterende geld in Su handen komt dat dat geld rechtstreeks naar de handen van de minister gaat en niet naar de bevolking van Su


  Maak melding
 11. Ravenswaay,

  was jij niet die persoon die zei: we moeten specialisten uit het buitenland hier halen en gebruiken en nu mogen deze mensen die in het land inevsteren niet over je schouder meekijken..

  volgens mij zijn er heel veel projecten in suriname om deze redenen mislukt. geef een kind een gevulde snoeppot voor het hele jaar. en dit is binnen een week leeg. want een kind heeft geen besef wat een jaar inhoud.

  maarja Ravenswaay wil weer een vette bankrekening overhouden.

  1 mijloentje voor het project en een miljoentje voor mijn project thuis.
  wat een smeerlap is die man en betrouwbaar als een een vatdoek.

  Ravenswaay doe eens een heel klien projectje goed afronden voordat je met een echte grote project start want je loopt te hard van stapel. oftwel reactie een kip zonder kop.

  word tijd dat ze je een keer na huis trappen maat. ga werken luchtverkoper.

  gr. maarten


  Maak melding
 12. van ravenswaay,

  eigenaarschap projecten!! weet je wat het probleem van jullie is ???

  Als de koe geen melk meer geeft wordt deze geslacht en opgegeten dat is jullie attitude.


  Maak melding
 13. Ik wil even iets benadrukken en dat is kijk maar naaar de buurlanden van suriname guyana en frans guyana en kijk even verder over de grens naar Trinidad dan zie wat voor geweldige groei deze landen hebben meegemaakt en nog steeds meemaken.

  Waar blijft suriname???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES