MA International Relations in Suriname mogelijk

1

PARAMARIBO, 16 mei – Afstuderen als Master in International Relations kan binnenkort ook in Suriname. De Anton de Kom Universiteit van Suriname en de University of the West Indies, UWI, bieden het anderhalf jaar durende opleiding aan. UWI stelt docenten beschikbaar. De kosten zijn de voornaamste hobbel geweest bij de onderhandelingen met de regionale universiteit.

Er is ruim anderhalf jaar onderhandeld. De UWI biedt de opleiding aanemerkelijk duurder aan. De kosten zijn voor Suriname teruggebracht naar vijfduizend dollar per kandidaat. “Het is voor ons bijzonder, omdat we in staat gesteld worden een bekende mastersopleiding die door de UWI wordt verzorgd, naar Suriname te brengen”, zegt universiteitsvoorzitter Allan Li FO Sjoe tegenover de Ware Tijd.

Er hebben zich intussen ruim twintig kandidaten aangemeld. “Het opleiden van Surinamers in deze richting is een bijzondere aanwinst voor Suriname”, aldus Li Fo Sjoe. Carrieremogelijkheden komen zowel lokaal als internationaal open te liggen. Intussen wordt vanuit de universiteit getracht zo gauw mogelijk zelfstandig mastersopleidingen aan te bieden.


1 REACTIE

  1. de stundenten die de studie gaan volgen moeten later dan wel, als ze zijn afgestudeerd, wel in suriname investeren.

    daarvoor moeten de regering investeren in suriname makkelijker en beter maken. anders zullen de studenten na hun studie naar het buitenland vertrekken en heeft dit dan totaal geen zin.

    ALS JE IETS DOET, DOE HET DAN GOED.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.