‘Wereldoorlog in de West’ alsnog naar De Drecht

2

Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet heeft afgelopen week met leden van de bewonerscommissie van het Amsterdamse wooncentrum De Drecht gesproken over de in de media genoemde spanningen tussen verschillende groepen bewoners. Dit naar aanleiding van de recente gebeurtenissen omtrent de 5 mei viering.

In het gesprek lieten vertegenwoordigers van de bewonerscommissie duidelijk weten dat er van spanning tussen bewonersgroepen geen sprake was en is. Ook distantiëren zij zich van de opruiende pamfletten die in de buurt zijn opgeplakt. De bewonerscommissie was graag bereid geweest om de tentoonstelling van het Verzetsmuseum `Wereldoorlog in de West’ te huisvesten. Door miscommunicatie tussen de bewonerscommissie en de organisatoren Bewonersnetwerk Zuidoost en de stichting Nusantara werd pas op een laat moment duidelijk dat de tentoonstelling alleen voor meerdere dagen geplaatst kon worden in het wooncentrum. Vanwege andere activiteiten in de algemene ruimte van De Drecht, was echter alleen 5 mei beschikbaar.

Tijdens het gesprek met Sweet gaf de voorzitter van de bewonerscommissie aan dat er inmiddels overleg heeft plaatsgevonden met het Verzetsmuseum om de tentoonstelling alsnog naar het wooncentrum te halen. Naar verwachting zal dit rond 1 juli van dit jaar plaatsvinden. Deze dag is een Surinaamse feestdag; Dag der Vrijheden, waarbij de afschaffing van de slavernij in Suriname in 1863 wordt herdacht.

De stadsdeelvoorzitter zal ook met de organisatoren van de Bevrijdingsdag in Zuidoost de gebeurtenissen bespreken, om een dergelijke vorm van miscommunicatie volgend jaar te voorkomen.


2 REACTIES

 1. “De stadsdeelvoorzitter zal ook met de organisatoren van de Bevrijdingsdag in Zuidoost de gebeurtenissen bespreken …”

  Misschien is het goed dat dit gesprek wordt afgewacht voordat er eindconclussies worden getrokken.

  In eerdere berichten over dit onderwerp las ik n.l. over andere beweegredenen van bewoners om de expositie te skotten. Ze vonden dat het niet op HUN 5 mei viering paste. Elke andere dag wel, dus krijgen ze van Sweet hun zin. Dat kan nooit de bedoeling zijn.


  Maak melding

 2. Het is me trouwens niet duidelijk wie bepaald wanneer en op welke plek deze expositie komt te staan. Is het de leiding van het stadsdeel Amsterdam Zuidoost of is de het 4/5 mei comite, of het verzetsmuseum of de organisatie van de 5 mei viering of de bewonerscommissie van de Drecht.

  Deze tori komt heel verwarrend op mij over.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.