maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname vol verwachting bij boringen in zee

Suriname vol verwachting bij boringen in zee

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 mei – Niet alleen Repsol YPF, maar ook Suriname is vol verwachting over de boringen in Blok 30. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. De boringen in zee moeten oude berekeningen waar maken. Het is wel nog even wachten.

De boringen zijn al enkele weken aan de gang en het kan nog even duren eer de resultaten uitkomen. Het boorplatform van het Argentijns-Spaanse bedrijf heeft geen noemenswaardige hindernissen ondervonden sinds de aanvang van zijn activiteiten. “Het zal nog vijftig tot zestig dagen duren voor de gewenste diepte is bereikt”, zei Rusland na een bezoek aan het platform.

De regering heeft alle hoop op een goede afloop. “Het is een heel traject van activiteiten die uitgevoerd moeten worden. Als regering kijken met veel belangstelling naar de resultaten uit”, aldus Rusland. Het is de eerste keer in twintig jaar dat er weer boringen worden uitgevoerd in Surinaamse wateren. Repsol YPF neemt de kosten op zich via een productiedelingscontract met Staatsolie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Jongens, trek de champagne maar alvast open, verdeel de pot alvast, maak iedereen maar vast blij met een dooie twa-twa en blijf lekker vol verwachting. Politiek gezien komt deze uitspraak de regering niet slecht uit maar voor de rest: wacht even af want ER IS NOG GEEN DRUPPEL GEVONDEN!!!!!!


  Maak melding
 2. de boef is alvast gaan dagdromen over de waarschijnlijke buit op zee. ik hoop als surinamer dat men niks vindt, want we zullen toch even hard pinaren, met olie of zonder. de piranha’s (regeringsleden) zullen samen met de haaien (multinationals) het buit gezamenlijk opvreten. dit is geen doemdenken, maar realiteit van suriname. laten we bidden dat ze van een koude kermis thuiskomen.


  Maak melding
 3. het doet er niet toe wie de gelukkige zijn maar laten wij juist hopen dat men werkelijk op aardolie stuit.misschien zou dit juist een uitdaging zijn voor de landgenoten om voortaan beter te letten op de schurken.


  Maak melding
 4. ik hoop mee met de minister dat de boring wat opleverd alleen maar om het feit dat er een hele grote media spektakel van is gemaakt na de uitspraak van het zee tribunaal mensen van een bepaalde partij die wisten precies hoeveel geld suriname was mis gelopen en ineens was bouterse deskundig op het gebied van zee recht hij kwam vertellen hoeveel geld en wat suriname is misgelopen bosje heeft er een hartaanval aan over gehouden en nu hebben ze wat anders de economie in de wereld het is de schuld van de zittende regering .


  Maak melding
 5. Lijkt op een kansspel.Wel of geen olie en gas.Of alleen maar gas of alleen maar olie.Niet een paar druppels maar een heleboel, zoveel zelfs dat men gaat denken dat het economisch verantwoord is om te winnen.Als de kaarten zo liggen en de politiek is in staat om een goede balans te creeren voor de stabiliteit van het land, dan is de weg open naar een welvarende Suriname.
  Vooralsnog een utopie.

  Hank


  Maak melding
 6. hoeveel procent van die handjevol surinaamse arbeiders die staatsolie en repsol tellen maken deel uit van de surinaamse bevolking? ja, we zullen de opbrengsten (laten we hopen dat het er niet zullen zijn), het wel in onze zakken merken? ik dacht van niet. merken we iets van cambior? de economische situatie van suriname voor en na cambior is nog steeds hetzelfde gebleven. dus wat maakt het dan nog uit?


  Maak melding
 7. Als de olie kraan open gaat kunnen velen weer hun hangmatten weer uit de kast halen en zich opgeven voor een bijstand uitkering betaald door de opbrengsten van olie. Dan hoeven ze niet meer te werken.

  Als de olie op is zien we wel verder.!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES