Suriname gauw partij Europees rechtshulpverdrag

7

PARAMARIBO, 14 mei – Het hoeft niet te gek lang te duren eer Suriname partij is bij het Europese rechtshulpverdrag. Dit zegt de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Maxime Verhagen. Nederland heeft al het voorwerk gepleegd als facilator. Ook wordt van belang geacht dat het rechtshulpverdrag tussen beide landen wordt uitgebreid.

De uitbreiding betreft vooral de uitvoering van strafvonnissen. Veroordeelden mogen dan hun straf uitzitten in eigen land, ook als ze in het andere land gevonnist zijn. Er is dan sprake van strafovername. “Het is juist goed dat Suriname op dit punt zover is om toe te kunnen treden tot het verdrag en wij zullen ons vanuit Nederland inzetten, opdat toetreding zo snel mogelijk zou kunnen plaatsvinden”, zegt Verhagen.

Suriname heeft nog wat huiswerk te doen. Het parlement heeft de toetreding goedgekeurd, maar er is nog geen gepaste wetgeving. ”Ik denk dat het in beider belang is dat Suriname nu toetreedt, zodat op dat punt de overname goed geregeld kan worden”, aldus Verhagen. Met minister Santokhi van Justitie & Politie is ook gesproken over drugsbestrijding en betere justitiële samenwerking.


7 REACTIES

 1. dit kan erg nadelig zijn voor de surinamers in nederland en goed zijn voor de surinet in nederland of in suriname.
  dus surinamers opgepast wij worden in een boobytrap ingeloodst
  het komt niet vaak voor dat nederland zijn diensten aanbied wanneer deze betrekking heeft tot de e.u.
  volgens mij wacht turkije nog steeds op een antwoord van de e.u.


  Maak melding

 2. Staf uitzitten in het land van herkomst? Lijkt me een prima idee. Al die criminele Marokkanen, Turken, Afrikanen, Antillianen en Surinamers hun straf laten ondergaan in hun thuisland-gevangenissen. Wedden dat ze na een week op hun knieën bidden of ze alsjeblief terug mogen naar die viersterren-gevangenissen in Nederland? Snel ratificeren, dit rechtshulpverdrag!


  Maak melding

 3. Vind ik een hele goede zaak.

  straf uitzitten is heel land van herkomst is heel wat anders dan straf uitzitten hier in het oranje hotel


  Maak melding

 4. Nubia, kun je me uitleggen wat het Nederlandse belang dan wel is? En waar woon jij? Is het ver lopen van je huis naar de sociale dienst? Je profiteert wel van de Nederlandse voorzieningen en ondertussen schoffel je alles onderuit! Aan jouw mentaliteit mankeert van alles! Loop eens bij een psychiater langs (zit overigens in het ziekenfondspakket).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.