vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieWeinig vat inflatie op kredietverkeer in Suriname

Weinig vat inflatie op kredietverkeer in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 mei – De versnelde inflatie heeft totnogtoe weinig vat op de kredietverlening. Dit zegt directeur Jim Boussaid van de Hakrinbank. Integendeel blijft de vraag naar kredieten toenemen. De verwachting is dat de trend voorlopig nog aanhoudt.

Vooral vanuit de rijstsector wordt een toename verwacht van de behoefte aan financiering van machines. Dit vanwege de gunstige ontwikkelingen op de wereldmarkt. “Bij zowel de Hakrinbank als bij onze dochteronderneming, de Nationale Trust en Financieringsmaatschappij, was de groei ruim boven het budget. Dit is te danken aan de voortvarende commerciële aanpak ondersteund door een concurrerende tariefinstelling”, zegt Boussaid tegenover Dagblad Suriname.

De kredietgroei heeft de verwachtingen overstegen. De meeste opnames waren voor handel, woningbouw, nijverheid en consumptie. Een mogelijk negatief effect van de inflatie is gebrekkige kredietaflossing. Clienten zouden best wel in financiële problemen kunnen raken door de steeds stijgende prijzen. Om het enigszins in de hand te houden, zal streng gelet worden op de financiële veerkracht van kredietvragers.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. dit bewijst dat we veel moeten investeren in de agrarischhe sector, vooral de rijstsector. nu de prijs van voedsel alsmaar toeneemt moeten we hier goed gebruik van kunnen maken.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES