Identificatie slachtoffers vliegramp Suriname rond

3

PARAMARIBO, 13 mei – De identificatie van alle slachtoffers van de vliegramp te Bensdorp is afgerond. Dit meldt de politie. Het Nederlands Forensisch Instituut, NFI, is erin geslaagd ook de identiteit vast te stellen van de laatste tien. Opgestuurd DNA-materiaal is succesvol geanalyseerd in Nederland en dat binnen relatief korte tijd.

Verwacht was dat het identificatieproces nog maanden zou duren. “Men heeft er veel tijd in gestopt, dag en nacht gewerkt en zelfs in de weekends. Het belang van de nabestaanden werd vooropgesteld. We wilden hen niet lang in het ongewisse laten.”, zegt politiecommissaris Krishnakoemarie Hussainali-Mathoera tegenover de Ware Tijd. Eerder waren reeds negen slachtoffers geïdentificeerd.

Dat was het werk van een team van Surinaamse en Nederlandse specialisten. De nabestaanden zijn intussen al op de hoogte gesteld. De laatste tien geïdentificeerden ziijn de passagiers Kadianadi Amepun, Silvio Amiemba, Regilio Dandie, Raymond Ling, Derrick Stjeward, Kisai-Kisai, Dwight Pinas, Roy Promes, Hiskia Lugard en Edmond Jozua.


3 REACTIES

  1. prima werk verricht en de nabestaanden kunnen nu hun geliefde begraven.

    wat ik zeer jammer vind is dat er figuren in de samenleving zijn die foto’s van de slachtoffers op internet verspreiden met het verzoek om deze door te sturen.
    dit is gewoon asociaal.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.