zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentKwakoe festival dit jaar niet naar Almere

Kwakoe festival dit jaar niet naar Almere

-

Does Travel - naar Suriname

Het Kwakoe festival komt niet naar Almere dit jaar. Dat laat Almere City Marketing weten, meldt Omroep Flevoland. Kwakoe is hét evenement voor Surinamers met sport, muziek en vooral veel eten.

De organisatie van het evenement wilde verhuizen van Amsterdam naar Almere. Almere City Marketing heeft samen met de Kwakoe-organisatie tevergeefs gezocht naar een geschikte locatie.

Eerder viel het Polderpark al af, woensdag is bekend geworden dat ook stadslandgoed De Kemphaan het Kwakoe festival vooralsnog niet wil huisvesten. Het Surinaamse feest zou anderhalve maand gaan duren en dat vindt de Kemphaan te lang.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. ….. maar toch in Amsterdam Zuidoost ?????

  Komt er nog uberhaupt een Kwakoe Festival (dit jaar???)

  Straks blijven we nog met lege handen en allemaal verliezers.

  Dank aan allen die daarvoor verantwoordelijk zijn.


  Maak melding
 2. Er komt sowieso een festival in Zuid Oost in het Bijlmerpark.
  Alleen de huidige organisatie is aan het kijken of ze de naam Kwakoe ook ervoor mogen gebruiken.


  Maak melding
 3. het kwakoe festival komt niet naar almere dit jaar en de komend jaar ook niet.dit moet duidelijk aan de gasten bekend worden gemaakt.
  kwakoe festival lijdt aan een chronische ziekte en gaat langzaam maar zeker dood.dank zei de sranaman zelf.


  Maak melding
 4. Waarom verliezen surinamers altijd hun festivals, of waarom kunnen wij als surinamers onze culture of onse feesten behouden kijk als het een hollander was zou het toto de dag van vandaag gewoon doorgaan,


  Maak melding
 5. We moeten omze feesten gewoon in Belgie houden.Daar doen ze niet moeilijk als die ptatas met hun regels.Die karoes organiseren al jaren antilliaanse feesten in Belgie en is op en top!!
  We mogen een les van die Karoes leren wat feesten betreft.


  Maak melding
 6. Beste Granman,

  Ik wist niet dat u rechter bent. Hoezo gewoon komt er een festival in Zuidoost en zeker met de naam Kwakoe?

  Wacht maar af. De zaak dient op 20 mei. Nooit zo zeker zijn van je zaak.


  Maak melding
 7. John vlgs mij vergis jij je, Antilliaanse feesten in Belgie wordt niet door Antillianen/Karoes georganiseerd, maar door
  blanken.

  Chrissie


  Maak melding
 8. Alles wat de Surinamer aanraakt gaat vroeg of laat naar de knoppen omdat wij geen eenheid kennen.Iedereen vecht voor zichzelf.Kijk naar het Dunia festifal in Rotterdam.Elk jaar loopt het goed en het gaat nog steeds goed.Kwakoe hoort is ontstaan in Amsterdam en het zou gek klinken als dit naar een andere stad zou verhuizen net zoals de carnaval.Stadsdeelvoorzitter;laat die fles even liggen en kom op voor je Roots.


  Maak melding
 9. Om even een antwoord te geven op Joli Coeur: Er was sprake van om Kwakoe éénmalig naar Suriname te halen. Maar er bleken weer te veel mensen uit dezelfde ruif te willen vreten! Het is hier in Su niet anders dan in Nederland met die Suri’s hoor! Zelf de fouten maken en dan de schuld aan een ander geven. Leuke mentaliteit. Zelfs in België zouden ze het nog verkankeren, die krabben! En als die bakra’s regels opstellen, dan heb je je daaraan te houden. Weer die typische mentaliteit van: doen waar je zin in hebt en schijt aan alles en iedereen. Daarom gaan sommige dingen in Su ook gewoon naar de kl….! Misschien is dit een beetje leergeld.


  Maak melding
 10. we moeten kwakoe,milan,en al die andere rotzooi, gewoon afschaffen.Het kost allemaal veel geld.En trouwens veel eten daar wordt je dik,van en het kost de staat allemaal geld.

  de organisatorst verdienen heel veel geld ermee. Een kraampje huren voor etents waren kost al bijna gauw 1500 euro.Dus denk maar na om hoeveel geld het gaat.

  Gewoon lekker naar het strand,dat is gezonder.

  tang boeng


  Maak melding
 11. Als Surinamers niet in staat blijken om met vereende krachten richting te geven aan het Kwakoefestival, wat verwachten we dan van een regering in ons land van origine?

  Wij zijn onderling zo verdeeld als de “kolera!”We ‘re lost because we’re totally devided.


  Maak melding
 12. ala ogri e tya wan bun.
  Laten we er vanuit gaan dat iedereen het goed meent, maar niet iedereen heeft dezelfde schouders. Onze positie in de maatschappij maakt ons kwetsbaar. Sommigen worden dan extra gevoelig voor de verdeel en heerspolitiek sa e teki unu


  Maak melding
 13. Beste mensen,

  mentaliteit en houding maakt ook dat Sur. niet hogerop kan klimmen op economisch, onderwjs etc.gebieden.

  Bij en tijdens de organisaties zijn sommige zo egoistisch dat het kan uitlopen op vecht partijen.

  Janny


  Maak melding
 14. misschien moet het feest maar in suriname georganiseerd worden; dan hoef je geen parbo bier meer te importeren in nederland en kunnen de surinaamse catering bedrijven zelf meer aan verdienen; en wie naar de kwakoe wilt, moet dan maar eerst een ticket kopen bij slm …..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES