Suriname geïnteresseerd in Thaise paspoortzwendel

9

PARAMARIBO, 12 mei – Suriname is erg geïnteresseerd in de paspoortzwendel die is ontdekt door de Thaise politie. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Met name de ontdekking van Surinaamse paspoorten is verontrustend. Een link met Afrika wordt niet uitgesloten.

Drugshandelaars en andere criminelen blijken nogal eens gebruik te maken van Surinaamse documenten. “Het afgelopen jaar zijn hier veel Afrikanen aangehouden als bolletjesslikkers, drugshandelaars en bij het overmaken van grote hoeveelheden geld”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Justitie is vooral bezorgd om de mogelijke illegale verspreiding van persoonlijke gegevens.

Dat risico is levensgroot als privé reisdocumenten met zulk gemak de grens over gaan. “De aanwezigheid van deze elementen zorgt er ook voor dat Surinaamse identiteitsgegevens worden doorgespeeld aan criminele organisaties”, aldus Santokhi. In de Thaise zaak zijn ruim twintigduizend paspoorten in beslag genomen en ruim tien personen aangehouden.


9 REACTIES

 1. En als de gewone burger een paspoort wil aanvragen, moet ie wachten omdat er zgn. geen paspoorten op voorraad zijn. Hoe ruim twintigduizend paspoorten(Surinaamse) zo ver terecht zijn gekomen is een raadsel of niet soms. Je zou kunnen zeggen dat zoiets eigenlijk niet kan. Hoeveel sur. paspoorten zijn er in omloop. Dat moet men toch in de gaten kunnen houden. In sur. schijnbaar niet.


  Maak melding

 2. dat komt allemaal door de “CURRUPTE ZOOTJE” die allemaal Suriname rijk is. mijnheer Santokhi is erg geintresseerd in de paspoort zwendel, maar heeft hij ook aan de corrupte abtemaren die dat op de markt hebben gebracht en waar de overheid (Santokhi en consorten) geen controle over kunnen krijgen???. Enja, een ambtenaar die niet van zijn salaris rond kan komen is al gauw omgekocht. Immers de POLITICI die over miljoenen beschikken die zijn toch ook te koop. “denk maar aan de partijgenoten” van de heer Santokhi zelf.


  Maak melding

 3. Sranamangs, bewaak je paspoort met je leven! Voordat je het weet behoor je met een Surinaams paspoort bij een drugsgerelateerde of andere criminele organisatie. Ik ga opeens heel anders denken over die al dan niet terecht gevonden grenscontroles. Suriname blijft een gewillig slachtoffer. De grootste en meest gemene criminele organisaties komen uit Afrika (Nigeria specifiek). Gaat er al een belletje rinkelen?


  Maak melding

 4. grootse zwendel,
  moet tot de bodem worden uitgezocht.
  men moet er ook voor waken om weer niet tegen blinde muren aan te kijken.
  Mr van Justitie bewijs nu wat uw ministerie kan en hoe ver.
  Hulp aanvragen van Interpol,DEA,MI 5 etc.
  Dit is gewoon te gek om los te lopen.
  Altijd weer, Afrikaanse, chineese,columbiaanse paspoort fraude.’
  we zijn benieuwd??
  Awara


  Maak melding

 5. Ja de regering is gewoon corrupt,ze weten er alles van,maar doen alsof ze niets weten.Ja makkelijk snel geld verdienen.

  Ik weet dan ook niet waarom,steeds meer surinaamse nederlanders in suriname,een huis kopen of bouwen.Heb je zoveel zekerheid in dat land,dat je gaat investeren? Mij niet gezien hoor.Blijf lekker in nl,hier heb je zekerheid.


  Maak melding

 6. Een aantal forum leden leest weer wat ze willen horen. Deze zaak speelt in het buitenland en heeft bijna 100% zeker niets te maken met de ambtenaren in SME. Het ging imers om vervalsingen. Dus ga die mensen nu niet gelijk aanvallen en onterecht zwart maken.

  De kans dat iemand met zo’n paspoort in SME komt is ook minimaal. Het is veel waarschijnlijker dat de paspoorten in andere landen gebruikt zijn.
  Ook staat in het artikel duidelijk dat slechts een deel van de paspoorten vervalsingen van SME-paspoorten waren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.