Balkenende en Verhagen in Suriname

19

Premier Jan Peter Balkenende en minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen zijn gisteravond (maandag) lokale tijd in Suriname aangekomen voor een tweedaags werkbezoek. De twee CDA-bewindslieden werken in Suriname een vol programma af meldt Trouw.

Ze geven dinsdag eerst een persconferentie, samen met de Surinaamse president Ronald Venetiaan. Ook wordt een bezoek gebracht aan een basisschool in de hoofdstad Paramaribo, geeft Balkenende een gastcollege op de universiteit en gaat Verhagen langs bij een opvanginstelling voor criminele jongeren.

Woensdag gaat Balkenende de binnenlanden van Suriname in, naar het economisch hart van het district Brokopondo. De premier legt daar een bezoek af aan de enige stuwdam die Suriname rijk is en aan een houtwinningsproject in de omgeving. ’s Avonds ontmoeten Balkenende en Verhagen de Nederlandse gemeenschap in Suriname in de residentie van de Nederlandse ambassadeur in Paramaribo, Tanja van Gool. Tussen de bedrijven door wordt een breed scala aan besprekingen gevoerd met president Venetiaan en minister van buitenlandse zaken Lygia Kraag-Keteldijk.

Voor Balkenende is het het tweede officiële bezoek aan Suriname. De eerste keer was in november 2005, toen de premier de vieringen rond de dertigjarige onafhankelijkheid bijwoonde. Voor Verhagen is het de eerste keer dat hij als minister in Suriname is.


19 REACTIES

 1. de hollanders zullen er alles aan doen een vinger in de pap te hebben in sme.immers in toebel water is het goed vissen.suriname barst nog steeds van vruchtbare grond en bodemschatten en andere rijkdommen , terwijl voor de wereld-economie moeilijke tijden aanbreken en dat weten deze gasten al te goed.front zal suriname weer gewillig en onderdanig van achteren laten nemen zoals ze gewend zijn te doen.


  Maak melding

 2. Venetiaan zal het niet doen.

  Ik zou op mijn knieen gaan voor Balkenende en ik zou smeken:

  AUB minister president praat met uw kamerleden en neem ons alstublief terug. We hebben een zeer grote domme fout gemaakt en willen weer bij het koninkrijk der Nederlanden horen. We hebben alleen een grote mond gehad maar u weet dat we in 30 jaar een zooitje ervan gemaakt hebben.

  Ik smeek u in de naam van God neem ons terug. Red ons prachtige Paradijs die naar de afgrond dreigt te gaan. We beloven u dat we nooit meer stout zullen zijn. En het niet meer in onze hoofd zullen halen om te doen alsof we het zelf veel beter kunnen dan jullie hoe je een land moet besturen.


  Maak melding

 3. welkom minister en president in ons Sranang, let maar niet op die zeikerds die 30 jaar geleden onafhankelijk wilden worden en nu zitten zeuren Nederland dit Nederland dat


  Maak melding

 4. ik heb vandaag een stuk gelezen in de pers het ging over hoe de ndp en simond denken over deze bezoek simons en de ndp willen raciale sentiementen aanwakkeren vind ik een kwalijke zaak en een deel van de mensen zijn voor een excuse ik zelf ben geen voorstander voor excuse maar als er surinamers zijn die daar baat bij hebben zou ik zeggen vooruit dan maar ik zelf vind het wel goedkope manier om teverden te zijn , ik vraag me af mevrouw simons waneer u voorzitter zijn welgemeende excuse aan onze samenleving gaat aanbieden en aan de nabestaanden voor zijn wandaden die zijn gepleegd onder zijn bewind u ben een politieka met een uitgesproken mening daar hou ik van maar u zwijg als het graf als over u voorzitter gaat waarom?????


  Maak melding

 5. Mee eens heren, er is voldoende aangetoond dat men de afgelopen 30 jaar het land alleen maar de vernietiging in hebben geholpen, de redenen zijn genoegzaam bekend. Zakkenvullerij en eigen belang, corruptie en nepotisme, gebrek aan visie en landsbelang, maar vooral onkunde en incapabele leidersfiguren, rassenstrijd en heel veel trotse en domme mensen… Zo kan ik nog wel even doorgaan. Srefi densi = Slecht zelfbestuur.

  SME is roversbende meets bananenrepubliek. Het is zielig maar waar!


  Maak melding

 6. nee, hij gaat niet met de bleu wings, hij gaat met de klm.
  dus nr.2 niet bang zijn, ze hebben al aangekodigd dat ze aankomen op een frequentie klm.

  goede landing!!


  Maak melding

 7. Men zei dat deze Nederlanders Suriname bezig was uit te buiten daarom moest Suri zsam onafhankelijk worden. Vandaag de dag hebben dezelfde mannen die op die man die suri onafhankelijk heeft laten doen worden, dit land verkocht en verraden aan andere buitenlanders die tegenwoordig onze NH wegdragen en een kruimeltje voor de bevolking achterlaten. Slechts een paar brokstukken zijn er, maar die zijn onder de tafel weggemoffeld naar de zakken van de opperhoofd en zijn bananamannen.


  Maak melding

 8. Helemaal mee eens Raj. En wordt het land voor een kruimeltje aan de Chinese maffia verkocht die op hun beurt Chinese arme pummels onderdrukken. Vene heeft zijn stemmen, en dat telt voor hem.

  Baiwa


  Maak melding

 9. maar japjappie airport is de enigste luchthaven in suriname die de KLM boeing kan accommoderen? dan hoe dan? die mini airstrips in het binnenland??? of gaat die boeing een twin-otter baren?


  Maak melding

 10. naar het economisch hart van brokopondo pfpffpfppfpfpfpfpp laat me niet lachen je bedoelt venetiaan zijn roots.

  brokopondo en economie is net ghana en zuidpool


  Maak melding

 11. ben het eens met paagal

  Zijne excellentie Balkenend neem aub het land terug en maak er een provincie van Nederland net zoals Frans-guyana.
  Ik smeek u.


  Maak melding

 12. een blaka raj met korenti wiwiri
  deze komt zeker uit kuli wei een plaatsje in groot paramaribo meer bekend als abrabroki(beekhuizen)
  deze raj heeft zijn carrière mis gelopen hij moest voor clown hebben gestudeerd.


  Maak melding

 13. raj,
  ik blijft het zeggen je bent gewoon een clown
  en probeert op een zeer komische wijze aandacht te trekken.jij hoort hier niet thuis maar doodgewoon in een circus met afrikaanse olifanten.


  Maak melding

 14. ik ben tenminste niet gefrustreerd net als jij. leer een beetje te lachen ipv de zuurpruim uit te hangen hierzo. het leven is er ook om beetje lol te hebben of niet? en mijn reacties bezitten (los van die plane) een kern van waarheid.


  Maak melding

 15. nee misschien wel niet via de voordeur maar de achter of zijdeur binnen treden kan ook of anders een stille vennoot is allemaal mogelijk bakra brada,who knows.waar het omgaat is dat su. zakkelijk en hard zijn mannetje staat zijn eigen visie heeft uitgebalanceerd,en geen aai over zijn bol of schouderklopping behoeft als bevestiging dat zij het goed doen.en ja bakra brada ik had het juist graag anders gezien dat er juist de afgelopen jaren onder de moeilijke omstandigheden waar suriname zich in bevond de nederlandse multinationals zich toch in suriname hadden gevestig en stande had weten te houden om samen met surinamers suriname uit de diepte te sleuren.maar nee ze hebben het zinkend schip verlaten om te wachten tot het weer geklaard is en hebben de storm niet getrotseerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.