Studenten uit Suriname stagiair Fontys Hogeschool

0

PARAMARIBO, 17 mei – Surinaamse studenten journalistiek mogen voortaan stage lopen in Nederland. De Academie voor Hoger Kunst- en Cultuuronderwijs, AHKCO, en de Nederlandse Fontys Hogeschool voor journalistiek werken samen voor dit doel. De eerste drie geselecteerde studenten vertrekken binnenkort.

De drie zijn eerst getoetst om een aantal criteria. De academie voelt zich een flinke stap verder. “Dit is echt een mijlpaal voor ons. Conform alle afspraken kan de eerste student vertrekken naar Nederland”, zegt Jane Kolf, cursusleider Journalistiek op de AHKCO, tegenover de Ware Tijd. Er zijn vier radiostageplaatsen beschikbaar bij Radio Nederland Wereldomroep.

De Wereldomroep draait ook op voor de stagekosten Aan de selectie zijn twee maanden stage voorafgegaan bij Wereld Omroep Suriname. “Wij hopen dat ze een heel goed portfolio aanleggen. Bij hun terugkomst zullen zij dat presenteren. Dit om vooral overige studenten aan te moedigen hun best te doen, om voor het volgend jaar ook in de selectie te vallen”, aldus Kolf.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.