dinsdag, mei 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameStaking middelbaar onderwijs Suriname voorbij

Staking middelbaar onderwijs Suriname voorbij

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 mei – De staking in het middelbaar onderwijs lijkt voorbij. Hoewel de Bond van Leraren nog een definitief besluit moet nemen, schijnt een schikkingsvoorstel van de rechter de doorslag te geven. Zowel de leraren als de regering moeten een stap terug doen.

Volgens het voorstel zal een onafhankelijke derde bemiddelen over geschilpunten. Ook moet de staking worden opgeschort gedurende twee maanden. De regering dient van haar kant het kort geding tegen de bond op te schorten. De twee maanden zijn ongeveer gelijk aan het restant van het schooljaar. Gaat de BvL akkoord, dan is voor dit jaar de druk van de ketel.

Studenten en ouders kunnen weer gerust ademhalen. Frappant is dat het voorstel komt van dezelfde rechter die aanvankelijk afgewezen was door de bond. Die heeft aangegeven geen vertrouwen te hebben in de magistraat, omdat hij bij een eerder staking in het voordeel van de regering besliste. De regering lijkt ook niet meer geneigd de nieuwe beloningsstructuur voor ambtenaren uit te voeren. De leraren hadden daar ernstig bezwaar tegen geopperd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. hehe eindelijk kan ik mijn reaktie geven over de gang van zaken in het onderwijs inderdaad wat mij gelijk opvalt is dat valies niets moest hebben van deze rechter ik heb vaker gezeg dat niet weet wie gelijk heeft in deze geschil maar als ik alles wat ik lees en daaruit mijn conclussie trek dan ga ik twijfelen aan de capaciteiten van valies want niets is goed ik ben benieuwd wat hij over een paar dagen gaat roepen volgens mij is het probleem het koffertje zelf hij is bezig met eige belang en niet met het belang van het onderwijs word tijd dat hij gedump word ,


  Maak melding
 2. ik denk dat het geen valies gezegd heeft in de pers, de rechter dit besluit heeft doen nemen anders had de rechter wel in het voordeel van de regering beslist.


  Maak melding
 3. onzin nummmer 2 het is nooit goed en ik vind wat jij zeg een heel makelijk echtwaar en dan vraag nou aan jou had de rechter anders besloten dan waren ze niet goed recht is recht in jou voordeel of in jou nadeel anders kan je aan de gang blijven wat een onzin beweer jij nu sorry hoor


  Maak melding
 4. ze zeggen:de jeugd is de toekomst van morgen, maar zij breken de toekomst van de jeugd zelf.als ze geen les willen geven aan de kinderen hoe gat de jeugd dan de toekomst van morgen zijn?!!!!!!!!!mek valies FREK


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES