zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaams Hof van Justitie versterkt langzaam aan

Surinaams Hof van Justitie versterkt langzaam aan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 mei – Het hof van Justitie sterkt langzaam maar zeker aan. Behalve dat nieuwe leden worden toegevoegd, zijn ook maatregelen getroffen om de aanwas te verzekeren. Het maakt deel uit van het aansturingsbeleid van versnelde verandering en ketenversterking.

De vruchten zijn merkbaar sinds de introductie in 2005. Alle onderdelen van het justitieel apparaat worden aangepakt op zwakke punten. Uiteindelijk moet de dienstverlening op aanvaardbaar peil belanden, zodanig dat de rechtszekerheid gegarandeerd wordt. De veranderingen bij de rechterlijke macht zijn niet gespeend van maatschappelijke fenomenen. Meest opvallend is de aanwas van vrouwelijke magistraten.

Onder de drie rechters die pas het Hof zijn komen versterken bevinden zich twee vrouwen. “Het is een uitdaging voor de mannen om ook te gaan studeren en te solliciteren voor beroepen, zoals de rechterlijke macht”, zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie tegenover de Ware Tijd. Het ligt aan de samenleving te bepalen hoe om te gaan met deze balansverschuiving.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES