‘Lekker wentelen in schuld en schaamte’

5

Trouw columnist Elma Drayer gaf in de krant haar mening over excuses in verband met het Nederlands slavernijverleden. De gesproken column is hieronder te zien en te horen. Oordeel zelf maar en reageer ook op de site van Trouw.


5 REACTIES

 1. het is meer dan duidelijk gebleken dat de nederlanders niet geconfronteerd dienen te worden met de slavernij verleden.
  die bleekgezicht van elma drayer was alles behalve rooskleurig,ze probeert steeds de heer van bommel in een hoek te drijven met zeer slechte argumenten dat meer lijkt op stukje propaganda voor de zittende regering.
  p.r.vrouwe moet suriname een vergelijk maken met indonesië of zuid africa.


  Maak melding

 2. Weer zo’n koloniale trut die niet eens Paramaribo kan uitspreken.Lekker 300 jaar slavernij blijven bagataliseren, maar wel 5 jaar oorlog helemaal uitwringen met op elke hoek een monument en een verzetsmuseum. Pluer toch op, als je op zo’n hautaine manier over het slavernijverleden praat mag je je excuses stoppen in een plek waar de zon niet schijnt.


  Maak melding

 3. Deze hangborstige verlepte blonde vrouwmens gaat gemakshalve eraan voorbij dat nederland heden ten dage nog steeds vruchten plukt van hun slavernijverleden en dat dus de huidige generatie volop ervan geniet.
  Maar enfin, it’s not right but it’s ok.
  We moeten ook niet meer zeuren over excuses. Die moeten vanuit het hart en overtuiging komen en niet omdat het wordt opgelegd. Nederland zegt sorry en vervolgens gaan ze over tot de orde van de dag.
  Zijn wij nazaten van de slaven dan iets opgeschoten???????


  Maak melding

 4. Zodra mensen hun tegenstander persoonlijk gaan aanvallen is dat altijd een teken van verlies. Je kan niet inhoudelijk winnen dus ga je het heel laf op de persoon spelen. Mijns inziens kan je deze discussie nog wel winnen, maar door woorden als “trut” “hangborstige vrouwmens”, “pleur op” te gebruiken wint deze persoon de discussie.


  Maak melding

 5. Beste Ideetje,
  Ik zal nooit een discussie aangaan met een nederlander die en de overtuiging heeft dat de slavernijverleden niet meer toe doet en op al hem/haar ten dienste staande podia dit ook verkondigd.
  Ik heb gewoon op mijn wijze gereageerd omdat ik bij voorbaat weet dat een discussie over dit onderwerp nooit en te nimmer een surinaams overwinning wordt.
  Met haar stellingname valt ze ook alle nazaten van de slavernij persoonlijk aan. Dus waarom zou ik haar ook niet persoonlijk mogen aanvallen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.