vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit NederlandKNVB maakt speciale Suriprofs bokaal zoek

KNVB maakt speciale Suriprofs bokaal zoek

-

Does Travel - naar Suriname

De KNVB heeft de speciale Humphrey Mijnals wisselbokaal, die Jong Oranje vorig jaar won na een zege op de Suriprofs, zoekgemaakt. De Suriprofs organisatie heeft daarom voor zesduizend euro een nieuwe beker moeten laten maken, maar de KNVB weigert hieraan mee te betalen schrijft Sportgeschiedenis.nl.

De wisselbokaal is vernoemd naar de beste voetballer van Suriname van de vorige eeuw en wordt jaarlijks uitgereikt na de wedstrijd van de Suriprofs. Vorig jaar won Jong Oranje met 2-0 en ontving daarom deze wisselbeker. Deze ging daarop de KNVB in Zeist. In december vorig jaar bleek echter dat deze nergens meer was te vinden op het kantoor van de voetbalbond. Niemand wist wat er mee was gebeurd.

De Stichting Suriprofs, die de speciale wisselbokaal gisteren zou uitreiken, is verontwaardigd over het gedrag van de KNVB. Het verweer van de bond dat ze niet wist dat het een wisselbokaal was, wordt als zwak beschouwd. Ook vindt de Stichting het van weinig respect getuigen voor de beste voetballer van Suriname van de twintigste eeuw – al helemaal omdat de KNVB weigert mee te betalen aan de nieuwe prijs.

De nieuwe bokaal die gisteren werd uitgereikt aan de Suriprofs na een 3-1 zege op FC Volendam, zal komend jaar worden tentoongesteld in de Olympic Experience in het Olympisch Stadion.

Lees het uitgebreide bericht op Sportgeschiedenis.nl

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Dit is een zeer ernstige zaak.

  Meer wil ik er niet over.

  Ik ben wel benieuwd of men het hierbij gaat laten en wil ook geinformeerd worden over de afloop hiervan.


  Maak melding
 2. daag ze voor het gerecht dan weten ze dat niet moeten sollen met anders mans goed want zo deze gasten.het is de zoveelste keer dat laat zien geenwarde tehechten aan een der zijn trost.plaats het ook in de krant maaak het bekend via de tv schroom niet het aan tevechten


  Maak melding
 3. tja, wat moet je hiervan zeggen. Het tekent het nivo van de bobo’s. Als het een bokaal was die vernoemd was naar een autochtone nederlandse speler hadden ze zeker de kosten voor hun rekening genomen.


  Maak melding
 4. ai BOI koninklijke Nederlandse Voetbalbond.
  KNVB geweldige koninklijke naam maar totaal geen respect.

  Ik vraag me af of ze ook zo omgaan met de Europes Cup bokaal.


  Maak melding
 5. ik vermoed dat men dit verlegd heeft.en is voor mij ook ondenkbaar dat men anno 2008 nog steeds niet kan nalaten om in de sport arena te discrimineren.of anders gezegd jaloers zijn op de surinets.de knvb moet zich schamen om als een idioot te gedragen.er is volgens mij afspraken gemaakt om de surinetsorganisatie te destabiliseren.


  Maak melding
 6. Even aan Rita.Verdonk, vragen of ook tegen de Suriprofs is want ze wil geen slavernij monumenten.
  A tori na fu lafu, zo,n bokaal gaat meestal in een vitrinekast achter slot.


  Maak melding
 7. Schandalig!!!Dat de knvb zo omgaat met een bokaal wat vernoemd is naar Sur beste speler v/d eeuw, getuigt van respectlooshied tegenover Suri’s.
  Daarom respect voor Clarence Seedorf die bedankt heeft, had ie eigenlijk al veel eerder moeten doen, gezien de manier hoe die behandeld is.


  Maak melding
 8. wat erg zeg,gaat de KNVB zo om met bokalen,al is het vernoemd naar 1 der beste spelers,Mijnals,van Suriname?Dat H.Mijnals geen blanke is,doet niets ter zake.

  Sinds wanneer zijn Surinamers autochtonen?no.11,wishfulltinking heb je noh?H.Mijnals is en blijft een ALLOCHTOON mi boi.Zo ook ik.


  Maak melding
 9. Soso lafu mi e lafu, smeken en bedelen om geaccepteerd te worden, als je salaris maar niet zoek is zou ik zeggen.
  Al die zogenaamde zwarte vedetten zitten al op hun droogje en hebben soms, faalangst vandaar het afzeggen en niets anders.
  Een beker voor de harde werkers zou ik gaarne ondersteunen,die man of vrouw die vroeg in de ochtend nog moe is maar toch gaat werken voor zij ondankbare werkgever.


  Maak melding
 10. Laten we even wachten op wat hier feitelijk aan de hand. Laten wij een keer niet voor onze beurt spreken. Ik wil niet anders geloven dan dat e.e.a. op een misverstand berust.
  En ook al is het ding zoek, wij Suris zijn er nog.
  Noeste arbeid komt alles te boven, ja zelfs een simpele bokaal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES